Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanka...

Jak stwierdzić niepoczytalność u agresywnej osoby? Prosze o pomoc

Polecane posty

Gość Hanka...

Uważam ,że mój ojciec jest chory psychicznie.Ma już wyrok i zakaz zbliżania się do mnie ,ale podczas spraw nikt nie zajął się badaniem jego zdrowia psychicznego.Czy moge teraz jakoś wystąpić o skierowanie go na badania? Może mi ktoś cokolwiek poradzić?

Gość Hanka...
Bardzo Was prosze , to dla mnie ważne.

Gość nie mam pojęcia
ale może jest gdzis w necie jakas linia o przemocy ponoc bezplatna i może u nich

Gość Hanka...
Bo zatruwa mi życie telefonami i plotkami jakie rozsiewa na mój temat.poza tym boje sie ,ze sobie coś uroi i nic nie da zakaz zbliżania jak mi coś zrobi.

Gość dkkdkddk
Niestety, muszę cię zmartwić. Nawet zdiagnozowany schizofrenik może sobie chodzić i robić co chce, pod warunkiem, że ewidentnie nie zagraża sobie albo otoczeniu. To drugie to musi być coś naprawdę poważnego, typu latanie z siekierą, żeby policja się tym zainteresowała. Wtedy odwożą delikwenta przymusowo do szpitala, a tam lekarze go obserwują i kontaktują się z sądem, który wydaje ostateczny wyrok (ubezwłasnowolnieniu lub nie). Nie ma innej metody, żeby kogoś poddać leczeniu bez jego zgody. Sądy jednak bardzo niechętnie wydają takie decyzje.

Gość Hanka...
Dzięki. Tego się właściwie spodziewałam..:( Trudno,w takim razie pakuje się i wyjeżdzam z miasta.