Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ałłłaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

SZWY - boje się !!!

Polecane posty

Jutro mam zdejmowanie szwów, nadal czuje sie tam niekomfortowo: pobolewa, szczypie, ciągnie. Sama nie jestem w stanie się tam dotknąć :( tylko wodą... Co to będzie jutro? Czy to boli? Nie wyobrazam sobie tego!!

Gość mama urwiski
zdejmowaniw wogóle nie boli.

Gość mama urwiski
kup tantum rosa do podmywania szybciej sie goi

po cesarce jesteś?? bo ja po porodzie mialam szwy rozpuszczalne i same po tygodniu wypadly

Gość mamabo
jak tylko zdejma i pieczenie ustanie i ciagniecie ustanie, wiec nic tylko zdejmowac :)

Dasz radę,bądź dzielna,trzymam kciuki! To nie boli,jak pisały moje przedmówczynie.

Ja tez mialam rozpuszczalne i wcale sie nie chcialy roztopic, w koncu trzeba bylo je zdjac i bolalo cholernie... z tym, ze mi one wrastaly w cialo, chodzilam z nim 3 tygodnie :/

Jak moze nie bolec????????????//// Wystarczy , ze sie tam delikatnie dotknę, że usiądę, że się ruszę i piecze, boli itd :( wiec jak ktos moze mi tam coś zdejmowac i ma wcale nie boleć. Nie rozumiem

Gość wiolka1986
ZDEJMOWANIE SZWÓW NIE BOLI, NIE MASZ POWODU DO OBAW, A GOJENIE SIĘ PRZYSPIESZA TANTUM ROSA LUB SZARE MYDŁO, POLECAM TEŻ NASIADÓWKI Z RUMIANKU

ja tez sie bałam bardzo mnie bolało krocze szwy ciagły płakałam z bolu ale po sciagnieciu poczułam ulge zobaczysz trwało to u mnie z 30 sekund naprawde nieboli nic, wrecz przeciwnie po sciagnieciu jest wielka ulga

a mnie zdejmowanie bolało jak cholera, płakałam z bólu, a miałam raptem 4 szwy... właśnie szycie, łyżeczkowanie i później zdemowanie szwów wspominam najgorzej... fakt że na wieczór po ściągnięciu poczułam ulgę, ale cały dzień jeszcze nie mogłam siadać na pupie tak bolało...

Gość Lola240
Jeśli chodzi o szwy, to ja przy cięciu cesarskim miałam je ale rozpuszczalne, więc mnie omineło ściąganie, ale trochę się odczuwa ból z nimi związany!!! Najgorszy był pierwszy tydzień jak u mnie , ciężko było z kichaniem ;-), i ze śmianiem się;-), i właśnie odczuwałam ten ból nad raną po szyciu!!! To chyba normalne!!!

Gość Marika Bielany

Ściąganie szwów nie boli pod warunkiem , że :

1. osoba, która to robi, robi to delikatnie
2. szwy nie są przenoszone i nie wrosną w ciało---------bo jeśli wrosną to wtedy boli  i to dość mocno boli :)

Tyle wiem o szwach :) , prawda ?...niewiele ale wystarczyło.

Mi pielęgniarka ściągała szwy po operacji mojej ślicznej buzi , i nie przypominam sobie , żeby mnie bolało. W Warszawie  dla mnie numer jeden jeśli chodzi o zdejmowanie szwów to pani Dorota, namiar dostałam z polecenia ale wygooglałam, że ogłasza się na www.pielegniarka-warszawa.pl Bardzo delikatnie zdejmuje i mówi co robi w danej chwili.