Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWAJAGODZIANKA

Tlumaczenie z niemieckiego - obdukcji lekarskiej - pomocy

Polecane posty

Gość EWAJAGODZIANKA

Szukam pomocy przy przetlumaczeniu pisma (obdukcji lekarskiej) z niemieckiego na polski - bede bardzo wdzieczna za pomoc

Gość EWAJAGODZIANKA
Es findet sich eine Kompressionswirbelbildung von LWK1 mit Höhenreduktion um 50% bei dutlicher Deckplattenimpression und Kompression links lateral stärker als rechts.Geringes Ausragen der Wirbelkörperhinterunterkante in den Spinalkanal.Sonst der Spinalkanal normal weit.Streckhaltung der übrigen LWS-Segmente.Sonst normale LWK,reguläre Bandscheibenräume und reguläre Neuroforamina. Spondylarthrose L3-S5.Intakte Sakroiliakalgelenke beidseits. Das Becken gering gekippt,die ossären Strukturen regulär.Reguläre Hüft-und Sakroiliakagelenke beidseits.Anlagebedingter offener Sakralkanal bei S5.

Gość Ile zapłacisz

Gość EWAJAGODZIANKA
Chodzi o wypadek samochodowy Meza ktoremu ulegl w Niemczech. Nie potrafie samodzielnie dac sobie rady z tlumaczeniem nie znam fachowych medycznych slow.Gdybym mogla to bym zaplacila....

Gość w00jek d0bra rada
z grubsza bo nie uzywam niemieckiego od lat, a slowniki na strychu, nie znam niektorych slow, z grubsza jakies problemy z ledzwiowym kregowslupem: jest kompresja kregow ledzwiowych, redukcja wysokosci kregow, kompresja bardziej po lewej niz prawej stronie. cos tam z kregow wystaje do kanalu rdzeniowego, ale swiatlo kanalu rdzeniowego poza tym normalne. spondyloartroza ledzwiowych kregow 3-5. normalne stawy krzyzowo-biodrowe.

Gość kalak
Jeste ogolnie kompresja, czyli usisk przy obreczy biodrowej z przemieszczeniem i uciskiem bocznym po stronie lewej, silniej niz po prawej. Kanal kregowy normalny. Spondyloartrosa w ociinku ledzwiowym od kregu L3 do krzyzowego odcinka kregu S5. Polaczenie krzyzowo guziczne ok. Plecy ok, struktury kostne ok, polaczenie stawu krzyzowo-guzicznego ok, polaczenie suawowe otwarte na poziomie 5 kosci krzyzowej. Ogolnie to jestem lekazem, ale w usa i niemiecki mialam dawno temu, wiec wybacz, ale nie pamietam. Sa cechy osteoporozy, wnioskuje ze badanie bylo u kobiety w okresie przedmenopauazlnym. Naprawde ciezko mi powiedziec, moze ktos ze znajomoscia jezyka sie wypowie. Nie pamietam skrotu lwk, chyba o konczyne dolna lewa chodzi, ale nie wiem. Opis dobry, nie ma ucisku na rdzen, co najwazniejsze.pozdrawiam

Gość EWAJAGODZIANKA
Dziekuje Ci- teraz mam jakis zarys.Jezeli ktos moze cos wiecej pomoc o jaki uraz kregoslupa sie rozchodzi prosze o pomoc

Gość kalak
Dopiero doczytalam, ze to obdukcja, po wypadku lub pobiciu. Nie dam glowy ze to kobieta:)

Gość EWAJAGODZIANKA
Badanie jest u 33 letniego mezczyzny po wypadku samochodowym. Uraz kregoslupa ledzwiowego - Czy idzie o zlamanie kregoslupa na wysokosci L1?

Gość kalak
Nie, nie ma zlamania kregu, ucisku na rdzen tez nie ma. Niech mu zrobia CT lub MRI. Czy ma objawy niedowladu konczyn, spazmu lub nieczymanie moczu ?

Gość w00jek d0bra rada
LWK - to moze byc krag ledzwiowy nic nie jest napisane odnosnie urazu, ale na temat zmian lub ich braku

Gość EWAJAGODZIANKA
nie zadnych z wymienionych przez Ciebie objawow nie ma. Dotkliwy bol w plecach i klucie na wysokosci L1.Co oznacza redukcja wysokosci o 50 % ? LWK - wydaje mi sie ze to skrot od kregoslupa ledzwiowego.

Gość EWAJAGODZIANKA
50% redukcja wysokosci trzonu L1 to - kompresyjne zlamanie kregoslupa - nie rozumiem jednak co to znaczy?

Gość EWAJAGODZIANKA
Przepraszam ze Wam zawracam glowy - obukcje ta dostalam dzisiaj wieczorem i nie mam nikogo innego do kogo moglabym zwrocic sie o pomoc w tlumaczeniu. Martwie sie o stan zdrowia Meza - jestem z tym wszystkim sama.Z gory dziekuje wszystkim za pomoc w tlumaczeniu lub jesli ktos wiec co takie obiawy w rzeczywistosci oznaczaja czy sa grozne dla zdrowia lub dla dalszego normalnego funkcjonowania czy mozna z tym zyc normalnie pracowac - jeszcze raz dziekuje

Gość EWAJAGODZIANKA
moze wie ktos cos wieciej?

Gość EWAJAGODZIANKA
pomocy

Gość gość
Wedlug mnie profesjonalne tłumaczenia powaznych rzeczy to tylko w biurach księgowych, zobacz tutaj www.biuroksiegowe.szczecin.pl ja robilam już tam kilka razy tlumaczenia

Gość gość
sprawdz tutaj www.biuroksiegowe.szczecin.pl maja w ofercie tlumaczenie jezyka niemieckiego

Gość zuzka9991
Takie ważne dokumenty najlepiej oddać do tłumaczenia profesjonalistom. Zapoznaj się może z ofertą tego biura http://germino.eu/ Tłumaczą dokumenty na język niemiecki. Działają szybko ale bardzo dokładnie.

Gość gość
odezwij sie do biura tlumaczen www.mawil.pl/ - bez problemu zalatwicie sprawe bardzo szybko. Pani Wilczyńska tlumaczy szybko i sprawnie.

Gość gość
Heh wtedy to jeszcze bylo tutaj ciekawe forum. Teraz nie byloby nawet jednego sensownego wpisu

Gość Ludwika78
a ja uważam że jest pomocne. dziewczyna szuka biura tłumaczeń bo jest jej pomocne to ludzie podają linki. Ja rózwniez podam bo znam dobre biuro tłumaczeń w Warszawie http://amar24.pl/, które może jej pomóc.

Gość gość
mozecie udac sie do pani Malgorzaty http://www.mawil.pl/ . Pani Malgosia zna sie na rzeczy i potrafi wszystko przetlumaczyc.

Gość gość
Jakiś czas temu zlecałem tłumaczenia aktu urodzenia i małżeństwa i wszystkim się fachowo zajęli w biurze Tłumaczenia Gruca. Mogę ich polecić. Mają krótkie terminy, nie biorą więcej niż inne biura, a trzeba im oddać, że naprawdę dokładnie i drobiazgowo do tematu podchodzą. Tłumaczenia robi native, co się rzadko zdarza, a tutaj jest w sumie standardem. Dobry kontakt, jasne warunki, z góry wiedziałem ile mnie wszystko łącznie będzie kosztować.