Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zelona herbatka

proszę o odpowiedź. Czy można pić ZIELONA HERBATE w ciąż???

Polecane posty

Gość zelona herbatka

Wiem że pojawiało się wiele tematów na temat żywności ale nie zawsze jestem na kafe i może coś przegapiłam. Jak sądzicie z tą herbatą? Bo w sumie ma działanie oczyszczające organizm...a ja tak uwielbiam, że gdyby było można piłabym tylko zieloną herbatę:(

na pewno jest zdrowsza od czarnej:) ale więcej nic nie wiem, bo ja z kolei nie mogę jej przełknąć:P

Gość odpaow
nie

Gość zielony kotek
mozna można

Gość zelona herbatka
dziękuję przynajmniej za te odpowiedzi. Chyba po prostu przy nast wizycie u lekarza zapytam bo zawsze o tym zapominam:)

Zelona herbatka jesli będziesz pic regularnie zielono herbate to uchroni Cibie od wielu chorob i znacznie przedłuży życie :) ale pamiętaj zielona herbatę musisz koniecznie słodzić najlepiej jedna łyżeczka.

tak..tylko czy w ciąży je to bez znaczenia? Bo wiadomo, malinowej raczej nie pić dużo, czerwona też ma jakieś działanie...chyba dchudzające o ile dobrze słyszałam.

złoty a dlaczego słodzic? ja jestem w ciąży i piję zielona herbate ale nigdy jej nie słodziłam....

Loona_84 to robisz bardzo duzy blad najlepiej kup sobie cukier z trzciny cukrowej 0,5 kg kosztuje 6 zl ale będziesz mieć tylko dla sibie wiec starczy Ci na długo. parz 60-70 stopni wydzielaja sie substancje bardzo zdrowe jeśli posłodzić samo zdrowie.

Gość Atomik
a ja mam podobne pytanie: a co z ziołami w ciąży? jakie można, a jakich nie wolno? bardzo lubię ziołowe herbatki.

chyba nie wolno za dużo zielona spowalnia rozwój komórek, u dorosłego człowieka ma korzystne działanie bo odmładza, i hamuje rozwój komórek nowotworowych ale u płodu moze zahamować rozwój komórek w ogóle wiadomo filiżanka nie zaszkodzi ale dzbanka dzień w dzień bym nie piła

Można, można... Wiele rzeczy można, ale z głową ;) Myslę, że zdrowsza jest niż czarna. Zieloną wlewam w siebie litrami od lat, bo lubię jej smak :) ale teraz, odkąd jestem w ciąży piję znacznie mniej: 1 kubek dziennie. Bardziej gustuję ostatnio w herbatkach owocowych ;)

Myslę, że zdrowsza jest niż czarna. :o sukces socjotechniki :o a umiar trzeba zachować we wszystkim. Najlepsza w samku jest zielona ale kwiat pyszna jest taki rulonik cienki zwinięty.

Gość nie wolno pić nadmiernych
ilośći herbaty zielonej w ciąży ani tuż przed planowaną ciążą, bo ta moze powodować u dziecka rozszczep kręgosłupa

Gość do poprzedniczki
weź przestań straszyć i kit wciskać!!!!!!!!!!:-O

Gość nie wolno pić nadmiernych
kit? poczytaj trochę, a potem się wypowiadaj:O

Gość princeska22
Zloty, a skad ta rewelacja o slodzeniu?:O Jak juz, to cukier rafinowany neutralizuje korzystne wlasciwosci herbaty. Jezeli ktos musi pic slodka herbate to slodzic tylko miodem, do tego cytrynka i mamy bardzo zdrowy, wzmacniajacy napoj.

a ja czytałam kiedyś, ze ze względu na dużą zawartość garbników należy ograniczyć spożycie zielonej herbaty. Ponad to, można pic jedynie wysokogatunkowe herbaty, bo te tańsze zawierają metale cięższe- to był artykuł w jakims botanicznym piśmie. Nie m badań na kobietach w ciąży wiec w sumie nie ma pewności. Ja będąc w ciązy piłam zieloną raz w tygodniu a biała 2 razy. Bałam się zwyczajnie. Piłam sporo wody i kompotów własnej produkcji, rumianku i mięty. :)

mój lekarz polecił picie mleka, herbat owocowych, niesłodkich soków, miętę odradzał gaszenie pragnienia herbatami i ziołami, nie zabronił jednak filiżanki herbaty od czasu do czasu dla mnie to koniec dyskusji, nie próbuje być mądrzejsza od lekarza bo mam inny zawód:p