justa27a 0 Napisano Sierpień 2, 2012 sikany Bobo-Test (strumieniowy), czulosc 10. ja uzywam tych z allegro tez 10 i chyba oszukuja bo pokazuja zawsze tylko jedna kreske ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 2, 2012 heh- justa masz racje moga byc oszukane;) mam mam quic test w domu- ale czekam zeby go uzyc w odpowiednim momencie bo pani w aptece powiedziala ze on bedzie szczesliwy;) i trzymam go na sczegolna okazje-zobaczymy jak jutro wynik bety- jetem nakrecona nieziemsko;) boje sie tylko ze za wczesnie na bete poszlam- ale co mam zrobic poslzam najpozniej jak moge 1 dzien przed wylotem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Sierpień 2, 2012 frania beta jak ma pokazac to i tak pokaze ciaze ;)) ja tez mam test kupiony w aptece dobry rok temu i lazy i czeka na wyjatowa chwilę . )) Jaky sie cofnac 3 miesiace wstecz to do tej pory zrobiłam tylko jeden test ciazowy i okazal sie ze ma II kreseczki... pozniej dlugo nie robilam zadnego testu bo @ przychodzila zawsze o czasie i dlugo przed sygnalizowała swoje nadejscie. Jak zaczelam brac Castagnusa to przychodzi niezapowiedziana . Teraz zrobilam pare razy test bo bralam luteine i przed odstawieniem musialam zrobic tescik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TrzyRazyPe 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Cześć dziewczyny! Ja już chyba wariuję, ostatni tydzień w pracy miałam strasznie zabiegany i nawet nie zauważyłam że wczoraj powinien przyjść okres,ale i dziś go nie ma. Temperaturę mam lekko podwyższoną od 4 dni ale kurcze, ból piersi normalnie jak na okres. w zeszłym miesiącu zaczęłam łykać castagnusa i jakieś tam witaminki suplement diety, i może to ten Cas. mi coś rozregulował i dlatego @ nie ma? cholerka,sama nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony pojawiła się nadzieja, a z drugiej strony ten ból piersi troszeczkę tą nadzieję zabija, chociaż normalnie jeszcze ból brzuszka powinien być, a nie ma! :) No cóż nie mam wyboru, grzecznie poczekam na tą @ (chociaż może się nie doczekam? :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 3, 2012 witajcie cala drze juz od rana, strasznie sie boje wynikow hcg. stwierdzilam ze nie ma dobrego rozwiazania wynikow krwi bo pierwsza sytuacja: jak bede wciazy to bedzie super ze sie udalo, ale bardzo bede sie bala lotu bo wczoraj sie naczytalam jakie to moze byc niebezpieczne-tym bardziej ze mamy jescze miedzyladowanie- wiec pojade pelna obaw czy wsyztsko bedzie ok-wkoncu to 2 tyg w egipcie... a druga opcja jak wciazy nie bede to znowu placz i lzy... boje sie ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Franiu ja owulacje mialam 13 dc a test robilam 25 dc czyli 12 dni pozniej. wyszedl pozytywny z porannego moczu i potem maz chcial zebym potwierdzila innym testem, takim drozszym. i tez pokazal ciaze z popoludniowego moczu.a Ty robilas test? ile jestec dni po owulacji? co do lotu samolotem to ja lecialam jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy (poprzednia ciaza). stracilam tamto dziecko ale nie sadze ze to bylo po locie samolotem bo lecialam jak bylam w 3 tyg od @ a poronilam w 10. jakby to bylo po locie to poronienie byloby szybciej. znajoma byla niedawno w hiszpani, byla juz w 6 miesiacu ciazy i lekarz jej powiedzial ze moze leciec tylko ma stronic od slonca. TrzyRazyPe zrob poprostu test i bedzie wszystko jasne. ja zrobilam dzis nawet test owulacyjny zeby potwierdzic to co gdzies wyczytalam ze wychodzi pozytywny i potwierdzilo. 2 grube krechy i podobno owulacyjny pokaze ciaze nawet szybciej niz ciazowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 3, 2012 madzik dziekuje ze mi wsyztsko ladnie opisalas;) ja mialam owulacje 12 dnia cyklu- czyli 23 lipca- dzis mam 23 dzien cyklu- czyli jestem 11 dni po owulacji-testu ciazowego nie robilam- wczoraj zrobilam bete hcg i zaraz jade po wynik. tesyt ciazowe kupilam 4 i biore do egiptu lekarz mowil ze w poniedzialek najszybciej. znalazlam test z allegro jeden i on ma czul;os 10- zrobie go jutro, chyba ze beta pokarze cos innego.. test owulacyjny robilam dzis i wczoraj- byla cieniutka druga kreska- mam pelno obow-cala mase-boje sie cholernie ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 3, 2012 madzik a kiedy mialas ostatnia @? ja 12 lipca.