Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

no ja mam morfologie zla.i lekarze chca szukac przyczyny tego. Do tego biochemie mi dzisiaj tez robili i tez lekarz mowil, ze jest zla.

Gość ludi
no ale co masz konkretnie zle ,biale cialka ,czerwone,za duzo za malo?bo tak jest w grzybie czesto ,masz wycuienczony organizm to nic dzwnego???

edsonik ty nie masz grzybicy. moim zdaniem jesetes bardzo niedozywiony i silnie zatruty. tu by chyba gerson tylko pomogl

Gość ludi
biochemmia ,to chyba poziom pierwiatkow ci robili ,masz wynik?przy sobie ?

Gość ludi
GABSONIK jemu wyszly 2 grzyby w wynikach ,dlatego pewnie jego ogolny stan jest taki jaki jest grzyb zzera go doslownie

Dla edsonika: Kiedys wyciagnelam to na ze starego forum i niedawno podeslalam mailem jednej z forumowiczek wiec mam pod reka: zakład diagnostyki grzybów 90-647 Łódź, ul. PL. Hallera 1 tel. 042 639 33 74, faks 042 639 33 71 Zaklad Diagnostyki i Leczenia Chorób pasożytniczych i grzybic Katedry Biologii i GenetykiMedycznej Uniwersytetu Medycznego inny wpis: \"jestem z lodzi i lecze sie od niedawna u dr Krupki, Instytut diagnostyki i terapii komplementarnej \"Bonavitae\" przyjmuje na Struga 90, tel. 299 07 10, 630 49 11. Robil mi badanie krwi z ciemnym polem widzenia, pierwsza sama wizyta 120 potem kolejne 90\" Ale byc moze GABSONIK ma racje ze wiekszym problemem jest totalne oslabienie i zatrucie. Jak pamietam jakis inny wpis to tego grzyba bylo raczej malo (10 do 4??) A takze jeszcze raz do PIECZARECZKO Jesli chodzi o zatoki zauwazylam u siebie znaczne przeczyszczenie. Od ok 3 tyg biore na jezyk rano i ... wieczorem przed zasnieciem pare (3-5) kropel propolisu. Pierwsze 3-4 dni pilam ale wlasnie potem pomyslalam ze jak on zostaje w jamie ustnej ma wieksze szanse dotrzec do zatok. Bo choc sa jama oddzielona to jednak jest miedzy nimi a jama ustana polaczenie. Moze tego sproboj. A tak w ogole to Ty mi otworzylas oczy na jod. Jak bede mogla pogrzebie wiecej w tych óbcych’ stronach. A problemy z zasnieciem? W zeszlym tygodniu gdzies w necie czytalam ze w zasypianiu przeszkadzaja ... pasozyty. Nie wiem jak to traktowac bo ja zaczelam swietnie spac juz od rozpoczecia ‘grzybobrania’ a swoich pasazerow wytluklam dopiero 5 miesiecy pozniej. Moze pobierz jakies ziolowe piguly przez jakis czaas by sie teraz, po uwolnieniu od ‘muchomorow’, wyregulowac. Mozesz napisac cos wiecej o tej wodzie siarkowej? Jakis link mi wystarczy aby bylo krocej.

Gość ludi
AN DY mam od kilku dni problem wiec wykorzystam ze jestes ,moze bedziesz miala jakis pomysl,mianowicie boli mnie piers ,czasmi jest to uczucie ciagniecia az spod pachy ,dziwne uczucie ,jakby sie cos kurczylo ,to chyba wlasciwe okreslenie,tak sobie mysle czy by to mogly byc zmiany ,,po karmieniu ,,tyle za ja juz pol roku nie karmie i siedze i sie nakrecam ,masz moze jakis pomysl co by to moglo byc?zanim sie nie nakrece na jakis czarny scenariusz

