Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trąbka

Zaczynamy starania wiosną.

Polecane posty

Hej, czy są tu jakieś dziewczyny, które chcą rozpocząć starania na wiosnę? Może razem sie do tego przygotujemy? Zapraszam na pogaduchy

Gość do wiosny pol roku

Hejjj to sie przyłączam W sumie to ja tak jeszcze nie dojrzałam do tej decyzji , ale M napiera , ja już mam jedno dziecię ma nie całe 3 latka , i czas pomyśleć o rodzeństwie , ale znając siebie to może we wrześniu mi sie uda , przy młodym prawię rok się staraliśmy , zobaczymy jak teraz :)

Pół roku, więc najwyższy czas o tym pomyśleć, zrobić na czas badania, zacząć się lepiej odżywiać i chodzić regularnie na basen a nie od święta :)

a tak po za tematem Trąbka , masz zamiar się odchudzać przez pół roku ? i z tego co widzę w stopce to ostry plan .

nie, to stara stopka, muszę ją zmienić. Owszem chcę trochę schudnąć ale tak do 58 kg. Czyli około 7 kg w pół roku. To niewiele bo troche ponad 1 kg miesięcznie. I chce to zrobić przede wszystkim dzięki ćwiczeniom i ograniczeniu slodyczy.

Hej. Ja chcę rozpocząć starania pod koniec stycznia. Już zaczęłam brać Centrum (to dla przyszłych matek), zaczęłam chodzić do dentysty - dla mnie to ogromne poświęcenie, bo się strasznie dentystów boję no i chcę zrezygnowć zupełnie z alkoholu. Co jeszcze proponujecie? Strasznie chciałabym jużbyć w ciąży, ale dopiero w połowie października odstwiłam tabletki i uszę 3 miesiące czekac.

ja musze tez isc do dentysty zrobic jeden zab. Witaminy zaczne lykac 3 miesiace przed. Nie wiem co z tym alkoholem. Nie mozna sie napic okazjonalnie wina? Mowie o okresie przed ciaza.

Gość Mama Krzysia...
DZiewczyny, ja sie dolaczam! O ilejuz niezaciazylam. Wlasnie jadepo test. Alejesli negatywny, to odkladamy starania do wiosny, by latem gdzies wyjechac. mamy 21-miesiecznego szkraba!

No niby można okazonalnie pić alkohol, ale osotatnio słyszałam gdzieś, że jak się pije przed ciążą, to też mogą być problemy. Wiesz, ja jestem straszną panikarą więc myślę, że przestanę już teraz pić.

Haha, ja na pewno trzy miesiace przed rzuce fajki. Tzn nie pale duzo, tylko okazjonalnie do piwa ale to i tak porzuce. Wino tylko na jakas wielka okazje. I przede wszystkim zdrowe odzywianie. Zaopatrze lodowke w warzywa i wywale wszelkie slodycze. Tylko lody sa podobno dobre :) Pomagaja zajsc w ciaze :D

a co z odchudzaniem? Ja waże 68.5 kg przy wzroście 167 cm. Niby margines pomiędzy normą a nadwagą. Czy to może być jakaś przeszkoda w ciąży? No i mam pytanie. Czy brałyście tabletki? J brałam przez ok 7 lt - teraz dokładnie nie pamiętam. Kurcze, ostatnio zaczęłam się martwić, że przez tabletki będzie coś nie tak. Teraz rodzi się tyle chorych dzieci. ;(

no ja mam lekka nadwage dlatego chce schudnac. Mysle ze te kilka kilo wystarczy. Tez nie mozna za duzo. Zreszta wydaje mi sie ze jak zaczne się dobrze odzywiać o waga sama zleci. Uprawiacie jakies sporty, albo specjalne cwiczenia przygotowujace do ciazy?

co do wagi to chciała bym zrzucić z 2kg tak aby ważyć 57-56 kg , ale czy to mi się uda zooobaczymy , co do ćwiczeń to młody dostarcza mi tyle ruchu , że jak przyjdę z pracy to do 21,00 -ej ledwo dycham a on idzie spać 22.00 to z nim zasypiam , ale od stycznia biorę się za zęby , leczenie obowiązkowe , witaminki , później morfologia i tokso, i przegląd u gina , a i teraz zjadam ostatnie opakowanie tabsów z 3-4 miechy odtrucia , między czasie nawalają mi plecy muszę coś z tym zrobić zanim zajdę bo w późniejszej ciąży nie dam rady z bólu , może jakiś basen i jakiś dobry masażysta :D , chyba wsio .

