Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buba_z_ruba

Wstydzę się iśc do fryzjera

Polecane posty

Gość buba_z_ruba

nie wiem dlaczego. Myślę sobie że jak mnie tnie to myśli sobie ale ona ma szpetny ryj itp. Muszę isc ale sie boje. Mam długie strasznie już włosy i chciałam troche podciac ale sie boje. Poradźcie jak to przełamac?

a czy jak idziesz do sklepu to myślisz, że sprzedawczyni też myśli, że masz szpetny ryj? (matko co to w ogóle za określenie... ) do fryzjerki idziesz po usługę a nie ocenę swojego wyglądu :) może pomoże ci jak bedziesz cały czas myślała: o Boże ależ ta fryzjerka ma szpetny ryj! :D

Gość buba_z_ruba
no dokładnie... jak ide do sklepu to tez tak sobie myśle ze ona myśli ze mam szpetny ryj... :) tak już mam od dawna. A co jak mi sie trafi fryzjerka ładna?

to pomyśl, że ma masakrycznie krzywe nogi :D ej no nie ma ludzi idealnych :D u każdego coś znajdziesz :P

Gość buba_z_ruba
Ale ja sie tak strasznie wstydze. Boje sie w ogóle odezwac.

ale to wynika z jakiejść nerwicy? czy może fobia społeczna? byłaś u psychologa?

Gość gfdcd
no to sie wstydz . Loda tez bedziesz sie wstydzic robic zanim sie przełamiesz to minie rok albo i dwa

Gość buba_z_ruba
bylam to mi psycholog powiedział ze jestem zbuntowana i cały czas coś wymyslam zeby prowokowac innych. Z tego niby ta moja nieśmiałośc wynika. Mam 16 lat. Zawsze sie tak strasznie wstydze.

Gość gfdcd
mi sie wydaje ze ten psycholog jakis niedouczony jest . Lepiej nie chodz do psychologów , bo oni sie na g.. znają

dziwny ten psycholog.... może przejdzie ci z wiekiem... codziennie powtarzaj sobie że jesteś wartościową osobą bo to siebie musisz o tym przekonać... 16 lat to trudny wiek, burza hormonów itp. myślę, że za jakiś czas wszystko wróci do normy może pogadaj z kimś bliskim o tym... mama, przyjaciółka, ktokolwiek - musisz uwierzyć, że nie jesteś nikim

Gość gfdcd
jezeli ktos myli niesmiałosc ze zbuntowaniem to poinien zostać ornitologiem , a nie psychologiem.

Gość lmalwina_lianv
najwdoczniej masz po prostu szpetny ryj i nieregularne dziecięce okresy jednym słowem można cię określić jako przyszłego wrednego rozpieszczonego babiszona

Gość buba_z_ruba
no cóż ale musze isc bo jestem strasznie zapuszczona...

Gość gfdcd
mi sie wydaje , ze to nie kwestia wiary czy braku wiary w siebie . Są ludzie ktorzy panikują na przykład widząc mysz - jest to reakcja automatyczna. Wydaje mi sie ze ty panikujesz w podobny sposób spotykajac sie z ludzmi. Powodem może być ze cos zle działa u ciebie w mózgu albo jest to dziedziczne . CZy twoi rodzice tez są niesmiali ?

Gość gfdcd
no cóż ale musze isc bo jestem strasznie zapuszczona... no to idz . Psycholog tak ci poradzi , ze twój stan sie jeszcze pogorszy , bo wyciagnie złą diagnoze . JAk jestes głupia to idz ...

Gość ale masz problem kochana
ja nie chodzę do fryzjera w ogóle - mam 29 lat - włosy podcina mi mamam, mąż... ja to mam powody żeby się krępowac własnie fryzjera, bo mam okropną bliznę na głowie :o wielkości monety złotówki,no nieco większą :O :( umiem ją na co dzien zamaskowac, no ale przed fryzjerem nie ukryję tego. jak byłąm nastolatką, jenda mnie tam podrapała graebieniem - a tak nie wolno tam robić!! inna jakaś głupi gęś wykrzyknęła "matko a co to??!!" i była jakaś obrzydzona - więc fryzjerom dziękuję.

