Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agatannnnnnn

Ile wydajecie na życie

Polecane posty

Gość Agatannnnnnn

Witam od przyszłego m-ca zamieszkam z moim chłopakiem i mam pytanie do osób, które orientują się w temacie ile miesięcznie wydaje się pieniędzy na jedzenie+chemia dla dwóch dorosłych osób??

Gość Agatannnnnnn
nikt??

całe dwie pensje, czyli ok. 4 tys (mieszkanie, żarcie, chemia, samochód i inne, bez żadnych szaleństw)

Gość miaaa...23
Hmmm...my na chemię wydajemy ok.100-200zł (nie licząc pieluch czy kosmetyków dla dziecka) a na jedzenie ok.1 000zł miesięcznie. Co prawda mamy jeszcze 1,5-roczne dziecko ale ono nie je zbyt dużo i je normalnie to co my.

Gość eLarysa
ewa ty to rozrzutna jestes......a na innych topikach pisujesz jak to oszczedzasz ,,,hmm

Gość Agatannnnnnn
dzięki, do tej pory nie myslałam że wspólne zamieszkanie bedzie niosło tyle wyrzeczeń finansowych- kredyt, opłaty życie-ale cóż to jest dorosłość:)

nie jestem rozrzutna i oszczędzam, nie wiem, skąd takie wnioski wysnułaś, może nigdy nie byłaś na swoim utrzymaniu? za samo mieszkanie i liczniki płacę ok. 1300 zł, dojazdy i samochód kosztują swoje

Unas jak liczymy to na codzienne wydatki jedzenie , paliwo, chemia wydajemy około 2 - 2,5 tyś w meisiącu na 3 osoby. Opłaty i koszty stałe to drugie 2 tys Reszta co zostaje idzie w skarpete :)