Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ecsc

nadkwasota i dieta

Polecane posty

Gość ecsc

Droga Pani Żywieniolog czytam pytania i odpowiedzi na forum, musze napisać że bardzo mi Pani pomogła radzeniu sobie z przejściem na dietę, ponieważ mam nadkwasotę i od osmiu lat borykam się z żołądkowymi dolegliwościami. Chciałam zapytać co najlepiej pić przy takiej diecie, bo mój problem to również bardzo niskie ciśnienie a kawa niestety mi szkodzi. Co Pani uważa na temat herbaty czarnej,zielonej, czerwonej podobno odchudza (a ja już sobie na to nie moge pozwolić). Soki niestety zawierają dużo cukru i powodują kwaśność. Chodzi o to, że trudno mi sobie poradzić kiedy jestem przez osiem godzin w pracy i jest zima lub jesień, a organizm potrzebuje czegoś ciepłego.

Chcialabym zapytac Pania Zywieniolog lub inne osoby o porade, co mozna jesc przez kilka dni bedac z wizyta w Polsce, a nie majac wlasnej kuchni,aby przygotowac cieple posilki. Cierpie na schorzenia jelite grubego (colon) , a teraz rowniez nadkwasota mi dokucza i za miesiac bede miala robiona gastroskopie. Przedtem jednak wybieram sie do Kraju i oprocz sniadania i kolacji, ktore moge sobie sama przygotowac, obiady natomiast beda gdzies na miescie. Uwielbiam chleb staropolski i razowy - czy to mozna przy tych dolegliwosciach ? Rowniez kielbachy i tatar ? Nalesniki, pierogi itp. - lubie wszystko, co prawdopodobnie nie wskazane. Bardzo prosze o informacje na ten temat. Dzieki i pozdrawiam.