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Sierpień 3, 2012 FRANIA JA tez latalam samolotem praktycznie w takim samym stadnium ciazy jaka bedzie u Ciebie ( trzymam kciuki aby byla ) i synek urodzil sie calutki i zdrowy ;))... takze co ma byc to bedzie .. nie mamy na to wplywu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TrzyRazyPe 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Madzik1984 Oczwiście,zrobię test ale myślę ze jutro jeśli @nie nadejdzie wolę poczekać jeszcze jeden dzień i być pewną że jednak ta @ się spóźnia napewno, niżeli zrobię test i pokaże negatywny wynik ;) Narazie wzięłam kąpiel i trochę się rozluźniłam,staram się tak gorączkowo o tym nie myśleć :) Choć mam nadzieję że się miło zaskoczę Franiu, nie martw się napewno będzie dobrzę! A jeszcze wypoczniesz ;) Uważaj na siebie, i fasoleczkę ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolaa24 Napisano Sierpień 3, 2012 Hej dziewczyny. Jestem nowa tutaj. Muszę wam powiedzieć, że castagnus jest podobnym lekiem do leku ziołowego FemiFeril. Jest rewelacyjny. Reguluje @ i sprawia, że owulacja jest i jest bardziej widoczna. Jest na prawdę super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolaa24 Napisano Sierpień 3, 2012 Poza tym Femi Fertil poprawia jakość śluzu płodnego. Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 3, 2012 witajcie beta HCG : Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 3, 2012 wynik < 1,0 a wiec ciazy brak jak szlam po wyniki nogy mi sie trzesly bo sama nie wiedzialam czego chce... z jednej strony pragne byc wciazy bo staramy sie tak dlugo a z drugiej bardzo sie balam ze jak bede bede wciazy cos moze jej zagrozic... jest nam dziwnie... ale pocieszam sie ze ten cykl byl pierwszym w ktorym peklo jajeczko samo, i endometrium bylo dobre i byl plyn... moze kolejnym razem sie uda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nanoha3 Napisano Sierpień 3, 2012 no semanko wam ci mozna zajść w ciążę bo castagnus musze prubowaci bo staram sie o dziecko jak muwicie pobaga to wugule Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nanoha3 Napisano Sierpień 3, 2012 no mozna zajść w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość e-coli.......... Napisano Sierpień 3, 2012 hej kochane jak to jest?mój maz zrobił badania moczu i wyszlo ze ma e-coli..czy ja mogłam sie tym zarazić??a co ze staraniami??czy to nie zaszkodzi dziecku jeśli zaszłam w ciaze?jestem przerażona.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frania86 0 Napisano Sierpień 3, 2012 no to ja lece dziewczyny na kontynet obok;) raz na jakis czas zajrze do was pozdrawiam frania86 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Frania przykro mi ze taki wynik ...glowa do gory nam tez sie uda ;)) moze akurat wakacje Ci pomogą i wrócicie na owocne dni plodne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Sierpień 3, 2012 Franiu przykro mi ze tak wyszlo ale glowa do gory, z tego co widac to zacxzela tu panowac epidemia wiec jest duze prawdopodobienstwo ze bedziesz kolejna zarazona. pojedizecie do egiptu nabierzecie nowej innej energi i moze wtedy sie uda. e colii ja nie wiem jak to jest ale mysle ze jesli ty tez sie zarazilas to i dzidzi moze tez zaszkodzic bo to jest cholerne paskudztwo. ja bym radzila zapytac lepiej lekarza niz szukac na forum bo to za powazna sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nanoha3 Napisano Sierpień 3, 2012 hallo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Sierpień 3, 2012 e coli niech maz przedw wszystki powtórzy badanie... mniejmy nadzieję ze moze to bład laboratorium Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mika09 Napisano Sierpień 6, 2012 Czesc kobietki :) Mam pytanie, wiem ze pewnie juz nieraz ono tutaj padło, ale jest za duzo stron, zeby przez nie przebrnac :) Wyczytlam o tym "magicznyn" leku i sama chcialabym go sprobowac. Jesli cykle mam regularne, zazwyczaj co 29-33 dni, miesiaczki natomiast baaardzo bolesne, nadzerke, która lecze, to moge brac tego Castangusa bez wiedzy lekarza, co by szybciej zajsc