Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona mamuśka

bariery architektoniczne i nie tylko a wózki

Polecane posty

no własnie Mamani prawo i to prawo tak samo określa gdzie można parkowac a gdzie nie i jaki odstęp ma być na chodniku....

jak ktoś tego nie przestrzega, to są odpowiednie władze, do karania takich czynów, a nie sami wymierzacie sprawiedliwość.

mamani-masz wyidealizowane pojęcie o polskim prawie!Jeśli ci to odpowiada to dzwon po 5 razy na straż miejska na każdym spacerze.Ja akurat jestem bezwzględna dla ludzkiej głupoty i WYGODY.

no i zgadzam się! i zgadzam sie ze sie nie powinno parkowac ale nie zgadzam sie w tym ze ma sie wymierzac komuś kare... ech dobra ide bo mi sie synuś budzi w kazdym razie gdybym kiedys stanela na tym chodniku a ktoras z was mi chciala porysowac auto to uprzejmie prosze żeby tego nie robila :P:D Pozdrawiam

Taaa, ciekawe, co by bylo, gdyby do takiej wojowniczki demolujacej samochody nagle podlecial jakis napakowany koks - wlasciciel dopiero co zarysowanej beemki, i z calej sily przylozylby w twarz takiej odwaznej, albo przewrocilby wozek z jej dzieckiem w ramach odwetu - bo przeciez mu wolno, prawda?

Gość ładne imię
ałć brak Ci wyobraźni! Wyobraźć sobie, że idziesz chodnikiem. wzdłuż ulicy są ustawione samochody. Ale jak brakuje mijsca parkingowego to jeden z drugim zaczynają stawać po skosie, aż w końcu stoją na samym chodniku i Ty nie masz tam 60 czy 80 cm przejścia. Chcąć nie chcąc- nie przefruniesz a przechodząć obok tego samochodu z wózkiem go zarysujesz.

Gość artigiana i co
oddali Ci kase za te leki w aptece :D

gonzallo, a jak ktoś by zobaczył twoją wredotę, to nie źle parkujący, a Ty byś dostała mandat, za naruszenie cudzego mienia :)

ładne imię, nie przeciskałabym się. nie daj boże samochód na luzie stoi i co wtedy? tłumaczyłabym się, że się przepychałam, bo miałam prawo przejść? Wolę przejść na drugą stronę.

Gość siena palona
----> oszczedna, nigdy nie oddawaj ani nie kop goscia po jajkach, dzwon na straz miejska :P

Oczywiście ze oddała mi pieniądze za te leki, bo tak się sklada że drukowała paragon. Poza tym dopiero po odejściu od kasy reklamacji się nie uwzględnia a ja stałam przy okienku :) No i facet za mną był oburzony zachowaniem pani farmaceutki. Baknął jej coś że gratuluje jej pomysłów na wychowywanie dzieci

kierowca jest tłukiem, fakt, ale ty nie musisz, a rysując mu złośliwie auto jesteś takim samym tłukiem jak on.

mandat za parkowanie na chodniku to droga lekcja? Zaparkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych 500 zł może czegoś nauczyć o ile się go dostanie. Usunięcie rysy, wstawienie nowego lusterka czy wycieraczki również do najtańszych nie należy(plus czas na dojazd do blacharza,itp.). Jednak żadna z metod nie okazuje się skuteczna.

ałć-gratuluję pokory wobec debilizmu.I zaznaczam-nie jestem agresywna.Chodnik jest dla mnie/pieszej/.

gonzalla, no i ja się z tym zgadzam, ale nie zmienia to faktu, że nie odważyłabym się zrobić czegoś złośliwego, bo tak mi się podoba, bo chodnik jest dla pieszych.

Gość artigiana i co
skoro drukowala paragon, to bylo juz skasowane a apteki nie przyjmuja zwrotow zmyslasz

Gość siena palona
jak bedziemy pokornie tolerowac chamstwo - czyli blokowanie chodnikow, tak ze piesi nie moga przejsc to tylko utwierdzi kierowcow w przekonaniu, ze tak mozna. straz miejska jest zbyt liberalna i nieskuteczna. gdy ja zaparkowalam w Niemczech bez odpowiedniej plakietki w strefie dla mieszkancow (absolutnie prawidlowo, ale bez plakietki) to w przeciagu pol godziny mialam za szyba mandacik.

Gość ładne imię
nie niszczę i nie chcaiałabym by mi niszczono! Ale przyznaję, że zdarza mi się wejść w pyskówkę z takim kierowcą, opieporzyć kierowcę, który nie zatrzymał się przed pasami dla pieszych przed rondem, i w ten sposób zatarasował mi drogę i ja muszę obiegać jego samochód dookoła. Nie lubię chamstwa, nie lubię egoizmu, staram się przestrzagać przepisów. I wymagam by inni też przestrzegali.

Ja również opierdzieliłam kierowcę, któremu tak się spieszyło, że zatrzymał się na środku przejścia dla pieszych a wszystko to jedną ręką(w drugiej dłoni miał tel. komórkowy)

Gość zwisa mi to w sumie
ale wiem ze nie przyjela bo nie mogla apteki podlegaja rygorystycznym kontrolom i nie mogla tego zrobic z powodow Twoich fochow Leki i preparaty medyczne nie podlegają zwrotowi zgodnie z art.96 ust.5 ustawy z dn.6 września 2001r. Prawo farmaceutyczne ( Dz.U. nr 126 poz.1381 z późniejszymi zmianami). inna sprawa ze jej uwaga o wózku była kompletnie nie na miejscu

Gość ładne imię
ale jeśli nie wydrukowała jeszcze paragonu to przecież wystarczyło tylko cofnąć transakcję :) Poza tym w aptece można też kupić kosmetyki, a te chyba zwrotowi podlegają >:)

Gość skrupulatnie
post artigiany z 14.22 - pisze ze kupowala leki, nie kosmetyki post artigiany z 14.59 - "drukowala juz paragon"