Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagajaczka

mogę zwolnić się z pracy z dnia na dzien bez zadnych konsekwencji

Polecane posty

Gość zagajaczka

jeśli mam umowę na czas nieokreślony i nie jest w niej napisane nic o okresie wypowiedzenia?

Gość nie możesz
ustawowo obowiązuje cie okres wypowiedzenia zalezy ile pracowałaś albo 2 tyg albo 1 miesiac albo 3 miesiace

Gość zagajaczka
2 lata :o czyli jesli bede chciala z dnia na dzien sie zwolnic to moze byc to potraktowane jako porzucenie pracy?:o

Gość zagajaczka
a ty widze tylko potrafisz przygadac i obrazić kogoś...

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Czemu na kafe jest coraz więcej tłuków takich jak vivienne? :O

Gość nie możesz
tak, to będzie porzucenie pracy po 2 latach to chyba obowiązuje cie 1 miesiac wypowiedzenia

Gość zagajaczka
kurde:o a co w wypadku gdy jest juz pewna praca w innym miejscu i musze zacząć od zaraz, a wczesniej nie moglam dac wypowiedzenia bo balam sie,ze zostane na lodzie :(

Gość nie możesz
jesli ci nie zależy na świadectwie pracy, w którym bedzie napisane, ze porzuciłaś prace to śmiało porzucaj :)

Gość paniAAAA
wlasnie obronilam magisterke z pp to mzoe sie wypowiem;) Z dnia na dzien nie mozesz,jesli to zrboisz to pracodawcy przysluguje odszkodowanie w wysokosci wynagrodzenia za okres wypowiedzenia za rozwiaznie umowy przez Ciebie bez wypowiedzenia.2 lata-czyli za miesiąc wypowiedzenia.chyba ,że rozwiazalabys stosunek z podaniem przyczyny uzasadniajacej:przykldowo:ze Cie ktoś przesladuje w pracy,mobbing.

Gość zagajaczka
paniAAA czyli wystarczy napisać, że w związku z tym mobbingiem sie zwalniam to nie dostane dyscyplinarki? czy musza byc wczesniej jakieś sygnały na pismie w zwiazku z tym przesladowaniem?

Gość gość
prosze pomozcie mi pracuje w firmie 7 lat mam juz dosc mojej pracy i dostalam propozycje nowej pracy od zaraz ale obowiazuje mnie okres wypowiedzenia , lecz moj pracodawca wie od tygodnia ze bede pracowala jeszcze tylko 6 dni a potem na okres wypowiedzenia mam zamiar wziasc 20 dni urlopu ktore mi sie naleza i czy po tym urlopie pracodawca moze mi dac dyscyplinarke mimo tedo ze wie ze odchodze? i nie pozucam z dnia na dzien?

Gość gość
mozesz odejsc, mozesz wszystko jestes wolnym czlowiekiem i robisz jak uwazasz

Gość gość
" mimo tedo ze wie ze odchodze? " co to znaczy "wie, że odchodzę"? Złozyłas na pismie wypowiedzenie? Termin wypowiedzenia juz biegnie? Pracodawca (nawet, jesli mu o tym mówiłas w rozmowie) niczego nie wie, dopóki go nie poinformujesz na piśmie. Finito.

Gość gość
I w związku z tym jak nie przyjdziesz do pracy, to raczej dostaniesz art. 52