w ciaze? kolejki do mojego gina seigaja 3 miesiecy, wiec nie mam mozliwosci skunsltowania to z nim, a nie chce znow czekac tyle czasu :/ czy ktoras z Was brala ten lek przy regurlanych cyklach i zaszla w ciaze? slyszalam, ze jest on dobry na bolesne miesiaczki, a ja takie wlasnie mam, bez ketanoli sie nie obejdzie. Prosze o odpowiedz, z gory dziekuje :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pankolina 0 Napisano Sierpień 6, 2012 Mika-ja opowiem Ci o moim przykładzie.Cykle regularne,miesiączki owszem-bolesne,zero kontaktu z ginem na ten temat-sama sobie zaleciłam Castagnusa i zaczęłam brać od 1 d.c.Jest to lek ziołowy i wydaje mi się(nie jestem lekarzem),że nie może zaszkodzić ani przy nadżerce,ani wgl.Wiem,że na pewno obniża prolaktynę(to b.dobrze,bo za wysoki jej poziom blokuje OWU)i na pewno wydłuża II fazę cyklu,dając tym samym szansę ew.zapłodnionemu jajeczku na zagnieżdżenie się w macicy.Wiem też na pewno-że Castagnus działa-obecnie jestem w 9 t.c.,udało się w pierwszym cyklu gdy go brałam;)Polecam naprawdę:)Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
madzik1984 0 Napisano Sierpień 6, 2012 Mika ja tez mialam cykle regularne i @ bolesne. castagnus ani mi nie skrucil ani nie wydluzyl cykli, owulacja tez byla tak samo. @ tak samo bolace, wlasciwie wcale nie czulam jego dzialania. w 3 miesiacu stosowania zaszlam w ciaze, nie wiem czy dzieki niemu czy nie ale warto sprobowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Sierpień 6, 2012 ja az takich dobrych wiesci nie mam jak dziewczyny powyzej... ale u mnie castagnus zmniejszyl napiecie przed i teraz @ przychodzi niezapowiedziana... praktycznie zero bolu przed, mniej tez bolą mnie piersi , i skrocil mi cykl o 1 dzien . Ja jutro powinnam zaczac ostatnie opakowanie i jak narazie brak motywacji aby kupic nowe ;)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Sierpień 6, 2012 Z 1 str. przykro franiu, że nie wyszło teraz, ale z drugiej możesz swobodnie odpoczywać, imprezować i niczego sobie nie odmawiać :) Po urlopie będziesz wypoczęta, więc są większe nadzieje na dzidzię :) Mika - ja brałam Cast. przez 3 cykle, prolaktyne wcześniej musiałam mieć wysoką(nie badałam), ale pod odstawieniu, ani ciąży, a i prolaktyna też wysoka była (ponad normę), do tej pory nie zaszłam a zaczęłam brać od lutego 2012, ale większości osób tutaj on pomaga :) Ja dziś mam 13 dc i jest pęcherzyk, nie za duży 12 mm, i w czw. mam kolejne usg - zobaczymy :) Gin mówił, że z tej mąki może być chleb ;) hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
justa27a 0 Napisano Sierpień 6, 2012 teraz potrzeba tylko dobrego piekarza ;))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RIOLEK Napisano Sierpień 7, 2012 hejka dziewczyny pisze odnosnie castalgusa nie kazdej dziewczynie pomoze on mi przynajmniej tak pomieszal ze dostalam w ciagu tych 3 cykli 2 raz okres i to cykl mi trwal necale 50 dni mi to przestawilo strasznie ze bylam wsciekla na siebie mialam niereularne cykle ale nie az tak jak bralam castalgus przynajmniej nie w moim przypadku mi on nie pomogl moze wam wiem ze sporo kobiet zaszly po nim ale nie na wszystkim to pomoga nie pisze zeby was wystraszyc ja staram sie o dziecko juz ponad dwa lata i dalej nic nawet chociazby miec jedno poronienie zeby wiedziec na czym siestoi to nic kompletnie nic niewiem co mi jest wiem ze to nie jest latwe ale ja juz sobie wbijam do glowy ze nie jest mi dane dziecko albo czekac na odpowiedni moment duzo cierpliowsci to tez latwo mowic ale sie nie ma tej cierpliwosci jak dookola sie slyszy o nowych i urodzonych dzieciach a to strasznie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
85nadia85 0 Napisano Sierpień 7, 2012 Piekarz zwarty i gotowy :) hehe Riolek - mi też w listopadzie minie 2 lata - a powiedz robiłąśsobie badania, typu prolaktyna,tsh, monitoring jajeczkowania czy drożność jajowodów? Ja jestem na etapie monitorowania (reszta ok, chodzi mi o hormony), budowa macicy, jajnikó i jajowodów książkowo - i ni ma dzidzi... Nie wiem czy to nie presja, stres że już chce się mieć, nie wiem... Ale powodzenia mocno Ci życzę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach