Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Romcia

Mój mąż traktuje wszystkich jak debili ! mam go dosyć

Polecane posty

Gość Romcia

Tak jest od pewnego czasu. Mój mąz wszystkich traktuje jak kretynow, jakby pozjadał wszystkie rozumy. Stał się arogancki... ostatnio jak jego siostra podawała nam przepis na pizze to burknął do niej " ale nie powiedzialas jaką mąkę debilko,w sklepie jest ich wiele jakbyś chciała wiedzieć " Obie nas zamurowało, ponieważ on nigdy taki nie był. Dopiero od pewnmego czasu. Nawet do mnie ostatnio sie tak odzywa. Gdy kazałam mu coś sobie podać, on warknął " nie widzisz, że jem kretynko ? " :( już mam go serdecznie dosyc, co robić ???

1. przestań się do niego odzywać 2. nie proś go o nic - radź sobie sama, nawet jeśli będzie to trudne poprostu, przez jakiś czas udawaj, że jego pomoc, obecność, nie jest Ci do niczego potrzebne. Powinien wpaść na to, że coś jest nie tak, bedzie miał czas na przemyślenie sobie tego co go trapi, bo ewidentnie facet ma jakiś problem, np w tym, że zbyt często ( w jego mniemaniu ) prosisz go o rade czy zrobienie czegoś. Widać uznał, że tylko on ma monopol na rację.

o matko! tak sie do rodziny i Ciebie nawet odnosi?? co za cep :/ a probowalas z nim rozmawiac?? za kazdym razem jak uslyszysz test tego typu powiedz, ze Ci sie to nie podoba i nie zyczysz sobie takich slow sluchac wiecej, a jesli mu cos odbije znow, to ostrzez go, ze jeszcze jeden raz i przestaniesz go w ogole sluchac i sie do nego odzywac - wszystko spokojnym, zrownowazonym tonem - tak najlpiej zimno i na temat! Potem musisz byc silna i trwac w tym, moze pomoze :P jesli nie to po prostu zacznij sie tez tak do niego odnosic i zobaczy, czy to tak milo. A jak nic nie pomoze, to spedzaj kazda wolna chile z kolezankami i olej go! :)

nie radze odpowiadać tym samym zeby zobaczyl jak to milo bo nigdy nie osiagniesz zamierzonego celu. Spokoj, kultura i opanowanie. pamietaj zeby wyjsc z tego z twarza.

Gość przepraszam ze sie wtracam
moim zdaniem zwracac ostro uwagę i tępić takie zachowanie