Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kogel-mogel

Jak szybko zorganizowac ślub?

Polecane posty

Gość ja slyszalam cos o naukach
trwajacych weekend, ale nie wiem czy wszedzie takie sa

Gość mama mijaaaa
wiesz mysle ze jak pogadacie z ksiedzem i powiecie jaka jest sytuacja to obejdzxie sie bez tych nauk albo w jakims przyspieszonym tempie sie odbeda.przepraszam ze pytam ile masz lat?wiesz co by nie bylo pelnoletnia jestes a rodzicom i tak trzeba bedzie powiedziec wiec nie warto z tym zwlekac.rozumiem CVie bo samam mam podobnie w domu i bardzo bym sie bala

Gość kogel-mogel
Wszystkiego nie zaplanuje to fakt, ale też nie ma sensu płakać nad rozlanym mlekiem. Kocham dzieciaki i wcześniej z nimi pracowałam, praca miała charakter socjalny. Powtarzam sobie, że jakoś to będzie :) Z resztą jestem troche rozstrojona, mam czarny humor, albo jestem załamana i chce m isię płakac, albo jestem bardzo szczęśliwa bo zostaniemy rodzicami, przeglądam ceny łóżeczek i kojców. Na humorki jest jeszcze za wczesnie, domyslam się, że nastroje sa związane ze stresem, niemniej ból podbrzusza cały czas mi towarzyszy i oby się skończył juz niedługo, jestem przylepiona do wszelkich artykułów o kobietach w ciąży.

Gość mama mijaaaa
widzisz nie bedzie tak zle:)

Gość kogel-mogel
mama mijaaaa mam 22 lata :) To nie jest wiele, ale sądzę, że mam poukładane w głowie, trzeba zawsze brać odpowiedzialność za swoje czyny i myśleć w przód, z pewnością muszę wiele się nauczyć. Chciałabym nie zawieść... Wiecie, trochę mi lepiej :) Ciekawe jak będę śpiewać za dwa dni kiedy przyjdzie nam powiedzieć rodzicom, że zostaną dziadkami

Gość mama mijaaaa
e 22 to nie nie jest zle sama za 2 lata bede tyle miala i bede mezatka i tez planujemy staranka o dzidzie:)

Gość ja urodziłam mając niecale
18 lat i jest super :)

Gość mama mijaaaa
no widzisz skoro majac 18 mozna sobie dac rade to Ty tez na pewno dasz:)a rodzice jeszce sie beda cieszyc jak urodzisz im brzdaca:)

Gość anusiak........
Bóle Ci przejda za kilka tygodni, mnie trzymały tak z 3 tygodnie, potem przychodza mdłosci i wymioty - to ja już wolałam te bóle :D wszystko to jest do przetrzymania :) co do nauk pogadajcie w kilku parafiach, myslą że jak odpowiednio posmarujecie to pójdzie szybciej.

pewnie, ze bedzie dobrze :) ja bylam przerazona, rodzice wkurzeni, ale z czasem jeszcze jak bylam w ciazy to pokochali wnuka, teraz ma 4 latka i szaleja na jego punkcie :)

Gość mama mijaaaa
do ja urodzilam Ty mialas troszke gorsza sytuacje bo dopiero mialas 18 na karku a i tak wszystko sie ulozylo:)

no właśnie :) dlatego 22-latka napewno sobie da rade :)

Gość mama mijaaaa
no pewnie ze da wazne ze ma kochajacego facetana pewno sobie poradza:)i rodzice bez wzgledu co beda mowic na poczatku na pewno im pomoga:)

no pewnie, w końcu to ich wnuczek :)

Gość mama mijaaaa
a gdzie nasza autorka sie podziewa?mam nadzieje ze da znac jak poszla jej rozmowa:)

Gość mama mijaaaa
a tak w ogole masz synka czy coreczke?:)

