Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość pieczareczkaa

grzybica układu pokarmowego - dostawkaDostaregoTopiku

Polecane posty

pierniczki: skladniki na 160 sztuk 200g masła 750g miodu 1 paczka przyprawy do piernika 15g kakao 1200g maki 1 paczka proszku dop pieczenia szczypta soli 2 jaja maslo z miodem, przyprawa do piernikow, kakao zamieszac i zagotowac na malym ogniu. zostawic do wystygniecia. make przesiaz z proszkiem do pieczenia i dodac do masy miodowej razem z jajami i sola. wymieszac i zagniesc ciasto. ciasto wygniesc na maxa potem ciasto dac do alufolii i zostawic na noc. blachy wysmarowane maslem wykladac wycietymi pierniczkami. piekarnik nagrzac do 200. rozwalkowac ciasto na 4mm i 15 min piec. mam wazne pytanie. jak sie zabija drozdze zeby byly zdrowe i nieaktywne?? czy wystarczy je zagotowac?? a co w takim razie z ciastem drozdzowym czy zawiera ono martwe czy zywe drozdze??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
An Dy ja absolutnie nie przekreslam badań - trzeba robic ! ja pisałam o sobie że leczenie antybiotykami, mykotykami które mi wychodziły w badaniu ( na które jednokomórkowce były wrażliwe) nie zostało uwieńczone sukcesem, dlatego juz nie widze celowości chodzenia na wymazy, posiewy bo dla mnie to nic nie zmienia. Jak leczymy się naturalnie praktycznie większość z naszych specyfików działa zarówno na wiekszośc bakterii jak i grzyby a wiele z nich ma też działanie na układ immunologiczny . Pnacrea chyba wszystkie przyprawy działaja super na układ pokarmowy po to sa - my cenimy walory smakowe, a nasi przodkowie już wiedzieli że mięso z cebula .czosnekiem, chrzanem , majerankiem itd- dla zdrowych jelit . Pamiętajmy o tym przy swiątecznym stole jak za duzo pojjemy to łyzeczka majeranku i żadnych wzdęć , ja ciągle o tym zapominam i się meczę ale w te swieta zakoduję ... ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gabsonik martwe - one gina w znacznie niższej temperaturze niż wrzenia , wiedza o tym gospodynie co robią ciasta drożdżowe, jak zalejesz rozczyn zbyt gorącym mlekiem to ciasto nie wyrośnie więc w jelitach tym bardziej ;) a alkohol tez zabija drożdże gina uz w 18 %

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zajebiscie to znaczy ze ciasto drozdzowe to samo zdrowie?? i ze drozdze sa martwe tak??:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość An-dy
Pieeeeszareeczko To dlaszego nieeep wolno nam picccc alhoholu ;-) ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość An-dy
calkiem serio: ja mam problem z tymi martwymi drozdzami w ciescie pieczywie. pamietam jak dawno temu, w epoce przedgrzybowej, moja kolezanka, technolozka zywienia, tlumaczyla mi ze najzdrowsze jest pieczywo odpiekane (tosty, chleb odswiezany np po zamrozeniu) bo wtedy dobija sie drozde. A przeciez byl juz raz w piecu w czasie pieczenia wiec jak to jest????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
An dy alkoholu nie wolno chyba dlatego ze w procesie jego trawienia wydzielane sa toksyny ktore sprawiaja ze toksyny grzybowe sa duzo silniejsze, tak mi sie wydaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MONITEUSZ
Do Andy Stosuje diete bezglutenowa od 26 dni najpierw wykryto mi grzybice a 26 listopada 2008 celiakie.ale mam co 11 12 dni okropne pieczenia zoładka niewiem w wyniku jakiej choroby?mam zapalenie dwunastnicy w wyniku celiaki i jelita cienkiego ta celiakie odkryto dopiero po5 gastroskopii a jest 3stopnia wg skalii Marha.jestem tymi bolami zmeczona. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o alkoholu napisałam ze zabija bo to wiem z praktyki, robiłam wina i etanol juz 18 procentowy jest zabójczy dla drozdzy wszystkie opadają na dno, potem trzeba zlewac aby wino było klarowne i dlatego nie ma win wyskokoprocentowych, chyba że ochrzcimy spirytusem a alkohol sam w sobie nie jest zły ale produkt jego rozpadu aldehyd octowy jest toksyczny zwłaszcza dla watroby, a jak mamy chory układ pokarmowy to gwóżdż do tumny An DY drożdże piekarnicze w ciescie sa martwe- może chodzi o inne drożdże które się dołączyły na sklepowych półkach czy w domowych pojemnikach na chleb , zobacz jak szybko chleb bez konserawntów pleśnieje - doświadczenie z lekcji biologii wilgotny chleb z odrobiną kurzu i sliczna pleśń- dostałam wtedy za ten eksperyment 5 wieki temu ;) moja babcia zawsze mówiła ze najzdrowsze do jedzenie to kiszona kapusta i ciasto drożdżowe, w starej ludowej mądrości musi być ziarenko prawdy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
An DY zaintrygowałas mnie tym zamrażaniem ale formy przetrwalnikowe pleśni ani pieczenie ani mrożenie nie usunie tu masz ciekawy artykuł http://www.piekarnie.pl/info.php?page=art_biokonserwacja tak więc nie drożdze piekarnicze ale toksyczne gatunki pleśni nam najbardziej szkodzą , stąd lepiej spożywać pieczywo na zakwasie, pozyteczne bakterie niwelują działanie przetrwalników plesni nie obwiniajmy za szystko biednych drożdzy piekarniczych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość An-dy
Hej Pieczareczko, widze ze mooj zarsziik poszedl na powaznie ale dzieki za wyklad. Hmmm, jesli chodzi o drozdze to nie przyszlo mi do glowy ze w tym dopiekaniu chleba moze chodzic o nabyte plesnie. Moze masz racje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość An-dy
Pieczareczko zamrazanie bylo nie po to by walczyc z plesniami/drozdzami ale by przetrzymac zapas chleba przywozony z 'normalnie chlebowych' krajow czyli wlasnie chleby ciemne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość An-dy
PIECZARECZKO swietny link. Potem przeczytam dokladniej ale juz szybkie przejzenie tesktu duzo mi wyjasnilo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nuta1
goldenseal root-gorzknik kanadyjski-jest to jeden z najlepszych naturalnych antybiotyków ,szczególnie z pau d'arco uzyskiwane są fenomenalne efekty leczenia rozmaitych stanów zapalnych ,jest to gorzkie hamujące krwawienia ,aseptyczne ,bakterio -i wirusobójcze ,żółciopędne ,pobudzające skurcze macicy ,poprawiające przemianę materii,przeciwpasożytnicze ,zwłaszcza wobec ameb,zioło ,gorzknik działa leczniczo na wszystkie błony śluzowe w organizmie ,skutecznie likwiduje kolonie grzybów candida oraz bakterie escherichia coli ,helicobacter pylori i inne,przy czym nie niszczy pożytecznej flory ,jest niezastąpionym specyfikiem w leczeniu jamy ustnej ,paradontoza,zapalenie dziąseł,górnych dróg oddechowych,zapalenie migdałków ,angina ,zapalenie płuc ,zapalenie zatok,katary w tym alergiczne ,zaburzenia pracy jelit,biegunki na tle infekcji bakeryjnej ,drożdże i różne odmiany ameb;escherichia ,klebsiella ,staphylococcus,candida albicans,clostridium,,enerococcus,dzięki zawartym alkaloidom z powodzeniem stosuję się w leczeniu patologii skóry ,łuszczycy ,egzemy ,grzybicy ,raka skóry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nuta1
PYSIULA-ja tak prawie rok temu prowadziłam rozmowę z moją stomatolożką czy u mnie to była od początku grzybica czy faktycznie e.coli ,bo objawy przy tej bakterii są identyczne jak przy grzybicy ,wymioty ,biegunki ,zapalenie dróg moczowych -nie wpadnij w kółkologię zamkniętą ,że grzybica wywołuje e.coli a antybiotyk podawany na e.coli -grzybicę,są metody lepsze niż antybiotyki,szczepionka też jest dobra -wycisza bakterie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pleśnie sa bardziej niebezpieczne od zwykłych drożdzy osoby takie jak ja, leczone niejednokrotnie amoksycyliną, ampicylina, cefaleksyną i cefadroxilem moga się zastanawiać nad tym czy one nie mieszkaja w nas dalej i może z nimi powinnismy walczyć u mnie po tych lekach jak sobie przypominam było tylko gorzej , na makrolidy reagowałm bez żadnych konsekwencji zdrwotnych a po penicylinach i ich pochodnych miałam po kilku tygodniach po leczeniu straszną wysypke- leczono u mnie alergie oczywiście.... już wynalazca penicyliny widział niebezpieczeństwo stosowania jego wynalazku ale ślepo tłukąc bakterie zapomniano że te leki hoduja bardziej jadowitego wroga a mnie od dziecka szprycowano penicylinami , po operacji miałam naewet 3 tygodniowa kurację końsa daką penicylin:( potem zachorowałam na astmę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
znalazłam bardzo ciekway rozwiewający wile watpliwości artykuł wkleję fragment Podkreślić należy, że choć nie wszystkie alergie na pleśnie lub drożdże prowadzą czasem do grzybic jakiegoś organu wewnętrznego, to gdy jednak mamy do czynienia z równoczesnym wystąpieniem niekorzystnych okoliczności, jak na przykład zażywanie antybiotyków i kortyzonu, przejście poważnej choroby i/lub operacji, a także przy podleganiu długotrwałym różnorodnym stresom, niedożywieniu i przy niedostatku snu, należy się liczyć z tym, że może dojść do wtórnej infekcji grzybowej. to o mnie ;) a więcej można się tu doczytać, w przystępny sposób napisane choć dośc długie http://www.zilp.pl/dglp/nasiennictwo/sonskn/folder.2007-06-01.1596337605/file.2007-06-01.4717483189

