Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiony/

Twarde węzły chłonne czy coś innego?

Polecane posty

Gość Zmartwiony/

Bezpośrednio poniżej uszu, za żuchwą , symetrycznie z obu stron mam coś jakby węzły chłonne ale nie wiem czy to na pewno węzły.. w każdym bądź razie to coś jest zrośnięte z mięśniem, twarde i nie boli.. Na pewno mam to od minimum miesiąca. Zastanawiam się czy to powiększone węzły, ślinianka czy może po prostu mięsień. Za kilka dni wybieram się do laryngologa ale nie wyrabiam juz nerwowo bo się naczytałem różnych artykułów. Będę wdzięczny za wypowiedź kogoś zorientowanego;)

Gość ollllllllka
no ja dzisiaj byłam na diagnostyce mojego "czegoś".Laryngolog wyśle Cię na usg aby sprawdzić co to jest czy węzeł czy ślinianka.Ja najadlam się dużo strachu.Radiolog zawolał laryngologa w trakcie usg bo nie wiedział co mam za "twór" pomiędzy śliniankami pojawił się u mnie.Przysłuchwałam się rozwmowie lekarzy i już byłam pewna ze mam raka.Okazało się jednak ze ten twór to trzon mojego jezyka!!!!!:/ ze stanem zapalnym.Ponoć rzadko sie takie coś zdarza.Ja dostalam antybiotyk a potem na kontrolę i jakieś badanie radiologiczne.

Gość ollllllllka
dodam jeszcze że moj "twór" połączył się z dwoma sliniankami i mam bułę wielkości 5 cm:/

Gość ollllllllka
5 cm szerokości i ok 2 cm wysokości:/ Wyglądam jakbym świnkę miała:/