Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Zaczynamy starania wiosną.

Polecane posty

Witam Trąbka z całego grona to chyba jestem najstarsza tak sądzę mam 33 lata , z przygotowań to dziś byłam na prześwietleniu kręgosłupa i ma coś z kręgami jak czytałam to chyba dyskopatia , to zafunduję sobie zabiegi i może w końcu basen , a za tydzień pójdę na mamografię ,, to na sam początek , a później odrzucę tabsy , zacznę łykać witaminy itp, za kilka m-cy 2 lub 3 zacznę robić wykresy tempki. a co do zajścia to liczę na długie boję tak do roku , z młodym tak było . Pozdrawiam

Dziewczyny, czy któraś z Was bierze lub brała Centrum Materna? Ja własnie teraz biorę i wiecie co? Jakoś dziwnie się czuję. Od paru dni mam zawroty głowy. Normalnie, jakbym była pod wpływem alkoholu. Nie wiem, czy to szok po odstawieniu tbletek anty czy może to Centrum tak na mnie działa. Miałyście tak kiedyś?

Ja nic nie biore. Ale w srode na wizycie sie o wszystko popytam i zobaczymy. Moze zaczne lykac jakies tabletki. Zaczelam cwiczyc codziennie, minimum 20 min i troche lepiej sie odzywiac (oporcz tego ze wczoraj zjadlam cala tabliczke czekolady ale obiecuje ze to ostatni raz). Pozdrawiam

Bylam na wizycie. Pani mi powiedziala ze juz mozemy zmezem lykac kwas foliowy oraz magnez i witamine b6. Plemniki tworza sie 3 miesiace wiec powinno sie lykac min 3 miesiace. Do tego zlecila mi badanie krwi i toksoplazmoze. Cytomegalii podobno nie ma sensu robic bo tym sie mozna zarazic w kazdej chwili i nie ma nawet objawow. A zoltaczka to owszem, wszystkie szczepienia trwaja 6 miesiecy ale od ostatniej szczepionki znowu powinno sie odczekac 3 miesiace. Wiec to bardzo dlugo, a zagrozenie zakazeniem w tych czasach jest wieksze u fryzjera niz podczas porodu. Oczywiscie zanim zaczne sie starac to mam przyjsc jeszcze na cytologie ( ja robilam ostatnio w czerwcu dlatego teraz nie bylo potrzeby, to samo z USG) no i musze znac swoja grupe krwi oraz wazna jest szczepionka na rozyczke ( po niej tez trzeba czekac 3 miesiace) ale ja mialam rozyczke wiec jest ok. Reszta badan to juz jak sie bardzo, bardzo chce. Ja mialam jakis czas temu hormony, wiec nie ma potrzeby, tarczyca tez w normie. HIV, tak samo maz byl jakis czas temu badany, wiec jak on nie ma to ja tez nie ;) Zreszta Pani mi wytlumaczyla ze nie mozna byc przewrazliwionym i zastanowic sie czy te badania naprawde sa konieczne gdy nie jest sie w grupie podwyzszonego ryzyka. Poza tym przeprowadzila ze mna wywiad rodzinny czyli kto na co chorowal i kiedy. Ogolnie wyszlo na to ze nie ma przeciwskazan wiec do dziela :) Pozdrawiam

Jejku, naprawde tak malo kobiet planuje ciaze? Przeciez do wiosny 4 miesiace a tu pusto...

Gość karla...
szkoda ze topik upadl.... mogl sie fajnie rozkrecic....

Gość olaaaaaaaaaaa
puk puk!czy któras juz zaszła z topiku?J atez zaczynam starania-w sumie jzu zaczelam ale narazie nic z tego :(co u was dziewczyny?