I pozwole sobie na ostatni powrot do przeszlosci: Komentarze do Amfoterycyny B i nie tylko: Wspomnialam Amf b w jednym z postow do Ludi bo w jej przypadku, tak jak jeszcze paru innych forumowych grzybiarzy, napewno w gre wchodzi grzybica ogolnoustrojowa wiec jesli juz famaceutyki to potrzebne jej sa/byly leki, ktore przedostaja sie do krwi a nie taki, jak Fungizone –wersja doustna - brany przez Kinge, DZIALAJACY NA ZAGRZYBIONE POWIERZCHNIE (jelit, sluzowek, skory). Doustna amf b ma MECHANIZM DZIALANIA PODOBNY DO NYSTATYNY, stad w niemieckim cytacie podanym przez Gabsonik wlasnie te leki byly porownywane. Wspomniana w tym cytacie nowsza forma amf b to byc moze postac liposomalna (AmBisome) lub skuteczniejsza niz obie wczesniejsze, nowa wersja doustnej Amf B (NHTxy czy NThxy nie pamietam tej roboczej nazwy ) ale z tego co czytalam to na razie faza testowania. Oczytalam sie na ten temat gdy tylko Kinga napisala co stosuje. I nie po to by nadymac sie swoja wiedza ale by wiedziec co w trawie ‘farmakologicznej piszczy’ (takie mi sie porobilo ‘grzybicze’ skrzywienie) i by wiedziec czego sie mozna spodziewac jesli chcialabym po niego siegnac w przypadku nawrotu tak powalajacego jak bylo na poczatku roku (tak, obawa ze to kiedys moze wrocic gdzies tam tkwi; jak czesto podkreslalam uwazam na podstawie wiedzy jaka posiadlam przez ostatni rok, ze to iz dzis jest OK nie znaczy dla mnie ze jestem juz na 100% wolna od grzyba, mam nadzieje ze profilaktyka wystarczy). Ale zastosowanie/skutecznosc tego leku wlasnie ze wzgledu na jego jakby zalete czyli nie przenikanie do krwi, jest ograniczona do pewnej tylko fazy/typu grzybicy i przy grzybicy ogolnoustrojowej nadal potrzebne sa inne leki. Ze juz nie wspomne iz w duzej mierze dzieki temu forum teraz wiem takze o calej masie metod naturalnych a takze profilaktyce. Do innych uwag czy komentarzy zwiazanych z ta cala sytuacja nie bede wracala bo to nie ma znaczenia co o nich mysle. Moze tylko jedno: uzycie nicka ‘Ach ta...’ duze A, (drugi komentarz, od ‘ach ta... ‘ z malym ,a, zniknal zreszta z forum) nie wynikalo ze strachu ale z checi dobitniejszego podkreslenia co mysle o uwagach o stanie farmakologicznej wiedzy ludzi, od miesiecy dzielacych sie na tym forum przeogramna wiedza medyczna, homeopatyczna, holistyczna. Zreszta ktoz inny moglby zareagowac na ten piekny jezykowo tekst: ‘niech sie ta osoba nie wypowiada’ bedacy reakcja na moj ciut wczesniejszy wpis do LUDI gdzie pisalam o amf. B. Komentarz zreszta o tyle zabawny i nie trafiony, ze, jak chyba wiekszosc wie, ja leczylam grzyba poza Pl, wiec niestety/stety glownie znam leki dostepne nie tyle u nas w Pl ile gdzie indziej. A teraz moze lepiej juz: Na grzyby - w aromatów pełen las, Na grzyby - przed wyjazdem sprawdźmy gaz, Weźmy czegoś parę kropel, A na drzwiach wywieśmy o tem Że ruszyliśmy w sobotę bo powzięlismy ochotę Na grzyby - tu borowik a tam dzik, dzik, wściekły na mnie... ech... pociągnijmy sobie łyk. Nie musimy dużo łykać, by się przestać lękać dzika bo gdyby,.... łyk większy to na lwy\'by, a dlaczego nie na lwyby ...... a może na ryby w grzybach, duszone

Gość An_DY
LUDI zostaw te czarne mysli. Jak sama piszesz nie nakrecaj spirali. Jedyne co na chybcika przychodzi mi do glowy to ze jakies zasiedziale muchomory schodza z posterunku (pamietasz nasze sztywne stawy czy tez moze moj koszmarny bol serca, kotry po ok 2 tyg zniknal rownie nagle jak sie pijawil). Od jak dawna to masz? Zawsze czy tylko przy jakims ruchu, pozycji?

Ludi. sprawdz czy masz powiekszone wezly chlonne pod pacha. u mnie gin zawsze to sprawdza (czy abe sie w piersi guz nie pojawil). jezeli masz guzy w tarczycyu to ten scenariusz jest mozliwy wiec sprawdz to.

Gość ludi
AN DY no wlasnie nie zawsze ,tylko tak kilka razy dziennie mi to o sobie przypomina,od kilku dni w sumie ,druga piers tylko w minimalnym stopniu,to w sumie jakby z wezłow chlonnych schodzilo/probuje to jakos umiejscowic,takie dziwne ciagniecie ,moze faktycznie cos sie tam jeszcze placze i teraz schodzi z najdalszych zakamarkow,mam lekkiego pietra czy nie jakies guzy ,pobadalam sie troszki i niby nic nie czuje ,nie maznaczenia tu ruch ,bo czasem

Gość ludi
Gabsonik wezly sa oki przypomnialam sobie cos:otoz wieki temu schudlam ponad 10 kilko w dosc krotkim czasie i wtedy mialam cos w tym rodzaju ,uczucie ciagniecia spod pachy do piersi ,i tez bardziej spod jednej sadzisz ze to powiekszenie wezlow czulabym chyba pod palcami/gdyby byly? ja chyba wszystko wyeliminowalam co ma wspolnego z estrogenem,tak mysle przynajmniej

Gość An_DY
LUDI Sproboj nie poddac sie panice. Skoro nic nie wyczulas w samobadaniu a wezly nie sa powiekszone to juz dobra wiadomosc ale badz czujna. Tak mysle ze obecnosc grzyba to dla organizmu jakis stan zapalny a w takiej sutuacji wezly chlonne moga byc 'podraznione' Jesli bedzie sie to utrzymywac ja bym zrobila sobie mammo. Zawszec bedziesz spokojniejsza przez swieta, nie ma co sie gryzc calymi dniami. A nie bedziesz miala za niedlugo okresu????

tak czulabys. ale sam bol wezlow chlonnych nie jest ok. Ludi ja jestem naprawde zdania ze leki przeciwgrzybicze sa bardzo silne i truja organizm i dlatego moze sie cos tam pojawic bo toksyny zamiast byc usuwane, kumuluja sie w watrobie. i objawy takie jak guzy bol itd staja sie gorsze. ja jestem naprawde za sokami i lewatywa. i naprawde przeciw lekom chemicznym. co moge ci jeszcze polecic to krem progesteronowy. ja tez go uzywam. podwyzsza progesteron. dziala przeciw guzom itd.

An Dy co ty!! mammografia powoduje zlosliwienie niegroznych guzow. naprawde. jezeli juz to usg piersi jest duzo lepsze. ale nigdy mammografia. poza tym po mammografi nie mozna miec juz dzieci

Gość ludi
jestem w trakcie @ AN DY ,a ,,to cos,,pojawilo mi sie kilka dni przed,nie wiem co to moze gruczoly mleczne mi wracaja do stanu poprzedniego,tez sie nastawiam na gina ,pojde sie sprawdzic,usg zrobi mi od reki bede spokojniejsza, Gabsonik ,co ma mammografia do nastepnych dzieci?

bardzo duzo. dlatego robi sie ja tylko kobieta po 40stce ktore nie zamierzaja miec wiecej dzieci. mammografia to silne napromieniowanie.

Gość ludi
a propos wezlow chlonnych tak sobie przypomnialam ze na poczatku leczenia grzyba mialam takie ciagniecia z tylu na szyi karku i na potylicy,nawt podczas badania usg tarczycy poprosilam lekarke zeby mi zrobila usg tych wezlow ,i bylo w porzadku , moze to moj ukl limfatyczny wraca do normy/wole myslec ze to nic strasznego

to napewno nic strasznego. guzy i inne takie rzeczy to tylko znak ze organizm jest niedozywiony i silnie zatruty. jezeli sie odtruwasz i jesz odpowiednio duzo witamin to wszystko bedzie ok

Gość ludi
Gabsonik biore aloes ,citrosept ,oprocztego jeszcze leki,plus hepatil na watrobke,ostropest ,wyeliminowalam mleko i przetwory ,miesaprawie nie jem ,w sumie tylko ryby ,kasze ryz ciemny i dziki i warzywa,plus do tego soki,zero kawy/tylko orkiszowa,zero czarnej hebaty

Gość An_DY
GABSONIK Janse ze USG jest lepsze od klasycznej mammo ale z tym silnym promieniowaniem, niemalze sterylizujacycm to .... przesadzilas.

Luidi tez mnie bolała prawa pierś ,robiłam usg ,wszystko w porzadku,wiec lekarz onkolog stwierdził ,ze to prawdopodobnie to moze byc od kregosłupa piersiowego albo szyjnego.lub jakis stan zapalny i na to ostatnie dał mi leki i wszystko mineło.

An Dy jak miło Cie znowu widziec,juz myslałam,ze zrezygnowłas z forum.Pozdrawiam.

Gość ludi
to jest takie dziwne uczucie ,jakby klucia w glebi piersi ,nie typowy ból

Luidi dokładnie to samo miałam to nie był jednostajny ciagły ból,tylko kłucia ,nawet sutek był bardzo wrazlwy,tak,ze biustonosz urazał.

Gość ludi
Gabsonik ja tego mojej mamie nie pokaze ,bo po tym artykule to juz zadna sila ja do mammografii nie zmusi

Gość ludi
janiska IDENTYCZNIE i w plecach zasami az ciagnie ,jakby promieniowalao ,cos,nie ciagly bol,tylko klucie w piersi i ciagniecie spod pachy ,uczucie ciagniecia jakby kurczenia ood wezlow jakby

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować