Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona9991

POMOCY!!!Brak okresu przy 7-dniowej przerwie przy stosowaniu plastrow EVRA

Polecane posty

Gość zmartwiona9991

Mam wielki problem otóż wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie plastrow evra i powinnam dostac okres jednak go nie ma...boje sie czy nie jestem w ciazy. to byla moja pierwsza prawdziwa antykoncepcja mialam rowniez dziwne objawy....tydzien temu bolal mnie przeokropnie pecherz i mialam w krwi tak jakby krew ale nie wiem czy to doklandie byla krew czy tez plamienie...bo przez caly czas stosowania plastrow plamilam..a po stosunku krwawilam.. 2dni po tym okropnym bolu pecherza zaczelam krwawic tak jak podczas okresu jednak to trwalo z 3h tylko (nie uprawialam w tym dniu sexu). boje sie strasznie... i jeszcze taki mam maly problemik bo nie wiem czy dobrze wszystko zrobilam: dostalam okres w niedziele i nakleilam pierwszy plaster i tak chodzilam tydzien i zmienilam go w nastepna niedziele dobrze zrobilam czy powinnam zmienic plaster dopiero w poniedzialek?? boje sie ze zle zmienialam i ze teraz moge byc w ciazy i dlatego nie dostaje okresu... blagam pomozcie mi

Gość inkafr
dobrze zrobilas, pierwszy plaster naklepilas w niedziele to kazdy kolejny bedziesz naklejac w niedziele czy mam rozumiec ze dzis albo wczoraj odkleilas plaster? czy tydzien temy w weekend? bo jesli teraz to okres powinnas dostac mniej wiecej w czawartek moze srode, a tak poza tym to przy pierwszym opakowaniu orgaznizm musi sie przystosowac wiec mozliwe ze mozesz nie miec teraz okresu ale jesli sie martwisz idz do ginekologa

Gość zmartwiona9991
a jak dostane okres w ten czwartek albo srode i nadejdzie kolejna niedziela to moge zaczac nowa paczke plastrow czy mam czekac do zakonczenia okresu?? i plaster odkleilam dzisiaj i jeszcze takie pytanie skoro odkleilam plaster dzisiaj to jestem jeszcze chroniona??

Gość amigadynia86
nie chce cie martwic ale przez pierwszy miesiac antykoncepcji hormonalnej nalezy stosowac dodatkowe zabezpieczenie gdyz nie daje 100 % zabezpieczenia. Lepiej zrob test

Gość pszczółka1234
po odklejeniu ostatniego plastara robisz 7dni przerwy i naklejasz kolejny nawet jesli nie skończyło ci sie krwawienie a okres przy antykoncepcji hormonalnej wyst zazwyczaj 3-4 dniu 7dniowej przerwy

Gość inkalol
al ktos gada glupoty:| nie martw sie autorko bylas zabezpieczona

Gość zmartwiona9991
ufff .... dziekuje bardzo za pomoc

Gość edyt 24
Rozumiem, ze jestes zaniepokojona... ale zrob pare glebszych wdechow, uspokoj sie i przeczytal dokladnie cala instrukcje dolaczona do plastrow. Podejrzewam, że wiele Ci rozjasni co do stosowania, efektow ubocznych,ktore moga wystapic na poczatku itp.

Gość as1973
ja też mam pytanko, stosuję drugie pudełko plastrów zgodnie z instrukcją i ...pierwszy okres był bardzo smieszny dwa dni lekkiego krwawienia i ...juz po? aktualnie strasznie bola mnie piersi, jajniki i plamie, czy to normalne? dzieki za odpowiedź

Gość gabii21
hej dziewczyny mam problemik otoz stosuje plastry evra od rokuu i moj okres zawsze wygladal tak samo czyli bardzo obfity i trwal nawet 7 dni ostatnio 2 miesiaczki byly zupelnie inne trwaly zaledwie 5 dni i bardzo skape .nie wiem co sie dzieje czy moj okres zawsze juz tak bedzie wygladal czy poprostyu cos zlego sie dzieje w moim organizmie...bardzo prosze o odpowiedzi:)

Gość whattodo
wlasnie skonczylam 1 opakowanie plastrow evra, dzis odkleilam plaster i chyba dzis powinnam dostac okres, czekam caly czas, ale go nie ma. Uprawialam seks dosc czesto, alel plastry to przeciez niemal 100% skutecznosci, czy to mozliwe ze dostane okres pozniej lub w ogole? Prosz eo pomoc

Gość po plastrach evra
skraca sie okres ja mam dwa dni pseudo plamienia maks , jesli chodzi o okres to moze ci sie pojaiwac roznie ja zawsze dostawalam po odkeljeniu plastra od razu, pozniej mi sie przestawił ze zdjelam we wtorek dostawałam dopieor w sobote ... wiec nie panikuj

