Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicniewiem

jakie tabletki help

Polecane posty

Gość nicniewiem

mam bardzo bolesne miesiaczki juz tydzien przed mam straszne bole ktore koncza sie przewaznie w 2 dzien okresu lekarz chce mi przepisac anty bo mam za malo progesteronu ale boje sie skutkow ubocznych czy moze ktos wie jakie tabletki moze mi przepisac to poczytam o skutkach ubocznych najbardzije sie boje ze powiekszy mi sie biust a mam juz miseczke F wiec nie przezyje jesli mi sie zwiekszy a z drugiej strony chcicalabym sie pozbyc wlosow na brzuchu i w wielu innych miejscach gdzie nie powienny one rosnąc... prosze o odpowiedz

Gość ptysia87
diane 35 raczej nie bierz ja biore i powiększyły mi się piersi, a bóle przy miesiączce jak były tak są

Gość nicniewiem
lekarz powiedzial ze te tabletki to jedyny sposob na pozbycie sie boli i wszystkich objawow przed okresem (a mam dosłownie wszystkie!!!) albo zostaja mi tabletki przeciwbolowe a teraz jest coraz gorzej bo od okolo roku bez tabletki czy 2 nie przezyje 1 dnia okresu

Gość nicniewiem
pierwszego dnia okresu zeby bylo jasne *

Gość ufguygfu
nie wszytskim tabsy pomagają np mi mimo iz biore yasminelle bez tramalu nie przezyłabym okresu;/

Gość nicniewiem
a po jakich tabletkach zmiejszy mi sie biust? tylko zeby to bylo zgodne z tym ze mam za mało kobiecych hormonow :/

Żadna z nas nie doradzi Ci jakie tabletki będą dla Ciebie najlepsze, bo o tym decyduje ginekolog po zrobieniu konkretnych badań. To, że jednej Cilest pomógł na bolesne miesiączki nie oznacza, że drugiej też pomoże. Mnie po Diane35 nie urosły piersi, nie musiałam tak często golić nóg, ale np. miesiączki były takie jak przed braniem tych tabletek czyli długie, bolesne i przykre. Teraz biorę Yasmin i miesiączki są jeszcze gorsze.:P A znam np. kobiety, które tylko dzięki tabsom nie mają bolesnych miesiączek. Jak powiesz lekarzowi jakie tabletki ma Ci zapisać, to Cię wyśmieje.

Gość nicniewiem
ale nie robił mi zadnych badan....... a jakie powinien?

Gość Noctua
Próby wątrobowe, czas krwawienia i krzepnięcia, morfologia-te trzeba zrobić, żeby zobaczyć czy nie ma żadnych przeciwwskazań, żebyś mogła w ogóle zacząć brać hormony.A jakie tabletki.Najlepiej zrobić poziom hormonów płciowych,żeby dobrać najlepsze dla Ciebie.Pozdro

Powinien Cię wysłać na badania krwi: morfologia, hormony itp. Z wynikami powinnaś iść do niego i na podstawie wyników badań powinien dobrać Ci tabletki anty. Powinnaś się go zapytać na podstawie czego dobierze tabletki najodpowiedniejsze dla Ciebie, skoro nawet nie wysłał Cię do pobrania krwi.