Dziewczyny, na pewno juz dolączam do Was. Test wyszedł negatywny... Ja startuje ze starankami w okolicach lutego/marca, zeby tak jak napisalam, moc jeszcze wyjechać spokojnie na wakacje.... No i troche kasy odlozyc, i cialko wzmocnic, i jeszcze troche poszalec..... Mam nadzieje, ze topik sie utrzyma...

Ja wlasnie zjadlam jakiegos kotleta z paczki. Ale to juz ostatni raz. Wiecej nie zjem takich syfow. A pijecie napoje gazowane? kurcze poszłabym na basen ale oczywiscie nie mam z kim. A moj maz mnie olal i wykupil sobie karnet z kolega i chodza w godzinach pracy a ze mna juz nie chce :(

Hej dziewczyny! jakieś nowiny? Ja dziś chcę zrobić listę badań przed zajsciem w ciążę i po powrocie z pracy bede szukac w dokumentach przebytych chorob i wynikow roznych badan. Jak juz zrobie liste to postaram sie przekleic. Milego dnia

Trzeba zrobić: - wyleczyć zęby - przeciwciała różyczki - toksoplazmoza - żółtaczka - cytomagelli - cytologia - badanie moczu - HIV - morfologia - usg piersi - usg narządu rodnego - poziom glukozy - hormony - antygen HBS - grupa krwi Troche tego sporo, wiec trzeba juz zaczac

Ide jeszcze w tym tygodniu albo na początku przyszłego na pierwsze szczepienie na żółtaczke. W ten sposób zdążę przyjąć wszystkie dawki przed ciążą. dziewczyny a tak w ogole to ile macie lat? I co robicie w życiu?

Hej. Kobiet się o wiek nie pyta ;) ale ja odpowiem pierwsza. Mam 27 lat (urodzinki miałam 29.10!!!), pracuję w biurze podróży. Ogólnie spoko. Mieszkamy sobie z Mężem we własmym mieszkanku i tylko dzidziusia nam potrzeba do szczęścia.

Ja mam 23 :) wiec sie nie gorsze (jeszcze) jak ktos pyta. Tez mamy z mezem wlsane mieszkanie, male ale zawsze to juz cos. Pracuje w biurze. Umowilam sie na wizyte u ginekolog, powiem jej o planach i wtedy porobie te wszystkie badania i sie zaszczepie. Chce najpierw poznac jej opinie. Ide w srode. Pozdrawiam

Witam. Zalożyłam sobie dziś konto na 28 dni i będę obserwować swoje cykle. Kupiłam nowy termometr, więc rano po pierwszym sygnale budzika mierzę temperaturę dosypiając przy okazji. Mam nadzieję, że pomoże mi to później szybciej zajść. Poza tym kupiłam nowy shape z płytą i od dzisiaj zaczynam domowe treningi. Trzeba się za siebie zabrać. A co!

A ja wam powiem nie starajcie się aż tak bo szybko się rozczarujecie. Niby będziecie o siebie dbać. brać witaminy przygotowywać się a tu jeden miesiąc drugi miesiąc czwarty piąty i nic i będziecie zadawały sobie pytanie "co jest nie tak skoro wszystkie badania są dobre dobrze się odżywiam". Ja Wam życzę szybkich sukcesów. Na swój sukces czekałam 7 miesięcy

a ja powiem tak, raz sie nie staralam i zaszlam, po czym tydzien po tym jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy poroniłam. Moze bylam przemeczona, moze sie zle odzywialam, brakowalo mi witamin. Nie wiem. Ale teraz zrobie wszystko zeby taka sytuacja sie nie powtorzyla. Mozliwe ze to nie byla moja wina ale wole dmuchac na zimne i dobrze sie przygotowac