Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

gabsonik ale pisze o jakiej amphotericinie o doustnej czy dozylnej , nie musi nikt wierzyc na moimleku nie ma zadnych skutkow ubocznych i wierz mi gdyby byly, to moja watroba oddzywa sie juz po kilku dniach a ja bralam ten lek 6 tygodni, to ogrom dla mojej watroby, to jest nowosc, moj lek 2004 to juz opis stary, na pewno to nie jest tenb lek i pisze, ze jest tylko domiejscowy

Gość an_dy
Sorry nie wiedzialam ze leje, u mnie na prowincji calkiem rozsadna pogada dzis byla. Flukonazol ma rzeczywiscie opinie duzo mniej toksycznego od keto. Moze warto wrocic. I pamietaj w leczeniu tego paskudztwa sa gorsze i lepsze okresy. Nie na darmo doswiadczeni lekarze, kotrzy to lecza mowia ze droga jest dluga ale daje sie z tego wyjsc. NIE TRAC NADZIEJI. No co ty. To tylko slabszy okres. No trudno nie upijemy sie na tego Sylwestra ale jeszcze pare innych przed nami. :-P Jutro kup sobie ostropest, poczytaj o dziurawcu, cos mi chodzi po glowie ze tez pomaga watrobie.

nic nie pisze Kinga czy chodzi o dozylny czy doustny. i o watrobie tez nie tylko o nerkach.

moj lek nie przedostaje sie do krwi, na ludzki rozum jezeli tak to w minimalnym stopniu, bo gdyby szedl do krwi i tak zle dzialal na nerki to na watrobe tez tym bardziej , ze moja jest uszkodzona i po cholestazie, i mialabym taki odjazd , ze szok,i enzymy walnelyby w gore od razu

czyli pisze o dozylnej na stowe , tez znalazlam takie informacje, nawet edsonik kiedys znalazl i tez kiedys panikowalam

Gość ludi
KINGA a to ma cos wspolnego ,z tym jezykiem ,a co przy heliko tez jezyk nie jest rozowy czy jak?nie wiem juz sma co ja mam o tym myslec ,ten jezyk doprowadza mnie do szalu ,bo sie zaraz nakrecam ,a moze to nawrot jest czy cos,a tu watroba nie dobrze dziala,czym sie bede leczyc ,co dalej robic ,nie mam sil ,normalnie jestem zalamana

ie wiem Kinga napisalam tylko to co znalazlam. skoro nic ci nie jest to na pewno wszystko ok.

jak jest sie po cholestazie watrobowej, o czym pisal tez pancrea to niestety organizm nawet nie toleruje witamin nieraz, suplementow, czasem ziol a co dopiero lekow mocniejszych i na witaminach w wiekszosci nie pisze, ze zle dzialaja na watrobe, ja mialam okres po cholestazie, ze organizm przy niby dobrych wynikach watrobowych odrzucal wszystkie leki, i znalazlam duzo takich informacji, ze tak sie dzieje po cholestazce , ale to nie dotyczy ludi oczywiscie

Gość ludi
AN DY a z tym ostropestem hepatil moge chyba brac nie?a leki mam odstawic czy nie do poniedzialku?bo juz glupieje naprawde ,dobrze ze jest to forum bobym oszalala

wiem Gabi wiem, ja przeszlam tyle z watroba , ze szok, do teraz jest problem, ludi od helico niestety tez jezyk jest oblozony, mowie ci nie boj sie,pomysl ja bym wogole nie mogla brac takiego ketonazolu, mysle, ze juz bedziesz mogla brac srodki naturalne teraz, homeopatyczne i czysta naturke, ja ludi nie biore zadnych lekow od czerwca bralam tylko ta ampho .. i nic same naturalne rzeczy biore, bardzo posluchalam Gabsonik, zobacz wyleczyla sie naturka bedzie dobrze pomysl ile juz nie masz objawow ile ci sie polepszylo tym sie ciesz, watroba sie uspokoi, to naprawde nic groznego, zobaczysz, ze doktorka ci powie to samo i zmieni lek

Gość ludi
dzieki Wam wszystkim dziewczynki ,dobrze ze moge tu sie wypisac i wygadac bo inaczej wylabym bez przerwy ,a tak to przynajmniej dzieki wam mysle jak tu dalej sie z tego wygrzebac ,watroba podobno sie regeneruje ,mam nadzije ze swojej kompletnie nie zajade tylko co z tym grzybem skoro jezyk bialawy/moze od tej watroby jednak ,no nic juz nie wiem

Gość ludi
GABSONIK a jak mocno bylas zagrzybiona jak zaczelas sie leczyc naturalnie?i od czego zaczelas/przepraszam ale nie mam teraz glowy wracac do wczesniejszych postow/?

moja opinia ludi jest taka, ze bez doktorki nie mozesz przerywac leku nic ci nie bedzie do poniedzialku zobaczysz, ale zrobisz jak zadecydujesz ty sama

nie wiem jak bylam zagrzybiona ale opisze ci pare objawow jakie mialam. zaburzenia rownowagi, widzenia, choroba lokomocyjna, bezdech w nocy, szczekoscisk, katar i kaszel non stop zwlaszcza wieczorem i nad ranem, bol jajnika, guz jajnika, swedzenie skory zwlaszcza lydek, swedzenie skory kontaktowe (wszystkie metki poodcinane, rproszek do prania dla dzieci itd), trudnosci z koncentracja, slaby nastroj libido zero, wilczy głód, trwajace tydzien migrenowe bole glowy, wymioty zółcia po jednym piwie i kac morderca tydzien itd.

