Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dkskslakaidis

kiedy powinno sie pic wode? przed,w trakcie czy po treningu?

Polecane posty

Gość dkskslakaidis

Gość dkskslakaidis

Gość dkskslakaidis
to jakas gra

Gość dkskslakaidis

Wydaje mi się ze przez te wszystkie 3 stadia:P Ale na pewno w trakcie trzeba uzupełniac płyny:)

Trzeba pić dużo wody podczas treningów, uzupełniać ją na bieżąco. Mi się zdarzało i osobiście wolę podczas treningów (kiedy jeszcze chodziłam na siłownię i fitness:)) pić wodę zjonizowaną bo jest bogatsza we właściwości (podobno) niż butelkowane wody, poza tym nie trzeba kupować wody, wystarczy ją zjonizować:D A jest zdrowa, ma odpowiednie pH i wychodzi taniej :) Ja osobiście polecam, dobrze się po tym czułam, a płyny uzupełniałam przed/w trakcie/ i po treningu.

Gość Anula232
Faktycznie, efektywność treningu w dużej mierze zależy właśnie od regularnego uzupełniania jej poziomu podczas treningu. Chodzi tu głównie o mikro- i makro- elementy, które są wydalane z organizmu wraz z potem, w efekcie czego koniecznym staje się ich uzupełnienie. Dlatego też warto wybierać wody wysoko zmineralizowne - z resztą, polecam przeczytać artykuł na temat roli wody w treningu: http://aktywnoscfizyczna.wordpress.com/2013/04/22/woda-i-trening/ .