Gość gfdcd
może przejdzie ci z wiekiem...'] mi sie wydaje ze nie przejdzie . Doda czy Rutowicz jest osobą zbyt pewną siebie , a przez to nieprzyjemną dla otoczenia . Tutaj mamy brak pewnosci siebie . Widocznie taka juz sie urodziłas i taka jest twoja osobowośc. Nic z tym nie zrobisz. MOZesz jedynie probowac małmi kroczkami sie przełamac , ale nigdy nie bedziesz pewna siebie , bo to tkwi w tobie.Zawsze byłas niesmiała >?

Gość gfdcd
ja nie chodzę do fryzjera w ogóle - mam 29 lat - włosy podcina mi mamam, mąż ale ty nie chodzisz do fryzjera , bo oszczedzasz na pieniadzach . W koncu fryzjer kosztuje :)

Gość buba_z_ruba
Moi rodzice nie są nieśmiali. Zawsze byli śmiali i są tz duszami towarzystwa. Ja od dziecka byłam niesmiała. Wstydzę się iśc nawet do sklepu.

gfdcd -- czy ty przeczytałaś co napisałam???!!!

Gość ludzie preciez do fryzjera
sie wklasnie po to chodzi,zeby ryj byl mniej szpetny.! A jak fryzjer robi chamskie komentarze to do izby rzemieslniczej miozna go zaskarzyc, Moja mama trz miala wiellka blizne i nigdy zadnych problemow z fyzjerem. Najlpeuiej chodzic do tego samego, bedzie zadowolony,ze ma stala klientke a wy nie bedziecie narazone na niespodzianki

Gość gfdcd
ale zobacz ile mozesz zaoszczedzic nie chodząc do fryzjera.

nie wiem ile można zaoszczędzić, bo nie byłam od 12 lat :P a włosy mam całkiem ładne i zadbane choć wolałabym by były torchę gęstsze. A nieraz widzę kobiety/dziewczyny z super fryzurami ale włosy zniszczone... no ale tez widuję/znam takie z odlotowymi fryzurkami i ładnymi zadbanymi włosami.

Gość do buby
No to pomyśl sobie, że trafisz na taką fryzjerkę, która dobierze Ci ładną fryzurę i podkreśli Twojej atuty... Na boga, dziewczyno, pozbądź się myślenia typu "wredny ryj", bo psujesz sobie samoocenę i tym samym przyszłość :(

Gość gfdcd
12 lat to chyba ze 2 tys zł zaoszczedziłaś

ja na to tak nie patrzę. bo te pieniądze zawsze się wyda na coś innego - wiesz. ok znikam, pozdrawiam

wyjscie do fryzjera to ma byc przyjemnosc. pomysl sobie, ze to ty jestes klientem, ze to ty tam rzadzisz, ze to ty placisz pieniażki, ze ona tylko wykonuje usługe

Gość mam to samooooooo /

Gość mam to samooooooo /
i też muszę iść do fryzjera, bo mam za długie włosy. I w ogóle sama nie pójdę. Zawsze chodzę z mamą i to ona mówi fryzjerce jaką mam mieć fryzurę!! A wtedy czuję się jakbym miała 5 lat, ale i tak wolę to niżbym miała sama mówić. Zawsze boję się, że np fryzjerka zrobi wielkie oczy i powie, że mnie nie rozumie i w ogóle :o Tak samo jest kiedy idę do sklepu z odzieżą albo butami. Zawsze czuje się tak jakby sprzedawczyni patrzyła mi się na ręce, czy przypadkiem czegoś nie kradnę!! Nie wiem, czy to normalne, ale to jest straszne, bo trudno mi normalnie funkcjonować.