Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

urodziłam tydzień temu i nie rozumiem /////////////////

Polecane posty

nie rozumiem jednej rzeczy. Mój brzuch na samym dole to jedna, wystająca z przodu oponka, po bokach NIE z przodu TAK. Wygląda to brzydko i śmiesznie. Czy to tłuszcz? Tyle by sie go nazbierało? Zawsze byłam szczupła.

Gość co motywuje człowiekiem który
No tak to bywa po porodzie. Coź.

Gość Salamandra Pstrokata
to skóra rozciagnieta

Gość ollinka135
żona mojego kuzyna tez tak miała, minęło trochę czasu i teraz jest jeszcze szczuplejsza niż przed ciążą (a przed ciążą była normalnej figury, teraz jest szczuplutka i drobna), brzuszek ma ok, bez oponki, na początku miała, ale znikneła ;)

Nie skóra. Coś tam w środku jest miękkiego, skóra wygląda na taką, że ściągnełaby sie gdyby nie to co w środku :o tłuszcz czy macica? ale jak to macica?

Gość fhdf
A to nie wiesz że macica potrzebuje czasu żeby się skurczyć

a DLACZEGO wszędzie pisze zeby do szpitala po porodzie wziąć ciuchy z 5-tego miesiąca ciąży ?????????????????????????????????????????????????????????????????????? Czyżby każda miała brzuch po porodzie? Cio to jest w końcu? Tłuszcz, skóra, macica?

Gość A NO TAK
dziewczyno ty daj sobie czas na dojscie do siebie przeciez macica sie obkurcza z czasem ona nie wraca do stanu normalnego w 5 minut po porodzie - biologie mialas?

no, ale macica też chyba nie, bo juz urodziłam więc macica powinna byc już maleńka

miałam biologię, ale macica? Taka duża by jeszcze została ? Jakoś nie sądze aby to było to

Gość A NO TAK
kobieto co ty w ogole piszesz? Az dziw bierze ze to czytam :(

Gość fhdf
przecież się rozciągnął to co ma się stać z tą skórą?? też potrzebuje czasu żeby się ściągnąć z powrotem

Gość A NO TAK
a moze OBCY rosnie :classic_cool:

Gość rshbgd
skoro nie sądzisz to idź do lekarza, obstawiam że miałaś bliźniaki i jeden Ci został

nie liczyłam na brzuch bedzie PŁASKI odrazu, ale tez nie wiedzialam, ze takie cos bedzie odstwało. Jeżeli to na prawdę macica to wytłumaczcie mi dlaczego tak sterczy? I kiedy wróci do normy ?

okres połogu nie przypadkowo trwa 6 tygodni macica obkurcza się i wraca do normalnych rozmiarów przez kilka tygodni, na pewno nie w kilka dni

Gość to nie macica
to obwisła, rozciągnięta skóra opadła ci na podbrzusze!!! A powiększona jeszcze macica dodatkowo ten fałd wypycha. Dochodzi do tego tłuszcz.

ja jestem 3 miesiące i zostało mi to..i chyba zostanie zemną ..sama nie wiem po 1 porodzie było super ..2 miesiące i płaska jak deseczka a teraz...:( wisi flaczek nosze pas, majteczki obciskające ćwiczenia kremy i nic nie pomaga..:( czy to zejdzie mi.???????????????????????????????????

Lekarz mi kiedyś tłumaczył, ze kobieta nie będąca w ciązy ma macice wielkości orzecha włoskiego, a taka w 9-tym miesiacu wielkości dyni :) czyli po porodzie jakiej wielkości? Jak tak poatrze na ten brzuch to do wielkości orzecha włsokiego brakuje jej dużooooooooooooo

Gość uuuuuuuuuuuuuu
mózg ci zjechał do brzucha wiec idź sie leczyć

TO NA PEWNO NIE SKÓRA !! tłumacze, że to stoi - nie wisi nie leży. Skóra to OPINA !!

Gość dsgsd
o matko, dziecko przecież skóra nie jest cienka jak chusteczka żeby sobie zwisać i powiewać. To jest skóra w niej tłuszcz,mięśnie itp a w środku brzucha macica która zmniejsza się codziennie około cm i za 5 tyg będzie jak przed porodem. To normalne każda to ma więc z czego robisz problem?? Co Ci tam miało zostać?? Idź do lekarza może jak on Cie puknie w czułko o my przez kabelki nie możemy to zrozumiesz

Czyli każda kobieta po ciązy ma coś takiego tak ??

Gość macica się obkurcza
Może spróbuj spać na brzuchu. Mnie to bardzo pomogło i brzuszek zrobił się płaski

Gość A NO TAK
nie, nie kazda - tylko to co im Możg splynąl nie tam gdzie trzeba!!!!!!!!!!!!!!!

Gość to nie macica
A Ty myślisz, że skóra jest cienka jak pergamin???? A warstwa tłuszczu myślisz że ma 1mm????? Jej, biologia się kłania :O

Twoja macica rozciągała sie przez 9 miesięcy i potrzebuje trochę czasu aby wrócić do poprzednich rozmiarów. Wszystko się z powrotem obkurczy, wiec nie panikuj. pozdrawiam:)

Gość Klaudusia-mamusia
Myslisz, ze bedziesz po pordzie wygladac jak miss swiata. Porod wymeczyl ci cialo, odzywiaj sie dobrze , dbaj o siebie, duzo spij. Po pol roku moze sie nadasz do ogladania przez ludzi.

po porodzie ciuchy z 5 tego miesiąca? w piatym nikt nie wiedział ze jestem w ciąży, a po cesarce do domu wrócilam w swoich jeansach sprzed ciąży.