Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość obrzeeeeeeeeeeeeeeeek
Witam, Co to jest obrzęk okołomieszkowy o którym napisane jest na każdej stronie salonów zajmujących się depilacją laserową. Jak on wygląda, jakie objawy etc?

Gość tego wam kosmetyczki
tu nie powiedzą, bo im nie na rekę, ale poczytajcie: Dowiedziałam się o tym na innym forum , wiele z Was planuję lipolizę iniekcyjną i inne cuda. Też chciałam iść ,ale zrezygnowałam .Robiłam jedynie rok temu podbródek, bez rezultatu. Lipoliza iniekcyjna i inne bezoperacyjne metody usuwania tłuszczu SZKODZĄ ! Wszystkie wiemy, że lekarz wstrzykuje preparat i ten tłuszczyk ma wchłonąć organizm samodzielnie. Tak się niestety często nie dzieje ! Tłuszcz krąży po ciele, obciąża wątrobe oraz nerki , zatyka żyły ..co to oznacza ? Pewnie się domyślacie, możliwość zawalu w przyszłości. Ostatnio we Francji zakazano bezoperacyjnego powiększania biustu ze względu na raka piersi. Teraz do tej listy dołączają : - lipoliza iniekcyjna , fosfatydylocholina i inne produkty do usuwania tłuszczu - laserowa w tym SmartLipo i inne lasery - ultradźwięki - fale radiowe Podaję źródło w języku angielskim , są tam przykłady powikłan m.in zatorów tłuszczowych , jeśli ktoś zna język francuski to może poszukać informacji w Google.fr http://fitnessredifined.com/e-magazine/cellul ite-why-lipodissolution-will-be-banned/

Gość Tylko udzielają porad ale...??
Takich które, w ten czy inny sposób radzą lasery; np.matrix,fraxel,matrix,elos na synerone itp.FR itp czy pod tą czy inną nazwą to,jest niestety wszystko to samo! Tak drogie Panie to nie jest bezinteresowne pomaganie nam to,jest podświadome podpowiadanie i zachęcanie do przeprowadzania zabiegów laserowych,na te czy inne problemy naszej skóry. Ja tak uważam i nie wierzę w tę bezinteresowna pomoc na różnego rodzaju zabiegi laserowe. I jeszcze jedno ważne, gdy wychodzą rózne powikłania wtedy tłumaczy się tym iż nie stosowałyśmy się do zaleceń lekarza lub kosmetologa...! - Proste,czyż nie! - Wszyscy są wytłumaczeni i umywa się w ten sposób ręce od jakiejkolwiek odpowiedzialności.

Gość raz udzielają porad
innym razem polecają swoje gabinety, a wszystko po to by z nas wyłuskać ostatnie pokłady pieniązków

Gość Silna13
Ja mam pozytywne zdanie o Q-clinique, ( jest na ulicy Fosa41) gdzie zabiegi depilacji są wykonywane na najwyższym poziomie pod okiem specjalistów. Klinika w swojej ofercie ma także wiele innych zabiegów medycyny estetycznej takie jak foto-odmładzanie, botoks, czy laserowe zamykanie naczynek krwionośnych. Podoba mi się profesjonalne podejśćie do klienta i bardzo przyjazna (i nie krępująca) atmosfera! Polecam http://www.q-clinique.pl/

Gość do Silany
już tu pisałaś o tym na innych forach. Może zamiast robić czarną reklamę posprzątaj w swoim gabinecie

Gość afuuuuuuuu
silna ale głupia reklama - nawet nie chce ci sie nicku zmieniać - śmiecisz na każdym wątku. nie chodźcie do gabinetów które z braku klientów musza reklamowac się na forach

Gość UWAGAAAAAAAAAAA
NIE POLECAM Q-clinique!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na ulicy Fosa41 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość baaaaa
Czy duże blizny (dziurki) potrądzikowe da się usunąć laserem? Ile takich zabiegów trzeba wykonać i ile to mniej więcej kosztuje

Gość do baaaaa
nie da się, a jak ktoś napisze inaczej, to znaczy, że to partacz ze swoim gabinetem

Witam, interesuje mnie usuniecie / co nie jest prawdopodobnie mozliwe/ badz tez zlagodzenie zabliznionych juz kilkuletnich bialych rozstepow na udach, posladkach oraz lydkach. Czytajac poszczegolne fora obawiam sie, iz moje zainwestowane pieniadze pojda w bloto, jesli juz niose sie z zamiarem wydania moich oszczednosci na siebie chcialabym wybrac najlepsza metode krok po kroku / jak bylo juz pisane :najpierw gleboka eksfoliacja / jaka nejlepsza metoda?/, pozniej laser :fraxel badz matrix/ oraz miejsce, gdzie profesjonalnie podchodzi sie do klienta. Bede wdzieczna, jesli uzyskam wazne dla mnie wskazowki ( czy mam rowniez skorzystac z masazow, jesli tak, jakich ,kiedy-przed czy po zabiegach glownych, czy skorzystac z ostrzykiwania skory specjalnym kompleksem witaminowym,co robic dla podtrzymania efektu i jak czesto juz po wykonaniu serii wczesniejszych zabiegow. Pisze rowniez Pani, iz pracuje w Niemczech, ja mieszkam w Berlinie, jezeli moze mi Pani polecic jakis gabinet, bede dozgonnie wdzieczna, a moze Pani akurat rowniez pracuje w stolicy, wtedy byloby swietnie, udalabym sie bezposrednio do Pani :) Dziekuje serdecznie za wszystkie informacje i pozdrawiam.