Gość ludi
KINIA no wlasnie musze tego soku z marchwii wiecej pic chyba tak ze dwoie szklanki dziennie,ostatnio pilam szklanke czasem nawet codziennie ,wiec moze wiecej se zaaplikuje,przeciez na nic mi chyba nie zaszkodzi

Gość ludi
GABSONIK acha ,a ja myslalm ze u ciebie to byla taka lekka postac grzybicy i stad ta naturalna terapia,no to jednak bylo ostro,u mnie tez zaczelo sie od mega kaszlu /po kuracji antybiotykowej nie potrzebnej zreszta jak sie potem okazalo zatoki byly alergiczne/wlasnie wieczorem i nad ranem ,a potem to juz chrzakanie i wiele innych ,do ktorych dolaczyly potem objawy ukl pokarmowego ,ale to znacznie pozniej hm,a chcialabym cie spytac od czego dokladnie zaczeklas kuracje i czy ten kaszel juz Ci calkowicie ustapil i inne objawy

Gość Ach ta ciemnota
”i naprawde osoby, ktore nie wiedza jaka ja amphoterycyne bralam, nie znaja tego leku, gdyz on w polsce nie istnieje, „ Oj macie racje Jasnie Panienko, te ludzie z Polski to lune takie gupie som, skund une cuskolwiek wiedziec majom. No przeca lune to nawet dobrze cytac nieumiejom. A gdzieby tam une bywaly gdzie w swiecie jak jasnie panienka, i widzialy prawdziwe aptekie i prawdziwe medykamenta.

Ludi minelo mi wszystko. nie mam ani kataru ani kaszlu nie mam chrypki a tez meczylam sie z nia bardzo dlugo. generalnie czuje sie zdrowa. moje leczenie zaczelo sie od wykrycia guza. potem bylam u lekarza naturalnego ktory dal mi pare info na temat leczenia farmakologicznego, naturalnego i operacji. potem zostala wykryta grzybica na ktora dostalam mykobiotyk nystatyne na 4 tygodnie jednak grzyby ani nie ruszyly. nic nie pomogl a czulam sie po odstawieniu gorzej niz na poczatku. wtedy zdecydowalam ze bede leczyc sie naturalnie i to bylo w czerwcu

Ludi ja cale zycie malam cos w rodzaju alergii i chrzakanie i kichanie i kaszel. ja cale zycie mialam grzyba. od dziecinsttwa.

Gość ludi
GABI a od czego konkretnie zaczelas?bardzo prosze napisz ,ja mam guzki na tarczycy i tez w czasie tego zagrzybienia siedze jakby na bombie zegarowej zeby sie z nich nic nie wyklulo ,czytam ,szukam co by tu zrobic by sie wzmocnic,ja kompletnie wyjalowilam organizm nie tylko antybiotykami ,karmilam dlugo/2 i pol roku dziecko/nie dbalam o siebie ,zle sie odrzywialam ,przez 16 miesiecy zylam w potwornym stresie/ale to osobny temat/takze u mnie wszystko chyba na raz sie zlozylo,wydaje mi sie ze na tego grzyba to se chyba zapracowalam ,takim traktowaniem mego organizmu/chociaz nie pilam wogole alkoholu przez kilka lat/

GABSI Czy glowny átak\' grzybicy nastapil gdy przenioslas sie do Niemiec? wiem ze twoje okolice sa znane z duzej wilgotnosci. Jak patrze na historia Twoja, LUDI, moja to wydaje mi sie ze jest to b. wazny czynnik

ludi guzy na tarczycy piersiach i jajnikach towrza sie z nadmiaru estrogenu. wiec przede wszystkim musisz odstawic wszystko co zawiera estrogen. grzyb w procesie metabolizmu wytwarza cos podobnego do estrogenu co sprawia ze guzy rosna szybciej itd. wiec trzeba wyeliminowac estrogen z pozywienia. czyli zero kawy czekolady, kakao, czarnej herbaty. estrogen zwieksza sie na skutek stresu czyli nie wolno sie denerwowac i nalezy duzo spac. najlepiej od 10 wieczorem do 6 rano. guzy rosną szybciej gdy dostana hormon wzrostu ktorym pasione sa zwierzeta wiec nalezy wyeliminowac mieso a juz na 100% jajka ktore sa gotowym zyciem pelnym hormonow. trzeba odstawic wszystkie leki jezeli to mozliwe. zwlaszcza polopiryne i tabletki przeciwbolowe rozne sztuczne witaminy. nalezy pic 8 szklanek soku z warzyw dziennie i jesc duzo kaszy soczewicy itp.

