Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo egzamin

Prawo jazdy - wyprzedzanie

Polecane posty

Gość Brzechwa
bo jedzie w nim poseł

Gość edwdew
bo pojazd 3 ma pojazd1 po prawej stronie

Gość edwdew
słuchaj, a dlaczego odp C jest błędna? bo ja tego nie rozumiem

Gość Bo samochód znajdujący się
po prawej stronie ma zawsze piewrszeństwo w sytuacji, gdy nie regulują tego znaki drogowe

Gość niedlugo egzamin
odpowiedzi B i C sa poprawne, X oznacza moja odpowiedz

Gość niedlugo egzamin
ok juz rozumiem..dziekuje za wyjasnienie :)

Gość heheheheheh
bo jest z prawej strony

Gość jakajaka
tzw. reguła prawej ręki

Gość edwdew
acha :D

Gość niedlugo egzamin
dzisiaj mialam egzamin i trafilo mi sie wlasnie pytanie z tematu :D. W ogole malo co abym nie zdazyla na egzamin, prawie zaspalam. W WORDzie bylam 3 min przed wyznaczonym czasem. Ale jest dobrze, teoria pchnieta :)

Gość a dlaczego nie ma
pierwszenstwa przed pojazdem nr 2, skoro ten tez ma go z prawej?

Gość a dlaczego nie ma
i dlaczego odpowiedz C jest skreslona?? Przeciez powinien wlaczyc kierunkowskaz :D

Gość niedlugo egzamin
X to moje odpowiedzi :P....a 1 nie ma pierwszenstwa przed 2 bo zmienia pas i musi przepuscic samochody z pasa na ktorych chce wjechac

zmieniając pas ruchu trzeba ustąpić pierwszeństwa pojazdowi znajdującemu się na pasie, na który chcemy wjechać (czyli pojazdowi nr 2) i temu pojazdowi, który jest po naszej prawej stronie (czyli pojazdowi nr 1)

gdyby jednak pojazd nr 1 wyjeżdżał z np. pasa ruchu powolnego, to 3 musiałaby ustąpić miejsca tlyko pojazdowi nr 2 i miałaby pierwszeństwo przed pojazdem nr 1

Gość a dlaczego nie ma
dobrze wiedziec :D I jak dobrze, ze mam juz prawko :P

Gość a dlaczego nie ma
chociaz to mnie troche zastanawia jednak... o ja zawsze wyprzedzam z lewego pasa. Bo prawymi zwykle jada wolniejsze samochody... Dlatego tak mnie to pytanie zaskoczylo ;)

Gość a dlaczego nie ma
prezciez nie ma oznaczen na "pas ruchu powolnego"... to jest umowne okreslenie. Chyba...

czasem można też wyprzedzać z prawego pasa ;), ale pod pewnymi warunkami ja mam za sobą dopiero 8 godzin teorii, ale teoria to dla mnie nie problem, już wszystko przerobiłam - dla mnie strona praktyczna kursu to trauma i pokonywanie ogromnego stresu i strachu. Gdyby nie sytuacja życiowa, w jakiej się znalazłam, nigdy w życiu nie poszłabym na kurs. Nie wyobrażam sobie siebie na pierwszych zajęciach praktycznych i na kolejnych zresztą też nie. Na razie mąż mnie uczy jeździć i już bardzo mu współczuję. Jeśli w moim ośrodku nie było jeszcze kursanta, którego nie dało się nauczyć jeździć, to ja będę pierwsza ;)

nie ma tu określenia (znaku) pas ruchu powolnego, ja tylko podałam taki przykład, że nie zawsze pierwszeństwo ma ten, który znajduje się po prawej stronie

mniejsza z tym ;) gdyby ktoś opracowł poradnik, jak uruchomić samochód, prowadzić go krok po kroku wykonując poszczególne manewry i zatrzymywać, to pewnie dla mnie to byłoby bezcenne. Jak mąż mnie uczy, to nic do mnie nie dociera, beczę pod nosem :(, ze stresu

Gość a dlaczego nie ma
no fakt :D Stoi czasem ;) Ale jak go nie ma to w sumie i tak wiekszosc jezdzi po prawej stronie, a przynajmniej powinna, a z lewej sie wyprzedza ;) Ehhh, potem ten caly kurs to sobie mozna wsadzic, jak sie wyjezdza juz z prawkiem na droge :P Przynajmniej ja tak mialam :D I ostatnie czego bym chciala to zeby mnie uczyl ktos bliski!! Never!! Tylko instruktor :D

Mnie uczy mąż, bo wolę pierwszy strach pokonywać przy nim, ja się cała trzęsę i płaczę, a nie chciałabym, żeby to oglądał instruktor. Mąż ma cierpliwość anielską ale mnie chyba bardziej psycholog potrzebny :(

grudniowa, pół roku temu miałam identyczne odczucia! POTWORNIE bałam się pierwszej godziny z instruktorem, kilku, co ja piszę kilkunastu następnych również... odbyłam kurs i dalej się bałam, wiedziałam też, że jeszcze niewiele umiem... aż zupełnie przypadkiem trafiłam na IDEALNEGO INSTRUKTORA, odkąd mnie uczy, sama widzę, że robię postępy :) dwóch pierwszych egzaminów nie zdałam i dobrze, bo nawet gdybym zdała i tak nie wyjechałabym sama na ulicę... za tydzień mam 3 podejście, nie wiem, czy już zdam, ale po raz pierwszy chciałabym :) i wiesz co? nie jeźdź z mężem, lepiej by ktoś, kto umie uczyć się do tego zabrał ;) a, przy przeprowadzce mój synek znalazł dla mnie taki poradnik, o którym piszesz, dla mnie też bezcenny, zachował się gdzieś w szpargałach męża z czasów, gdy on 6 lat temu zdawał :) jak za tydzień zdam, to Ci z przyjemnością wyślę!

Gość niedlugo egzamin
kurcze mam termin na za 2 tyg w pon na 8:00, zdaje w wawie na odlewniczej, pewnie beda korki jak cholera :|