Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alleksandra

PROSZE O POMOC W INTERPRETACJI WYNIKóW...

Polecane posty

Gość Alleksandra

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników moczu, lekarz przyjmie mnie dopiero w poniedziałek, a do tego czasu bede sie zamartwiac. Na wynikach jest kilka punktów oznaczonych wykrzyknikiem, tzn. niezgodnych z normą, stad moj niepokój, oto te punky: ciała ketonowe 3+ leukocyty 0-1 wpw nabłonki płaskie nielicznie kryształy szczawianu wapnia Jesli ktoś sie zna, bardzo prosze o informacje czy to rzeczywiście coś odbiegajacego bardzo od normy i jaka moze być przyczyna...Jestem 23-letbua kobieta jesli to ma jakies znaczenie Pozdrawiam serdecznie i z góry dziekuje

Gość szczawiany
szczawiany chyba mogą swiadczyc o sklonnosci do kamicy

Gość nie znam sie za bardzo
ale moge wnioskować, ze masz piasek w nerce (nieliczne kryształy szczawianu). leukocyty ja miałam 30-40:O myslę, że tym nie powinnaś się przejmować. nie wiem co oznaczają ciała ketonowe:O Nie martw się, nie masz aż takich złych wyników:) Zdrowia życzę

Gość moim zdaniem masz piasek
w nerkach i musisz przebadac sie w kierunku cukrzycy, bo ciała ketonowe moga niestety na nia wskazywać. Jeśli do tego czujesz się zmęczona i czesto sikasz to tym bardziej zbadaj poziom cukru