Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama grubasiatka

waga 18 m dziecka - dziewczynka wazy 12,5 kg lekarka powiedziala ze jest za grub

Polecane posty

Gość mama grubasiatka

pierwszy raz poszlam do tej pani... slyszalam o niej niefajne rzeczy ale musialam.. lekarka powiedziala ze moja 1,5 roczna corka ktora wazy 12,5 kg jest zatluczona:( ile waza wazyly wasze 1,5 roczne dziewczynki?

moja ma 16 miesięcy i waży 13 kg... i nie jest gruba, bo jak lata na golaska to widać u niej wystające żeberka... i na pewno nie jest otłuszczona... ale jest też dosyć długa, ma 90 cm :)

Gość miaaa...23
Moja córeczka waży ok.12kg (chyba 11,7kg dokładanie) i też nie jest gruba. Ja wręcz zawsze pytam lekarkę czy mała nie jest za chuda, ale pediatra twierdzi, że jest w sam raz. Z tm, że córcia też jest dość wysoka (nosi rom. ubranek 92).

Gość MamusiaSusia
Jezeli dziecko do roku zycia potroi swoją wagę urodzeniową to jest ok!mojego brata cora tez wazy tyle w tym wieku moj syn ma 3,5 miesiąca i wazy 7 kg :P i zaden lekarz niepowiedział ze jest gruby tłusty czy cos w tym rodzaju i ja tez tak nie uwazam i ty tez nie sie przejmuj

Gość miaaa...23
Moim zdaniem też nie powinnaś się przejmować. Moich znajomych córeczka waży o 0,5kg więcej niż przewiduje norma i lekarz kazał im odchudzić małą (dziecko ma pół roku) :o

dokładnie, roczne dziecko powinno potroić swoją wagę urodzeniową... moja ważyła 3800 przu urodzeniu a w dzień skończenia roczku dokładnie 11600 czyli miała 200 gram nadwagi... he he... nie przejmuj się jakąś babą ;)

Gość kasia b.
Mój 3 latek waży 13,5 kg.

Gość Ale problem
Moja corka ma 2 lata i wazy 16kg. Jest wysoka - 96cm (nie miesci sie w siatce centylowej na swoj wiek) a wcale po niej tego nie widac. Wiele osob dziwi sie,ze nie ma jeszcze 3 lat. Ale coz, jesli rodzice wysocy, to i dziecko ;) Z drugiej strony, przy wysokim wzroscie nie bedzie przeciez wazyc tyle co maly kajtek ;)

Gość mój synek ma 2 lata i 5m
i waży 11,5 kg

moja wazy 12 kg ma 19 miesiecy i myslalam ze ejst niska bo paniom w przychodzni wyszlo ze ma 78 cm... wczoraj bylam z nią w żłobku gdzie byly dzieci w wieksozsci od niej strasze (trafila do grupy starszaków) i ona jest jedną z najwyzszych! lekarka mówi ze absolutnie nie ma nadwagi miesci sie w środku siatek centylowych, a wyglada dobrze ale nie grubo.

Gość to chyba duzo
moja 3,5 latka waży 14 kg i jest ok a 12,5 kg w wieku 18 miesiecy to chyba jednak troszke za duzo

Gość kiedys samotna mama
bEZ PRZSADY ,MOJ MA 15 MIESIECY I WAZY 12 KG I MAM WRAZENIE ,ZE NIE JEST GRUBY :)

Gość tylko
wagę dziecka trzeba ZAWSZE rozpatrywać w odniesieniu do wzrostu chyba nie?

moj synek ma 10 miesiecy i wazy prawie 11 kg ale w zyciu nikt mi nie powiedzial ze jest grubaskiem,jest okragly to fakt,ale nie gruby.urodzil sie z waga prawie 4 kg,wiec gdy bedzie mial roczek to pewnie bedzie wazyl idealnie 12kg,przeciez to wcale nie duzo,skoro po roku dziecko ma potroic swoja wage.

Gość głowa wielka i mądra
No ale tak na oko to jak byś powiedziała ? Ma wałki, podwójny podbródek ? Czy wygląda jak normalne szczupłe dziecko ?

Gość MamusiaSynusia
to w takim razie moj 3,5 miesiaczny synek jest grubasem??skoro wazy 7 kg??nie sądze moim zdaniem jest w sam raz nie jest gruby nie ma faudek tłuszczu tylko ma taka grubiutka buzke kochana jest chcociaz w co całowac :) i nie uwazam ze dziecko jest grube...a tym bardziej ze lekarz tez nie zwrocił mi uwagi ze mały wazy duzo...nie widzw w tym zadnego problemu!

Gość to chyba duzo
a jeszcze jedno - a jak ma się waga Twojego dziecka do siatki centylowej???

Gość mama marcelinki
rzecież masz w ksiązeczce zdrowia wszystkie tabelki i centyle, czyli procentowość, otwórz, zobacz, przelicz ,porównaj

Gość nie przejmuj sie wcale
wcale nie jest za grube .zreszta kazda matka powinna ocenic wyglad swojego dziecka . jesli dziecko jest wyskokie i tyle wazy to naprwde nie masz czym sie martwic . a nawet jesli troszke jest za grube no to co ? jesli odzywiasz dziecko normalnie , nie przekarmiasz to ok . moja jak byla mala wlasnie spojrzalam do ksiazeczki zdrowia to majac 17 m wazyla 14 kg i wcale nie byla jakas strasznie gruba . nie nalezala do chudzinek ale do grubasow tez nie . moja corcia zawsze byla bardzo wysoka . jak tylko skonczyla 5 latek byla juz bardzo szczupla - nie odchudzalam jej , po prostu schudla . a teraz ma 10 lat i jest bardzo wysoka ma 160 cm i wazy 40 kg - prawdziwa z niej laseczka . nie przejmuj sie głupia lekarka , moja lekarka tez przezywala moja corcie od grubasow . a dzisiaj nie widac zadnego sladu ze kiedys z niej byla jakas kuseczka . znam dzieci ktore jak byly male byly chudzinkami , a jak tylko poszly do szkoły to bardzo utyly . sama ocen nie sluchaj innych bo sie zestresujesz . ja nie sluchalam lekarki tylko kierowalam sie swoja intuicja ktora podpowiadala mi ze z corcia wszystko bylo ok .

Gość nie przejmuj sie wcale
i nie patrz na te glupie tabele z centylami . bo gdybym na to patrzyla to okazalo by sie ze moja wowczas 17 m corcia jest olbrzymem i grubasem jak na swoj wiek a wcale to tak nie wygladalo

Gość kajtek19msc
Synek ma 19mc-y wazy 13kg wzrost 87cm...na rok wazyl 11kg...waga urodzeniowa 4250--61cm

Gość domdassaa
ty wyzej-odgrzebalas tepa strzalo topik sprzed 4 lat, zeby kuurwa mac napisac ile wazy twoj bachor??????????????????????????????

Gość iuytrewrtre
Moja ma 19 miesięcy i waży 12 kg i jest szczupła a ma wzrostu 85 cm .

Gość iuytrewrtre
cholera, faktycznie :D

moja ma 16 mies., waży 11,3 kg (odrobinkę powyżej 50 centyla) przy wzroście 81 cm (jakiś 75 centyl) - o ile dobrze odczytuję z tabelek; jeśli chodzi o ocenę wizualną, to jest ok choć czasem wydaje mi się że jest szczuplutka, szczególnie jak patrzę na inne pulchniejsze dzieciaczki :)

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
zależy ile ma wzrostu mój ma 90cm i 14kh (19msc)

Gość Hkd
Moj synma 15 miesiecy i waży 12 kgi nie uwazam ze jest gruby

Moja waży 10,5 ( w pampersie) i ma 82 cm i też ciągle słysze ze jest gruba (nie od pediatry) Olewam to z góry na dół i po bokach bo widze jak mloda wygląda bez ubranka- żebra na wierzchu i można liczyć. A to ze buzie ma pyzata i rączki pulchne to taka jej uroda i tyle.