Gość kogel-mogel
Ojej, ale mi się miło zrobiło jak przeczytałam co napisałyście :) Dziękuje Wam bardzo, bardzo potrzebowałam usłyszec/przeczytac że będzie dobrze, po prostu. Teraz uciekam ponieważ zabieram się za generalne porządki i segregowanie rzeczy, jestem takim chomikiem i mam pełno niepotrzebnych rzeczy, więc już najwyższy czas na redukcje :) No pewnie, że dam Wam znac jak poszła rozmowa, ale to dopiero w środę myśle, że około południa się zacznie... Bóle podbrzusza są okropne, nie czuje się komfortowo, ale faktycznie już wole je niż potem wymioty... No trudno, to cały urok :) Mój chłopak jest bardzo za mną, darzy mnie szacunkiem i czuć, że bardzo kocha, to ważne bo musi nam wystarczyć miłości na całe życie :) Na szczęście, nie jestem sama z załatwianiem spraw z lekarzami czy o pieniążki, pod tym względem bardzo się troszczy i mimo,że jest nam ciężko, a będzie pewnie jeszcze ciężej on bardzo się stara i dba o mnie jak o jajko. Jutro mamy sporo załatwiania spraw, a środe będzie wielki dzień... Będę Was informować na bieżąco. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za ciepłe słowa, tego nigdzie się nie kupi.

Gość kogel-mogel
Ojej, ale mi się miło zrobiło jak przeczytałam co napisałyście :) Dziękuje Wam bardzo, bardzo potrzebowałam usłyszec/przeczytac że będzie dobrze, po prostu. Teraz uciekam ponieważ zabieram się za generalne porządki i segregowanie rzeczy, jestem takim chomikiem i mam pełno niepotrzebnych rzeczy, więc już najwyższy czas na redukcje :) No pewnie, że dam Wam znac jak poszła rozmowa, ale to dopiero w środę myśle, że około południa się zacznie... Bóle podbrzusza są okropne, nie czuje się komfortowo, ale faktycznie już wole je niż potem wymioty... No trudno, to cały urok :) Mój chłopak jest bardzo za mną, darzy mnie szacunkiem i czuć, że bardzo kocha, to ważne bo musi nam wystarczyć miłości na całe życie :) Na szczęście, nie jestem sama z załatwianiem spraw z lekarzami czy o pieniążki, pod tym względem bardzo się troszczy i mimo,że jest nam ciężko, a będzie pewnie jeszcze ciężej on bardzo się stara i dba o mnie jak o jajko. Jutro mamy sporo załatwiania spraw, a środe będzie wielki dzień... Będę Was informować na bieżąco. Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za ciepłe słowa, tego nigdzie się nie kupi.

ja mam synka i jeszcze córeczkę roczną :) zobaczysz ze bedzie dobrze :)

Gość kogel-mogel

Trzymaj sie , nie jest zle :) ja teraz jestm na etapie wymiotów i nudności wiec chyba 3 ci miesiąc, nie wiemy bo miałam plamienia podczas staranek i testy nie wychodziły, czekamy na skan:) dacie rade:), powiedzcie najpierw teściom a mama, przeciez sama jest mamą i zadne pieniadze nie sa wtedy wazne, licze n to że sie opamięta i bedzie was dopingować, uwazaj na siebie, ne forsuj sie zabardzo i nie dźwigaj! daj sie traktować jak jajko, a co teraz jesteś najważniejsza, pamiętaj ze teraz najszybciej możesz poronic bo to poczatki i czasem lepiej nie wiedziec że sie jest w ciaży pierwsze 3 miesiące bo nie stresuje sie kobieta tym stanem. Zażywaj kwas foliowy, nie bierz goracych kąpieli i bedzie dobrze :) załatwiajcie wszystko puki cię zmęczenie i senność nie dopadnie bo póxniej ciążko sie z łóżka zwlec - wiem z autopsji :) a dziecko kosztuje nprawde tyle na ile rodziców stc, wiec dacie rade, jak byś miała jakies pytania to chetnie pomoge ilę będę mogła. Życzę książkowej ciązy i daj znać jak sie sprawy toczą :)