Zapomnialam dodac, iz zalezy mi rowniez na ujedrnieniu ciala oraz pozbyciu sie skorki pomaranczowej. Z niecierpliwoscia czekam na Pani porade :)

Gość Do pani Celesty
... mam pytanie dotyczace malych nierownosci i lekko zwiotczalej skory na czesci ledzwiowej, udach wew. i brzuchu. Czy sa zabiegi, ale takie na 100% pewne, ktore te skore troche ujedrnia i wyrownaja nierownosci. Zaznacze, ze jestem po endermologii i systemie Tei (podczerwien), ktoregoz to zabiegu nie znalazlam w Polsce. Polecam odchudzajacym sie... ;-) Natomiast nierownosci pozostaly, i zwiotczala skora tez. I jeszcze jedno pani Celesto, mam grube i nizbyt jedrne ramiona, czy cos SKUTECZNEGO mozna na to poradzic????????? Od razu dziekuje za pomoc i pozdrawiam od stalej forumowiczki 🖐️

Gość Do pani Celesty
Zapomnialam dodac, ze jestem po liposukcji w tych miejscach...

Gość hydra sommer
do Pani Celesty mialam zabiegi laserem soprano xl,a zabieg nazywa sie nir.zaproponowano mi te zabiegi na nierownosci po body tite.w ciagu dwoch tygodni 10 zabiegow.troche sie balam,poniewaz z tego co wiem,zadnych laserowych zabiegow nie robi sie tak czesto.mimo to zgodzilam sie.minl tydzien od zakonczenia zabiegow i nic zlego,ani dobrego sie nie dzieje.czy mozna tym laserem zlikwidowac nierownosci?prosze o odpowiedz i pozdrawiam

Gość alutkamała
jest tu kto?

Gość alutkamała
znowu nikogo nie ma, kobietki dajcie znać, że jesteście, chciałam sie o coś zapytać

Witam, chce wykonac zabieg depilacji laserowej nóg. Celesto, czy mogłabyś polecić jakis gabinet na Śląsku, a najlepiej w Katowicach? Jakie są przeciwwskazania do wykonania takiego zabiegu? pozdrawiam

Gość KolochAnita
Mam pytanie do p.Celesty dotyczące zabiegu laserowego liftingującego ReFirme elos , mialam serię 3 zabiegów na twarz i szyję około 4 miesięcy temu efekt zabiegu jest dla mnie bardzo widoczny, ale nie chciałabym go stracić i nie wiem co jaki czas powtarza sie zabiegi, osoba która wykonywałą mi ten zabieg prosiła aby tę serię powtarzać raz do roku, czy nie za rzadko?

Szukam najlepszego lasera na blizny potrądzikowe. Serdecznie proszę o pomoc pani Celestyno;)

Szukam najlepszego lasera na blizny potrądzikowe. Serdecznie proszę o pomoc pani Celestyno;) Czy laser Elos tu pomoże?

Pytanie do Celesty. Mam pytanko przez ponad rok brałam sterydy w bardzo duzej dawce bardzo od nich spuchłam i przytyłam zwłaszcza na twarzy , brzuchu i tzw. boczkach , teraz powoli zmniejszam dawkę i zauważyłam, że moja skóra na twarzy jest zwiotczała, mało jędrna pojawiły się mega duże zmarszczki wokół oczu jakie zabiegi możesz mi polecić na poprawienie owalu twarzy kurze łapki, zastanawiam się tez nad depilacją laserową czy zabiegi za pomocą lasera wykorzystującego impulsy światła wzmacniane falą radiową E-lightam są skuteczne(czy można je zastosować przy minimalnej dawce sterydów? nie wiem czy będzie mozliwość całkowitego ich odstawienia ) mam 29 lat z góry dziękuje za pomoc

Gość hydra sommer
pani Celesto,dawno Pani tu nie bylo a my czekamy.prosze sie odezwac.

Gość do hydra .....
Moze ty czekasz,ja nie gdyż z góry wiem,że odpowiedź będzie laser ten albo tamten.Pozdro.

witam, jako osoba w dość zaawansowanym wieku postanowiłam coś zmienić i zapisałam się na zabiegi które kompleksowo poprawiają stan skóry, dość dużo o tym czytałam więc podzielę się z wami. Jest to zabieg zwany triniti jest on robiony aparatami firmy syneron, która wykorzystuje światową technologię elos. Te aparaty posiadają certyfikaty FDA, które potwierdzają ich skuteczność. Ten zabieg jest realizowany w trzech krokach 1. usuwanie zmian naczyniowych, pigmentowych, 2. ujędrnianie i wygładzanie skóry, 3. usuwanie zmarszczek oraz blizn. Jestem z tych zabiegów bardzo zadowolona. Czuję się młodsza dzięki b. dobrym efektom. Polecam wszystkim tym co mają kompleksy.

Gość alicja61
A mnie nic nie pomoglo...............

też chodziłam na triniti i jestem zadowolona, mi na szczęscie pomogło. Szkoda, że Tobie Alicja61 nic nie dało. Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość kaska47
Mam worki pod oczami i luznawa skore w tych miejscach. prosze o rade co zastosowac na ta przypadlosc. Z gory dziekuje

Do p. Celesty. Mam zamiar zrobić zabieg na rozstępy. Waham się miedzy zabigiem E-MATRIX i FOTONA. Który Pani poleca i dlaczego? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Gość gretaso
Witajcie.. na rozstepy skuteczny jest zabieg peelingu ziołowego, ponieważ głeboko złuszcza skórę, wypróbujcie! natomiast na worki pod oczami sprawdzony zabieg to mezoterapia igłowa u kogoś kto wykonuje zabiegi medycyny estetycznej..