Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdsgsd

najbrzydsze oczy to te zielone

Polecane posty

moj chlopak ma w srodku zielone - niebieskie a na zewnatrz brazowe. EWENEMENT !

Gość Maly Kazio
a mnie z oczu podobaja sie najbardziej buforki SAMI

w sumie to jak sie mu przypatrzylam to on czapke ma a nie rudy jest :D MOJ BLAD !

Gość Johansson
Po pierwsze oczy dzielą się na jasne, mieszane i ciemne. Jasne oczy to- szare, niebieskie i zielone. Właściwie zielone oczy to odmiana niebieskich oczu, nie ma zielonego pigmentu, oczy zielone zawierają trochę więcej żółtego niż niebieskie stąd wydają się zielone. Do jasnych oczu zaliczają się też jasne (szare, niebieskie lub zielone) z niewielkimi elementami brązowego. Mieszane oczy to oczy jasne (szare, niebieskie lub zielone) ze znacznymi elementami brązowego. Np. tęczówka podzielona na dwa grube okręgi- brązowy i niebieski. Ciemne oczy to piwne (brązowe z niewielką domieszką jasnego) i brązowe. Jest specjalna skala Martina do oceny koloru oczu. Jeśli chodzi o rozpowrzechnienie kolorów oczu to, z naturalnych kolorów, oczy zielone są najrzadsze na świecie i ma je około 1 % ludzi (głównie w Północnej Europie i Irlandii), następnie są szare, potem niebieskie, piwne i najbardziej rozpowrzecnione- brązowe. Wiele ludzi, także na tym forum, myśli tylko, że ma zielone oczy, a w rzeczywistości większość z nich ma albo piwne oczy z elementami zielonego lub niebieskiego albo niebieskie oczy z żółtymi niteczkami co czasem wywołuje zielony kolor. Prawdziwe zielone oczy są bardzo rzadkie i moim zdaniem są bardzo piękne.

Gość ja mam zielone oczka
niektorzy mowia ze oliwkowe, wszyscy zawsze zachwycaja sie ich kolorem i mowia ze u nikogo innego takich nie widzieli :P

Gość 089
do autora: ja mam szaro-zielone:P

Gość still alive
Każdy kolor oczu ma w sobie coś pięknego . W oczach brązowych - tajemniczość , zielonych - szaleńczość , niebieskich - otwartość . Osobiście mam brązowe oczy a chce mieć szare ... najpiękniejsze oczy moim zdaniem .

Gość Rusłana 38
ja mam jasozielone można pomylić z niebieskimi:P

Gość a niby dlaczego
zielone wg tego co czytałam na necie to najbardziej żadki gatunek oczu.Najwięcej ludzi ma brązowe,potem niebieskie. Ja mam zielone i jestem bardzo zadowolona z tego faktu,że Bozia mnie obdarowała takim kolorem.Mi siępodobają

Gość a niby dlaczego
czy napisałam żadki przez ż? ale wtopa jestem analfabetką, a chwalę się kolorem oczu. No to d...ze mnie:(

Gość a mogłam
zrobić listę życzeń do Pana Boga zanim sie urodziłam...

Gość zólte różowi i mietowfeffgrth
a zmoichh brązowych robią sie szare

Gość ekstraKT
najpiekniejsze sa blekitne jasne, ja mam zielono-szare, szare to w ogole MEEEGA NUUUDA bllele chyba co 2 ma szare :-O widzialam laske z jasnym blekitem i czarnymi wlosami.... nie bylo czlowieka co by sie nie spojrzal, cos niesamowitego, do dzis nie zapomne jak podniosla na mnie wzrok ciiiaaarrrry mega pieknie!!!!!

Gość seafawfdwfdwfdwadw
liczy sie kształt oczu ich wielkosc kolor?/ kazdemu sie podoba co innego

A ja lubię zielone, chociaż nie powinny mi się dobrze kojarzyć. Brązowe podobają mi się średnio, kasztanowe bardziej. Sama mam bure :D

Najgorsze są takie ciemne, że zlewają się ze źrenicą . Wiecie o co chodzi ? Przerażają mnie takie :D

Gość
halo halo ja mam zielone oczyska ale takie konkretne i czarna oprawa oczu i cera sniada super to wygląda heh skromnie wiem :P i uwazam iz ten kolor jest najlepszy !!!

Gość aleeee
Chyba nie znam nikogo kto ma czysto zielone oczy, faktycznie bardzo rzadki kolor i fajny. Ja mam piwne, nie narzekam, bo zawsze mi sie podobały, a w Polsce, to wcale nie jest taki częsty kolor. Nie przepadam za odcieniami szarości, no ale koloru oczu się nie wybiera.

hm... ja mam zielone takie kocie :P i sa mmmmmmmmm... mój mąż ma błekitne że utonąc w nich mozna każdy kolor jest ciekawy ;)

Mam zielone , ale zawsze marzyłam o brązowych :)

Gość anisssia
przesadzacie , zielony nie jest taki brzydki . Jest wyjątkowy , bo najmniej osób na świecie ma taką barwę oka ;) Piwnych jest najwięcej. Zresztą to nie od tego zależy ;P Jak sie ma ładą oprawę , kształt oka , to kolor nie jest ważny ;););););) Pozd. .*

Gość trzeba byyyyć kretynem
żeby założyć taki topik - moje oczy są czerwone, fioletowe, czarne, żółte i pomarańczowe i co z tego? wiele zależy od oprawy, głębi spojrzenia oraz inteligencji, której brak takim jak autor