Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę umieć

Jak najlepiej podszkolić angielski nie uczęszczając na kurs

Polecane posty

Gość chcę umieć

Znacie jakies dobre domowe sposoby? Nie chcę tracić czasu na dojazdy do ośrodków, poza tym nauka w grupie jest bardziej stresująca niż w pojedynkę. Wiem, że dam radę sama, tylko nie mam dobrych materiałów i metod, polecicie coś dobrego?

Gość herbalizer
a znasz w ogle ten jezyk chociaż troche ?

ksiazki do samonauki gramatyki Murphiego poza tym musisz duuuzo sluchac. np. na stronie www.englishtips.org masz sluchanki fajne do sciagniecia czytaj czytaj czytaj

Gość chcę umieć
herbalizer kilka lat temu znałam całkiem nieźle, ale nie używałam go przez baaardzo długi czas i niestety wszystko wyleciało z głowy.

Gość ogladaj filmy na CD
najpierw ze sciezka dzwiekowa, potem, jak wiesz, o co chodzi - bez.Im wiecej razy ten sam film , tym lepiej. Nauczysz sieautomatycznie na pamiec zwrotów.

Gość herbalizer
na stonach british council masz duzo cwiczen, rób jakie stesty gramatyczne sobie a pozatym czyatj duzo i ogladaj wiele anglojezycznych filmó klipów, np wywiady na youtube itp.

ja bym łądowałą na mp3 słuchanki i słuchałą gdzie sie da, po jakims czasie zdania i zwroty same wchodza do głowy i potrafisz uzywac ich w kontexcie, nie mowiac juz, ze ładnej wymowy sie "nabawiasz"

Gość dzej zi
Jesli znasz cala gramatyke, to czytaj po prostu ksiazki. Mowic sie i tak nie nauczysz w Polsce, wiec przynajmniej polepszysz bierna znajomosc jezyka.

Gość chcę umieć
gramatykę pamiętam, nie będzie potrzeby powtarzania, najgorzej będzie z częścią osłuchową - jak słucham wywiadów po angielsku to już nic nie rozumiem:(

Gość chcę umieć
Dzieki za wszystkie rady, na pewno skorzystam. Jak macie jeszcze jakies pomysly to chetnie poslucham. A jak dobrze pojdzie to za pare miesiecy poprosze o jakies rady jak podszkolic niemiecki. Najwyzsza pora wziac sie za siebie.

Gość ja polecamm
www.elllo.org tez musze sie wziasc za swoj angielski

Gość a co sądzicie o nauce
metodą Callana?

Gość ta strona englishtips się nie
otwiera, znacie jakieś podobne strony ze słuchankami z transkrypcją?

Gość llegrowiczka
Ja radze ci sluchac radia bbc. Jest tam duzo fajnych jakby seriali do posluchania na kanale nr 4. Polecam the Archers. Dodatkowo musisz zakuwac z ksiazki. Nie wiem na jakim poziomie jestes wiec ciezko doradzic cos wiecej