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kinga, a ty jakie dawki flukonazolu przyjmowalas? I jakie miaals wynbiki proby watrbowy? Mam zamiar brac po 200mg, ale ostatnie proby (coprawda po posilku) mialem 75.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agniesiowa
witam szanowne towarzystwo! mam pytanie, na ktore moga mi odpowiedziec osoby borykające się z problemami ukladu pokarmowego... otoz najprawdopodobniej mam refluks, zaczelam juz brac leki, mam najwyrazniej od wielu lat jakas lagodna wersje. tzn. uczucie kwasnej sliny w ustach, zacisniete gardlo, trudnosci w przelykaniu (nieznaczne), uczucie cofania sie pokarmu, czasem wzdecia moje pytanie brzmi czy sa tu osoby z podobnym problemem i czy majac refluks macie rowniez zoltawo zabarwiony jezyk? ja mam od mniej wiecej 2 miesiecy i badania wykluczyly bakterie/grzyby, lekarz powiedzial, ze to najprawdopodobniej od refluksu i zniknie od lekow... czy ktos z was mial podobnie? pozdrawiam ! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agniesiowa
acha, krew tez w najlepszym porzadku, watroba dziala bez zarzutu, mimo iz biore pigulki od dobrych 4 lat :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Drodzy grzybiarze, zasiedzieli, nowi, swietujacy teraz lub za dwa tygodnie jak i ci ktorzy swietuja niereligijnie a jedynie podtrzymujac tradycje wszystkim wam zycze .... aby grzyb dawal sie jak najmniej we znaki, aby pokusy stolu swiatecznego daly sie opanowac i abysmy w nastepnym roku mogli wspominac okres ‘grzybobrania’ jako przeszlosc. Zdrowia i milych dni z rodzina, przyjaciolmi. Oby grzyby, plesnie sie od nas odczepily a przyczepilo samo zdrowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andy ile na poczatku bralas flukonazolu i jak to wplywalo na twoja watrobe? Bo chce 200mg/dziennie ale alt mialem 75 i troche sie trykam, a mniej to chyba za malo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szczerość
Agniesiowa. Zmień lekarza gatsrologa, a on twoje leki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość An-dy
>>edsonik Bralam 200. A o watrobe juz mnie pytales. Zreszta pare dni temu pisalam gdy panikowala Ludi. Miala i ma sie dobrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Asienia 77
Gabosnik dziękuję za przepis pa pierniczki!!! kupiłam dzisiaj wyciąg z czarnego orzecha (firmy Now) w kropelkach, podobno superskuteczny na grzyba. nietani w każdym razie, od jutra zaczynam go testować!!! Czy ktoś z Was go używał? jakie były efekty? An Dy dziękuję za życzenia! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Ja także wszystkim grzybiarzom i byłym grzybiarzom życzę spokojnych, ciepłych i miłych Świąt i zdrowego, wypełnionego pozytywną energią, radosnego Nowego Roku! i głowa do góry w Święta - przy naszej diecie nie grozi nam przejedzenie ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ludi
edsonik flukonazol nie jest az tak toksyczny jak wielu mysli ,keto to jest dopiero dziadostwo ,ja w czasie brania flukonazolu mialam proby watr w ALt 8 asp 12 potem 16,czy cos takiego a nic kompletnie na watrobe nie bralam,flukonazol to lek nowej generacji i jesli wierzyc lekarzom to marskosci watroby napewno nie wywola

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ludi
Asienia 77 jak nazywa sie ten twoj wyciag ,duzo tego jest? ja dzisiaj kupilam orzech wloski ,liscie ,oni tam napisali zeby go gotowac,a dziewczyny chyba pazyly ,czy jak?bo nie moge sie dokopac do postow jak uzywaly to dziadostwo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Asienia 77
Ludi, ja pytałam pana w sklepie zielarskim o orzech włoski do parzenia. powiedział mi, że jest, ale nie parzy się go samego, tylk ow mieszankach, a na grzybicę jest za słaby. i polecił mi ten preparat: Fresh Green Black Walnut Wormwood Complex firmy Now. za fioleczkę 60ml zaplaciłam prawie 60 zł... :-( Drogie cholestwo, ale może chociaż będzie skuteczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×