nie An Dy. ja sie najgorzej czuje w polsce gdzie jest strasznie sucho. tutaj czuje sie bardzo dobrze. taki pierwszy prawdziwy atak grzyba (jak mi sie wtedy wydawalo astmy i alergii) to bylo na ostatnim roku studiow gdzie mialam mnostwo stresu i bardzo absorbujaca prace malo spalam i nie dojadalam. wiec to bardziej od stresu u mnie sie nasililo.

na twoim miejscu Ludi zrobilabym to oczyszczanie watroby za pomoca lewatyw z kawy. sama je zrobie jeszcze przed swietami. Ludi zacznij od czytania tombaka i od obejrzenia filmu o gersonie pod tytulem cud terapii gersona. wpisz w wyszukiwarke na youtube. naprawde warto obejrzec. jest to 10 docinkow po 10 min kazdy. ksiazki tombaka znajdziesz u mnie na chomiku http://www.chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Gabsonik

Gość An_dy
Dzieki Gabi, widac ze to roznie, jak wiadomo, z nami grzybiarzami. Ja zdecydowanie lepiej sie czuje w 'suchym' ale ja nie mialam i nie mam na szczescie zadnych astmatycznych problemow. Pokaslywanie i problemy z gardlem mialam od czasow postudenckich, wiec byly juz dla mnie 'norma' tez nie wiazalam tego z grzybem, (a raczej z gronkowcem jakiego znalezli mi w gardle wieki temu) az do teraz gdy to uspokoilo sie po jego stlamszeniu

genialna ksiazka to cure for all diseases huldy clark. polecam tez leki z bozej apteki

Gość ludi
KOCHANE DZIEKI WAM WSZYSTKIM ze podtrzymujecie czlowieka na duchu ,serdeczne dzieki

Gość Asienia 77
LUDI Spokojnie!!! Te wyniki nie są tragiczne! Mało tego, są całkiem nie najgorsze. Ja wiosną miałam podwyższone do ok. 90, po Danazolu, wtedy czułam wątrobę, po prostu bolała, ale mój ginekolog powiedział, że nawet te wyniki nie są jakieś tragiczne! kazał nie pić alkoholu (taki żartowniś!), tylko brać coś na osłonę wątroby, typu Hepatil, sylimarol, i powiedział, że głowa do góry, wątroba się syszko regeneruje. No i zregenerowała się. więc nie przjemuj się i nie przeyrwaj leczenia do poniedziałku!! o żurawinie w czasie mojej wizyty u franciszkanów w Katowicach Panwenikach widziałam, że mają taki sok, podobno naturalny. Braciszkowie chyba by nie kłamali... ;-) i jeszcze nowinka: zajrzałam dziś do sklepu zielarskiego prawie w sąsiedztwie mojej pracy i o dziwo znalazłam tam doinformowanego sprzedawcę. Pytam go o orzech do picia, pan pyta: na co to? Ja mu na to, że na grzybicę przewodu pokarmowego. Pan ze znajomocią tematu mówi: Na kandydozę to najsłabsze, najlepszy jest orzech czarny i citrosept. Śmiać mi się chciało, bo lekarze nic nie wiedzą o kandydozie, a tu pan w zielarskim... :-) no i zamówiłam ten czarny orzech (krople z firmy chyba NOW, mają być za tydzień. Pan twierdził, że te krople zwalaczają też Helico. się okaże... no i jeszcze odnośnie mojej zeszlotygodniowej niedyspozycji. chyba mialam jednak Herxa, nie przeziębienie. Teraz chrypka mijesza, sily mam mnóstwo, piękny język :). Może działa także Vernicadis, który wybija robale i stąd poprawa. stawy jeszcze pobolewają ,ale mniej. byc może one się oczyszczają (tak pisze Janus, przy oczyszczaniu stawów też jest ból, a ja mam teraz moje kulki na stawy). w kazdym razie zrobilam badania, wszystko w normie, morfologia, OB (2, czyli nie stan zapalny), AST, ALT. znaczy się, może jeszcze trochę pociągnę ;-)

Gość ludi
ASIENIA dzieki wielkie ,jak przyszlam z tymi wynikami to wyc mi sie chcialo/co tez zrobilam /ale jak tak piszecie ,to ppewnie tak jest ,tak sie wystraszylam ze bede musiala przerwac leczenie calkowicie ,a troszke mi sie bylo nie bylo poprawilo od lata,szukam juz powoli metod naturalnych /na zaś/nie wiem czy dostałabym u nas tego orzecha ,musze sie juz rozpatrzec ,by byl przygotowany,jutro z rana lece po ostropest ,wzielam jeszcze jeden hepatil ,podwajam dawke ,mam nadzieje ze bedzie dobrze,aby do przodu ,i litr soczku z marchwi dziennie ,nie dam sie jakiemus grzybowi ,mowy nie ma ,tak siedze i mysle alkoholicy pija ,,jabolki,,latami i nie maja marskosci watroby to chyba ja tez nie bede miec dzieki za slowa otuchy ,dobrze jak czlowiek ma z kim popisac i ma mu kto doradzic ,bo jak wrocilam dzis do domu to bylo kiepsko

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować