Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifunia

Komu DIANE pomogły na cere??

Polecane posty

Gość fifunia

I po jakim okresie widziałyście poprawe? mozliwe jest ze po 2 listkach bedzie w miare ok? i jaki mialyscie tradzik??( gdzie wystepowal)..

Gość Alka//
Stosowałąm diane35 bardzo długo. Efekty poprawy zauważalne u mnie wystąpiły po 3m-cach zażywania ich. Skóra nie przetłuszczała się,zmniejszyła sie ilość pryszczy, najwyżej pojedyńcze gdzieś tam wyskakiwały. A miałam mega trądzik, stan ropny, dużo małych krost...Ogólnie po paru miesiącach cera bez wyprysków. Ale ja brałam kilka lat. Po odstawieniu duże przetłuszczanie się skóry, no i po 2 miesiacach trądzik wrócił, co prawda mniejszy ale jest.

Gość brałam 3 lata
Przed zapisaniem tabletek miałam badanie ginekologiczne, usg, badanie poziomu testosteronu, prolaktyny i estradiolu, wyniki bardzo odbiegały od normy. Diane brałam 3 lata, poprawa była po drugim opakowaniu, po odstawieniu trądzik nie powrócił, a badania są w normie. Trądzik miałam koszmarny, musiałam mieć potem trzy zabiegi usuwania blizn, ale teraz jest ok., dwa lata po zakończeniu kuracji nadal mam super cerę, odrobinę się przetłuszcza, ale trądziku nie ma.

Gość fifunia
martwi mnie jedna sprawa.. boję się ze moj tradzik przerodzil sie w sterydowy.. odstawilam jeannine strasznie mnie wysypalo wiec zaczelam brac Yasmin.. pomogly ale tylko na ok pol roku teraz mnie wysypalo i sa to takie dziwne wypryski.. bardzo bola i sa glownie na brodzie i jeden wiekszy na policzku ( siedza dluga bola nie ropieja ropa jest jakby w srodku) a przy Diane jest zaznaczone ze jak sie ma tradzikk sterydowy to nie mozna brac.. co robic????????

a skad wiesz ze to tradzik sterydowy a nie taki, ktory wynika z rozregulowanej gospodarki hormonalnej? w koncu cos zaczelas brac, cos odstawilas? ( tzw tradzik hormonalny)

ja brałam diane tylko przez 5 miesięcy. jestem bardzo nezadowolona. cera zaczęła mi się jeszcze bardziej przetłuszczać i jeszcze więcej pryszczy. poza tym szybko się przybiera na wadze i ma się dołki psychiczne. ale to tylko moja opinia i paru moich koleżanek, które zażywałay ten ,,szajs\"

Gość fifunia
sroczka... nie wiem dlaczego Tobie nie pomogły.. mam nadzieję ze u mnie bedzie inaczej poza tradzikiem mam: mega przetluszczajaca sie cere rozszerzone pory nadmierne pocenie nadmierne owłosienie mały biust to by wskazywalo na podwyzszony poziom testosteronu diane ( syndi 35) ma w skladzie octan cyprosteronu ktory niby pomaga na te dolegliwosci a ani yasmin ani jeannine tego w skladzie nie ma nie wiem co robic czy zmieniac czy nie( boje sie ze bedzie jeszcze gorzej z twarza) ale yasmin chyba juz na mnie nie dziala :(

Gość to wyjasnijcie mi
ilosc jakich hormonow sie zwieksza po diane?

Gość fifunia
wydaje mi sie ze wzmaga działanie progesteronu wiem to z : http://www.luskiewnik.gower.pl/acneinversa2002_horm.htm najgorsze jest to ze zaden lekar znie zrobil mi badan hormonalnych.. czy jak biore tabletki moge zrobic badania hormonalne? czy musze je odstawic i dopiero zrobic?

Na początku brałam Diane przez 3 m-ce. Poprawa nastąpiła po dwóch listach. Zupełnie wyleczyłam się z trądziku, więc Diane odstawiłam. Po 7 m-cach mnie wysypało, znowu wróciłam do Diane- brałam ją przez 2 m-ce. Pomogło. Potem już nigdy więcej mnie nie wysypało. Diane 35 uratowała moją skórę i psychikę. Nie miałam robionych badań hormonalnych, ponieważ te tabletki zapisał mi dermatolog.

Gość fifunia
katis bardzo dziekuje za odpowiedz! hmm ciesze sie ze Ci pomoglo..domyslam sie jak sie z tym czulas ..ja sie czuje strasznie.. nie wychodze prawie z domu .. zawalam studia.. naprawde chyba wybiore sie do psychologa bo nie daje rady juz.. katis jaki mialas tradzik? jak wygladaly zmiany i gdzie one wystepowaly? mialas moze nadmierne owlosienie?( meszek na twarzy, na brzuchu)

Gość fifunia
podnoszę

Gość fifunia
???

Gość nie rozumiem was
Jakim cudem można leczyć trądzik hormonalny bez robienia badań hormonów? Tylko jedna z dziewczyn napisała, że przed zapisaniem Diane miała dokładne badania i jej akurat Diane pomogło, bo miała dokładnie określoną przyczynę trądziku. Bierzcie z niej przykład ! Te badania są płatne, teraz to ok. 100 zł, ale czy warto oszczędzać na zdrowiu? Poza tym przy leczeniu trądziku o podłożu hormonalnym, hormony trzeba brać minimum 3 lata.

Gość pszczółka maja123
Ja bralam diane w sumie przez 1 rok z przerwa miesieczna (bo nie mialam recepty za co lekarz na mnie nakrzyczal) i efety byly dobre nawet bardzo. MIalam pryszcze glownie na policzkach - antybiotyki w ogole nie dzialaby wiec dostalam diane. Pozneij mialam brac jeszcze cilest ale go szybko odstawilam bo czulam ze tyje i bolala mnie glowa. Dine nie biore juz prawie 2 lata i jak na razie jest ok. ale jak je odstwilam to przejscioe problemy byly.