Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

**************ile wypowiedzenia po2 dniach pracy????************

Polecane posty

Ile jest wypowiedzenia po 2 dniach pracy po podpisaniu umowy na miesiac? jest jakies wypowiedzenie?

Gość a może ......
Nie ma :(

Ale na pewno?? bo zależy mi bardzo na tym, żeby nie bylo? gdzie jest taki przepis?? Ps. Tak cieszylam sie z tej pracy, a teraz okazało sie, że to jedna wielka lipa :(

Gość bless
a umowa na okres próbny czy okreslony?

na okres próbny - od 0.3 11.2008 do 30.11.2008, zaczęlam w poniedziałęk, jutro chce zrezygnwoac

przykro mi cymbałka ze sie nie udalo :O......nawet po dziesieciu i dwudziestu latach masz prawo rozwiazac umowe w trybie natychmiastowym ....przynajmniej rok temu tak bylo...

Gość cudawianki
Pracowałm w ten sposob i moge Ci gwarantowac,ze wypowiedzenia nie ma. Nawet jesli pracodawca bedzie chiał to możesz spokojnie to olac :)

Gość bless
tydzień wypowiedzenia

Gość bless
w przypadku umowy zawartej na okres próbny: * 3 dni robocze, jeżeli okres próbny nie przekracza 2 tygodni * 1 tydzień, jeżeli okres próbny jest dłuższy niż 2 tygodnie * 2 tygodnie, jeżeli okres próbny wynosi 3 miesiące u Ciebie okres próbny to miesiąc więc tydzień wypowiedzenia , a te mądrale powyżej to nie wiem po co pisza bzdury jak się nie znają

Gość bless
dostaniesz dyscyplinarkę za nie przyjście do pracy (ciężkie naruszenie obowiązków pacowniczych)

Gość bless
to co napisałam, ponadto wypowiedzenie liczy się od soboty, więc powinnas pracować do przyszłego piątku, a nie możesz się dogadać za porozumieniem

bless, a jest taka mozliwosc zeby sie dogadac?? bo ja sie totalnie na tym nie znam, ozna jakos zrobic zeby bylo bez tego wypowiedzenia????

Gość ja też byłam drugi dzień w
pracy dzisiaj, ale o wypowiedzeniu ani myślę.

Gość bless
pogadaj z pracodawcą czy zgadza się na rozwiązanie umowy za porozumieniem stron , to jest z dniem podpisania porozumienia czyli nawet może być jutro, może wymyśl jakiś dobry powód gdyby nie chciał się zgodzić np sytuacja rodzinna cokolwiek

Gość ldllddlld
Możesz się więcej tam nie pokazać bez żadnego wypowiedzenia nawet. No chyba że liczysz, że ci zapłacą za te 2 dni.

Gość ldllddlld
Nic ci nie zrobią, twoje prawo walnąć pracą. Wiadomo - do cv i tak nie wpiszesz i nowemu pracodawcy po prostu się nie przyznasz.

Gość bless
w sumie osoba powyżej ma troche racji, nikomu nie musisz sie chwalic ze tam pracowalas i wtedy dyscyplinarka nie ma tak naprawde znaczenia , ale po co zostawiac po sobie zle wrazenie , jesli być może uda ci sie dogadac

Powiedz że chcesz za porozumieniem stron bo nie chcesz ich robić w "balona"...Czyli iść na chorobowe...:)