Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Didda

W ilu jezykach umiecie sie dogadac?

Polecane posty

Umiem jezyk Farojski co pochodzi w Wysp Owczych(Faroe Islands), Dunski, Angielski, Polski, Niemiecki powoli mi przychodzi. A jak pojade do Norwegi lub Szwecji to tez nie mam problemów bo podobny do dunskiego. Chce jeszcze umiec Francuski, Hiszpanski i moze wloski. Zastanawia mnie czy duzo ludzi zna duzo jezyków i czy bierze jakies kursy?

w 3 obcych - niemiecki, angielski, rosyjski. a jak jest po duńsku: "Zastanawia mnie czy duzo ludzi zna duzo jezyków i czy bierze jakies kursy?"

Gość kiełbasa krakowska
hehe :classic_cool:

Gość ja znam niderlandzki angielski
i niemiecki bardzo dobrze, zadnego jezyka nie znam srednio albo troche, ale moze sie jeszcze naucze.

Gość do autorki...
Najpierw naucz się polskiego

polski+ 4 obce(1 świetnie, 2 bardzo dobrze i jeden średnio - bo pozapominałam)

Gość a sobie znam
hiszpański, angielski, rosyjski ale niemiceki mi nie "wchodzi" :/

Gość to po niderlandzku
"Ik ben benieuwd of vieel mensen viele talen spreken en of ze cursusen of zo volgen.

w tej chwili tylko w trzech :o angielski, słoweński i słowacki... co do reszty się uwsteczniłam... wstyd:(

16:16 [zgłoś do usunięcia] to po niderlandzku niderlandzki to dla mnie mieszanka angielskiego i niemieckiego. hehe trudny jest fiński z tego co widzialem - nie do odcyfrowania, te \"rautaruukkii\" :P

Nie mam jak sie nauczyc Polskiego lepiej bo mieszkam za granica a to dziura i nie ma tu zadnych kursów z jezykiem polskim. Nie cza odrazu potepiac ludzi ze ktos nie umie perfekt pisac, mieszkam poza granica od dziecka, nigdy nikt mnie nie uczyl, wiec i tak dobrze ze tak umiem pisac. Zreszta co bede mówic, polacy to zawsze poprawiaja innych a sami kurne nie umia. Zreszta ja nie mam sie po co polskiego lepiej uczyc bo juz praktycznie nie jestem juz polka, bo mieszkalam tam tylko zaledwie 6 lat. Zreszta polski mi sie nie przyda tak bardzo w przyszlosci, i to juz niestety nie mój jezyk na co dzien wiec sie dziwc ze nie umiem.

Gość pokepoke
dogadać to ja się potrafię w każdym języku :classic_cool: a ogólnie to polski i angielski, no i japoński z koreańskim, w tych dwóch ostatnich umiem podstawy do dogadania się, a nie sprawy gramatyczne.

Gość Kwiatek racja ale
tylko w pisowni, bo wymowa jest inna, plus tez dosyc wiele slow francuskich.

Gość DUNSKI
hahahhahah jezeli ty znazs dunski to vcale nie jest dovod ze ty mozesz sie porozumiec v Szwecji bo szwedzi maja trudnosci w porozuminiu sie z dunczykami. Talar du svenska

Gość weronma
jakbym znała języki to bym nie siedziała na kafe całą dobę jak wy tylko zarabiała albo przeglądała portale obcojęzyczne i szukała przyjaciół tam bez sensu :-O

Wlasnie moze szwedzi maja trudnosci z dunzkim, ale dunczycy juz nie maja tak wielkiego problemu. Co mam lekarza co ze szwcji jest, on po szwedzku gada a ja po dunsku. Nej, jeg taler ikke Svenskt. Men jeg kan godt forstår dig.

Zreszta bylam w norwegi i szwecji i jakos sie dogadalam co i jak. I jeszcze dodam ze poznalam duzo znajomych.

Gość vbcxxce
masz checi to sie uczysz . JEzeli ktos sie uczy jezyka ,a z tego nie korzysta to jest głupi. Nie ma sensu sie uczyc na przyklad Niemieckiego jesli nie jedziesz do Niemiec albo nie zostaniesz nauczycielka Niemieckiego . Nauka jezyka dla samej jego znajmosci to olbrzymia głupota.

Gość weronma
piszecie że znacie po 3, 5 języków.To po chuj wy tu siedzicie i obrastacie tłuszczem, na każdy topik odpowiadacie.Możnaby pożytek jakis zrobic z tych umiejętności a ja widze że wasze życie to kafe, chyba wam odjebało :-O

Gość vbcxxce
ja nie mam zamiaru wyjeżdzac za granice dlatego nie ucze sie jezykow i nie mam tez zamiaru zostac nauczycielem .

Gość vbcxxce
a marnować zycia sobie nie mam tez zamiaru , bo wiem ze jest tylko jedno . Dlatego szkoda mi czasu nawet 1 godzine w tygodniu poswiecic na jezyki obce.

weronma - a tobie chyba żal dupę ściska i stąd tyle jadu :D nasza sprawa co robimy w wolnym czasie i w jaki sposób korzystamy ze znajomości języków

"Nauka jezyka dla samej jego znajmosci to olbrzymia głupota. " głupotą jest nie znać choćby angielskiego. jak kiedys akurat bedziesz chciala wyjechac i ani me ani be to sie przekonasz jak duzo jezyki daja...

Gość vbcxxce
ja znam angielski wiec sie nie podniecaj tak .

kwiatek - nie trzeba nawet wyjeżdżać żeby móc korzystać z języków ja dzięki temu mam bardzo dobrą pracę tu na miejscu :)

"ja znam angielski wiec sie nie podniecaj tak ." vbcxxce - to nie pisz takich glupot ze nauka jezyka dla samej nauki jest głupotą. bo to Ty sie ośmieszasz

"kwiatek - nie trzeba nawet wyjeżdżać żeby móc korzystać z języków ja dzięki temu mam bardzo dobrą pracę tu na miejscu " ja tak samo ;)

Gość angielski zna prawie każdy
wiec sie nie podniecaj tak bo to nie wielkie halo :D