Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady stonehenge

czy jest ktoś na forum co czekał do ślubu z sexem i żałuje?

Polecane posty

Gość do przedmówcy
Choć jesteś prawiczkiem :D to na prawdę fajny z Ciebie facet! Życzę Ci znalezienia równie fajnej partnerki. :)

Gość młoda żonka123
hej, pisałam już kiedyś tu na forum. Tak, oboje czekaliśmy do ślubu z seksem. Mimo, że nie jesteśmy wierzącymi ludźmi. Chodziło raczej o sprawdzenie swojej silnej woli. Jedyne co mogę napisać: KLAPA. Żałuję potwornie. Dlaczego? Otóż nie chodzi o doświadczenie i umiejętności w łóżku, bo wiadomo nam było, że to trzeba wypracować wspólnie. Z tym, że.... ja mam duże potrzeby. Chcę eksperymentować, bawić się seksem, czerpać jak najwięcej a mój mąż? On ma mniejsze potrzeby i raczej jest typowym prawiczkiem (choć już nie prawiczkiem) o jakich tu czytałam wcześniej. Nie chce mu się. Nie interesuje go czy mi jest dobrze. Ta sfera jest beznadziejna z jego strony, choć poza seksem jest ideałem. Niestety jak tak dalej pójdzie to się rozwiodę. Nie ma nic gorszego niż nieudane pożycie seksualne. Powoli zaczynam go traktować jak kumpla, przyjaciela. Rozmawiamy o tym, ale on nie jest zachwycony samym seksem w ogóle. Mówi nawet, że dla niego to szału w tym nie ma. Pytałam czy ma ciągoty do facetów to kategorycznie zaprzeczył. Pytałam też, czy może ja jestem zbyt śmiała a on na to, że mu to akurat nie przeszkadza. Po prostu mu się "nie chce". Trzeba się sprawdzić, zanim się człowiek wpieprzy w papierki.

Gość do też 32
zgadzam sie z przedmówczynią, widać z tego co piszesz że fajny z ciebi facet...szkoda jednak że nikogo nie miałeś przez ten bądź co bądź dość długi okres czasu, życzę żeby to sie szybko zmieniło:)

Gość a ja nie czekalem
do slubu i musze wam powiedziec, że czar prysl po slubie, bo przed slubem to był zakazany owoc i podniecało ją to że robimy to w ukryciu i że za ścianą śpią jej rodzice. Po slubie było to juz dozwolone więc szybko się skonczyło, do tego doszła ciąża, poród i zero ochoty na sex, a teraz juz mowi, że wogole bez seksu mogłaby zyć, tak więc nie zawsze rozpoczęcie wspólżycia przed ślubem ma wplyw na dobre współżycie po ślubie :(

Gość takpodobnie
hej. myśmy byli z soba 3 lata zanim zdecydowalismy sie na pierwszy raz. On byl moim pierszym ja jego pierwszą. Przedtem były juz intensywne pieszczotki i takie tak. Chcielismy żeby to było niezapomiane i super dlatego nie chcielismy tego robic w domu z odzicami za ścianą. Wyjechalismy na wczsy i tam sie stało. Mimo to stres i brak doświadczenia nas zjadł, ale za drugim razem było zaje........ Zaufanie do siebie i milość nie pozwliła nam przestraszyć się tej nie udanej pierwszej próby. Od tamtej pory było super, dogadujemy sie świetnie, oboje lubimy eksperymenty i czasem szybkie numerki. Po ślubie jesteśmy juz 2 lata i nie żałujemy, bo seks małżeński jest wspaniały. Nie trzeba uważać cichutko bo rodzice za ścianą, można sie odprężyć i otworzyć na wszystkie doznania. Nie żaluję że nie czekałam!!!

Gość OMG 32 dziewica
a ta druga ma 37 lat OMG do kwadratu..................ciakawa jestem jakie byłybyście w łózku, czyżby kłody? królewny z drewna? a ta noc poślubna to taniec 7 kurtyn....eh eh eh

Gość nie mieszajcie w to Boga...
nie mieszajcie w to Boga... podział żydowski podział katolicki, luterański podział protestancki (z wyłączeniem luteran), prawosławny Wj. (2 Mojż.) 20:2-17 Pwt. (5 Mojż.) 5:6-21 1 1 ²Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 6Jam jest Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 2 1 ³Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! 7Nie będziesz miał bogów innych oprócz Mnie. 2 4Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. 6Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań. 8Nie uczynisz sobie posągu ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko albo na ziemi nisko, lub w wodzie poniżej ziemi. 9Nie będziesz oddawał im pokłonu ani służył. Bo Ja jestem Pan, Bóg twój, Bóg zazdrosny, karzący nieprawość ojców na synach w trzecim i w czwartym pokoleniu - tych, którzy Mnie nienawidzą, 10a który okazuje łaskę w tysiącznym pokoleniu tym, którzy Mnie miłują i strzegą moich przykazań. 3 2 3 7Nie będziesz wzywał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, gdyż Pan nie pozostawi bezkarnie tego, który wzywa Jego imienia do czczych rzeczy. 11Nie będziesz brał imienia Pana, Boga twego, do czczych rzeczy, bo nie dozwoli Pan, by pozostał bezkarny ten, kto bierze Jego imię do czczych rzeczy. 4 3 4 8Pamiętaj o dniu szabatu, aby go uświęcić. 9Sześć dni będziesz pracować i wykonywać wszystkie twe zajęcia. 10Dzień zaś siódmy jest szabatem ku czci Pana, Boga twego. Nie możesz przeto w dniu tym wykonywać żadnej pracy ani ty sam, ani syn twój, ani twoja córka, ani twój niewolnik, ani twoja niewolnica, ani twoje bydło, ani cudzoziemiec, który mieszka pośród twych bram. 11W sześciu dniach bowiem uczynił Pan niebo, ziemię, morze oraz wszystko, co jest w nich, w siódmym zaś dniu odpoczął. Dlatego pobłogosławił Pan dzień szabatu i uznał go za święty. 12Będziesz zważał na szabat, aby go święcić, jak ci nakazał Pan, Bóg twój. 13Sześć dni będziesz pracował i wykonywał wszelką twą pracę, 14lecz w siódmym dniu jest szabat Pana, Boga twego. Nie będziesz wykonywał żadnej pracy ani ty, ani twój syn, ani twoja córka, ani twój sługa, ani twoja służąca, ani twój wół, ani twój osioł, ani żadne twoje zwierzę, ani obcy, który przebywa w twoich bramach; aby wypoczął twój niewolnik i twoja niewolnica, jak i ty. 15Pamiętaj, że byłeś niewolnikiem w ziemi egipskiej i wyprowadził cię stamtąd Pan, Bóg twój, ręką mocną i wyciągniętym ramieniem: przeto ci nakazał Pan, Bóg twój, strzec dnia szabatu. 5 4 5 12Czcij ojca twego i matkę twoją, abyś długo żył na ziemi, którą Pan, Bóg twój, da tobie. 16Czcij swego ojca i swoją matkę, jak ci nakazał Pan, Bóg twój, abyś długo żył i aby ci się dobrze powodziło na ziemi, którą ci daje Pan, Bóg twój. 6 5 6 13Nie będziesz zabijał. 17Nie będziesz zabijał. 7 6 7 14Nie będziesz cudzołożył. 18Nie będziesz cudzołożył. 8 7 8 15Nie będziesz kradł. 19Nie będziesz kradł. 9 8 9 16Nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa jako świadek. 20Jako świadek nie będziesz mówił przeciw bliźniemu twemu kłamstwa. 10 9 10 10 17Nie będziesz pożądał domu bliźniego twego. Nie będziesz pożądał żony bliźniego twego, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do bliźniego twego. 21Nie będziesz pożądał żony swojego bliźniego. Nie będziesz pragnął domu swojego bliźniego ani jego pola, ani jego niewolnika, ani jego niewolnicy, ani jego wołu, ani jego osła, ani żadnej rzeczy, która należy do twojego bliźniego. Cudzołóstwo - termin religijny, określający zdradę małżeńską. Oznacza stosunek płciowy z cudzą żoną lub z cudzym mężem.

Gość nie mieszajcie w to Boga...
W średniowiecznej Polsce powszechne były małżeństwa umowne, zawierane w drodze dwóch kolejnych umów świeckich: zmówin i zdawin. W 1197 nakazano w Polsce stosować kościelną formę zawierania małżeństwa. Kościół małżeństwa umowne uważał za tajne, jednak uznawał je za ważne do połowy XVI w Co Pan Bóg ma wspólnego z sakramentem małżeństwa????????????? I gdzie jest "powiedziane", że przed (właściwie przed czym????????) to grzech?????????????????

Gość mam 32 lata
no jak to gdzie przecież Katechizm Kościoła Katolickiego mówi że to grzech