Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colaco

Jak przeżyć za 350 zł -3 osoby???

Polecane posty

Gość colaco

W grę wchodzą tylko wydatki na wyżywienie.Reszta zapłacona i właśnie tyle mi tylko zostaje.Wiem że to możliwe i można zjeść smacznie i urozmaicone posiłki,proszę o rady jak przdeżyć?

Gość colaco
Ponawiam

Gość colaco
Do końca listopada niestety

Gość colaco
Dziś na kolację zrobiłam pastę z 5 jajaek +cebulka + łyżka majonezu.Pycha .Będzie jeszcze na śniadanie,poza tym w lodówce jeszcze trzy pomidory i pasztet drobiowy,nie jest źle

"Wiem że to możliwe i można zjeść smacznie i urozmaicone posiłki," jesli w to wierzysz podam jednorazowy adres mailowy i napisz mi jak to zrobilas.....jest pare osob dzieki tobie moglbym im pomoc ....

Gość colaco
Szkoda ze nikt nie poleci fajnych tanich dań?Jutro na obiad wymyśliłam rosół z makaronem(makaron nitki 1,4o +porcja rosołowa 2,80 z kurczaka +włoszczyzna 3 zł)Razem za 7,20 pyszny sycący rosołek z małymi kawałeczkami mięska

Gość colaco
Wszyscy mi mówią że podziwiają mnie za moją zaradnosć( bez przechwalania się|)bo jest to naprawdę męczące żeby nakarmić rodzinkę smacznie ,tanio i z pomysłem

Gość colaco
Kolezanki z akademika musiały by działać razem .Razem się składać(wyjdzie naprawdę niewiele na jedną) i razem mądrze układać jadłospisy.Ja mam takich miesięcy w roku gdzie muszę żyć za 50-400 zł kilka i musze dać radę,Wbrew pozorom moja rodzina jest zdziwiona jak mi sie to udaje

Gość burn out syndrom
np. makaron + pesto makaron+ pomidory z puszki i czosnek makaron+bolonese ryz zapiekany z warzywami i smazonym tartym selerem nalesniki zupa pomidorowa (bez miesa) na oliwie z oliwek kotlety mielone z ziemniakami pierogi, pierogi,pierogi smazony krem z maslem czosnkowym

Gość magnolia bladoróżowa
a ja proponuję na pojutrze pierogi z farszem z soczewicy ( gotowana, zmielona) z cebulką. I surówkę z kiszonej kapusty do tego. Jak zostanie farszu można na następny dzień zrobić naleśniki albo krokiety z tym farszem. Albo dodać do farszu jajo i bułke i zrobić kotlety :)

Gość burn out syndrom
makaron smazony na oliwie z lubczykiem bratkartofle zeberka na ostro pieczone w malych porcjach w piekarniku+ chleb

Gość colaco
Nalesniki mam przerobione już w kilu wersjach.Doszłam juz do tego ze aby nie bawić się w lepienie pierogów,wymyśliłam krokiety( z naleśników) z nadzieniem ruskim( tak jak pierogi)szybciej i b.smaczne.Cała rodzinka uwielbia,koszt mały da się przeżyć

podziwiam za gospodarnosc, ja bym w zyciu nie wyzywila siebie i faceta za taka kwote przez miesaic :/

Gość .np. bigos
zupy jarzynowe-kremy z grzankami ziołowymi fasolka w sosie pomidorowym makaron z oliwą czosnkiem papryczką cilli i prażonymi pestkami dyni pierogi leniwe kus kus z pieczarkami i cebulką poza tym - kupujesz kurczaka i włoszczyznę - gotujesz rosoł, który możesz zjeśc z makaronem, albo może być podstawą innych zup, mięso można zjeśc z ziemniakami i surówką albo zrobic farsz do krokietów czy pierogów a z włoszczyzny (plus ogórki kiszone itd) zrobić popularną sałątke jarzynową.

colaco>>> to jest wlasnie piekno ukryte w takich kobietach :)...nie tipsy na szpilkach wychodzace z KFC ze zle wyregulowanym lukiem brwiowym :O

Gość hp5
tez podziwiam. ja tyle przepieprzam w ciagu tygodnia albo krocej...wspolczuje ci ze tak musisz...

Gość colaco
Dzięki za pomysły.Podam też jeden ,może się komuś przyda.1/2 KG mięsa mielonego (jak nie możemy tyle kupić to wystarczy 250 dkg)1 duża cebulę,1 surowe jajko,namoczona czerstwa bułeczka lub garść bułki tartej,i zagniatamy wszystko tak jak na mielone.Wkładamy do foremki.pieczemy do zarumienienia w piekarniku.Na drugi dzień pyszny dodatek zamiast wędliny do chleba.Wychodzi dużo,można wykorzystać jako mięso do obiadu ,podając z białym sosem( mąka+vegeta+łyżka mleka)

Gość .np. bigos
dalej jeżeli lubisz smak curry - do ryżu doja podsmażone warzywa z przyprawą ( w proszku lub paście) curry ziemniaki pieczone z ziołami plus kefir zapiekanka ziemniaczano-serowa

Gość colaco
no niestety teraz muszę tak żyć,chwilowo.Jednak mam parę miesięcy w roku że pozwolę sobie na luz "żywieniowy" .Wcale nie jestem biedna,bogata też nie(niestety).Spłacam raty,jak chcę coś mieć,płacę czynsz nie mały ,internet ,kablówkę i czasem jeszcze coś dojdzie.Nie jest lekko a jesć trzeba.Teraz nadchodzi zima i wydatki będą ,nie mówiąc o świętach

Gość colaco
Mam pytanie ,aż wstyd ale gdzie tę soczewicę dostanę???

Gość colaco
W czwartek na śniadanie zaplanowałam 10 dkg wedliny drobiowej ok 2 zł.Oczywiście do tego kawka +mleczko(to musi być) .Starczy spokojnie.Obiad ziemniaczki 3 kg-3 zł +wątróbka drobiowa smażona (tacka 3,20) + surówka z kiszonej kapusty+1 marchewka+1 cebula-razem surówka to koszt ok.2,50.Kolacja--ser topiony+pomidory ,razem ok 2,50.Czyli na dzień potrzebuję na to wszystko 13 zł 20 gr+ 3 zł chleb kupiony(jeSli upiekę będzie taniej)+15 zł 20 gr-Dużo czy mało na 3 osoby?

Gość magnolia bladoróżowa
soczewicę dostaniesz w każdym markecie. jest czerwona i zielona, ja do farszów uzywam zielonej. Bardzo zdrowa i bardzo syta. Soczewicę gotujemy BEZ SOLI!, farsz solisz później

Gość colaco
Bardzo dziękuje Kabel usb !!!!!!Niestety nikt mnie na rekach nie nosi ,ale moja druga połówka ,absolutnie nie wierzy że te posiłki musze za taką kwotę wymyślać

Gość colaco
Za to uwielbia jak cos wymyślam.Niedawno miałam imprezę urodzinową.Musiałąm sie zmieścić w 100 zł z kawą ,ciastem i kolacją na 7 osób(tylko na szczęście)+1 wino za 17 zł(może badziewie ale nie było złe)

Gość colaco
ogóloniw wszyscy byli zadowoleni,jedzonka zostało