Gość po plastrach evra
14:27 [zgłoś do usunięcia] whattodo wlasnie skonczylam 1 opakowanie plastrow evra, dzis odkleilam plaster i chyba dzis powinnam dostac okres, czekam caly czas, ale go nie ma. Uprawialam seks dosc czesto, alel plastry to przeciez niemal 100% skutecznosci, czy to mozliwe ze dostane okres pozniej lub w ogole? Prosz eo pomoc nie zawsze dostaje sie okres w dniu odklejenia, z reguły 3-4 dni po przychodzi .. takze spokojniue

Gość po plastrach evra
18:16 [zgłoś do usunięcia] gabii21 hej dziewczyny mam problemik otoz stosuje plastry evra od rokuu i moj okres zawsze wygladal tak samo czyli bardzo obfity i trwal nawet 7 dni ostatnio 2 miesiaczki byly zupelnie inne trwaly zaledwie 5 dni i bardzo skape .nie wiem co sie dzieje czy moj okres zawsze juz tak bedzie wygladal czy poprostyu cos zlego sie dzieje w moim organizmie...bardzo prosze o odpowiedzi to oczywisyte bo nie jajeczkujesz wiec nie ma normalnej miesiaczki jest tylko krwawienie zastepcze wiec przy plastrach okresy beda krotsze i skąpe

Gość po plastrach evra
20:44 [zgłoś do usunięcia] as1973 (cmala@wp.pl) ja też mam pytanko, stosuję drugie pudełko plastrów zgodnie z instrukcją i ...pierwszy okres był bardzo smieszny dwa dni lekkiego krwawienia i ...juz po? aktualnie strasznie bola mnie piersi, jajniki i plamie, czy to normalne? dzieki za odpowiedź jak najbardziej normalne, i bardzo przyjemne ile dni w roku zaoszczędzisz nie męcząc się z okresem ;)

Gość po plastrach evra
22:55 [zgłoś do usunięcia] amigadynia86 nie chce cie martwic ale przez pierwszy miesiac antykoncepcji hormonalnej nalezy stosowac dodatkowe zabezpieczenie gdyz nie daje 100 % zabezpieczenia. Lepiej zrob test bzdury plaster działa od pierwszego dnia naklejenia .. ja uzywam 6 lat i nigdy nie stosowałam dodatkowego zabezpeiczenia

Gość po plastrach evra
20:15 zmartwiona9991 Mam wielki problem otóż wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie plastrow evra i powinnam dostac okres jednak go nie ma...boje sie czy nie jestem w ciazy. to byla moja pierwsza prawdziwa antykoncepcja mialam rowniez dziwne objawy....tydzien temu bolal mnie przeokropnie pecherz i mialam w krwi tak jakby krew ale nie wiem czy to doklandie byla krew czy tez plamienie...bo przez caly czas stosowania plastrow plamilam..a po stosunku krwawilam.. 2dni po tym okropnym bolu pecherza zaczelam krwawic tak jak podczas okresu jednak to trwalo z 3h tylko (nie uprawialam w tym dniu sexu). boje sie strasznie... i jeszcze taki mam maly problemik bo nie wiem czy dobrze wszystko zrobilam: dostalam okres w niedziele i nakleilam pierwszy plaster i tak chodzilam tydzien i zmienilam go w nastepna niedziele dobrze zrobilam czy powinnam zmienic plaster dopiero w poniedzialek?? boje sie ze zle zmienialam i ze teraz moge byc w ciazy i dlatego nie dostaje okresu... blagam pomozcie mi przy pierwszym opakowaniu moga występować nietypowe objawy, a krwawienia po stosunku są objawem nadżerki idź do ginekolgoa, na bank masz nadżerkę, też mam i pryz ostrzejszym seksie zdarza mi się krwawić ..

Gość eternalbeing
mam podobny problem, poniewaz w poniedzialek odkleilam plaster-w dniu zmainy plastra, powinnam miec miesiaczke, jest wtorek i nie krwawię. plastrow uzywalam zgodnie z zaleceniami, lecz ostatni nakleilam bardziej na brzuchu niz na podprzuszu. czy moze miec to wplyw na to? poza tym przez caly okres stosowania plastrów nie zaszly we mnie zadne zmiany. jednynie co to cera mi sie zamiast poprawic-pogorszyla.

Gość saba.a
Witam, w poniedziałek odkleilam plasterek a dokładnie od soboty dziwnie plamię (od kiedy odkleilam plasterek plamienie sie zwiekszylo) Czy to normale? Czy mam potraktowac to jako okres? Naklejac kolejny plasterek? POMOZCIE !

Gość teat
i zrozum babski organizm, bosz! dla facetow to jest jeden wielki stres wrrr !

Gość haki8
Dziewczyny zaczęłam stosować pierwszy raz w życiu antykoncepcje hormonalną, plastry Evra. Pierwszego dnia okresu nakleiłam pierwszy plaster, po 7 dniach zmieniłam na drugi. Przez te 7 dni wciąż miałam okres, dziś mija 10 dzień cyku a ja nadal krwawię, kilka razy dziennie pojawiają sie skrzepy, za każdym razem jak idę do toalety "oddaję" żywą krew. Staram się nei panikować, ale to już trwa 10 dzień, zawsze mój okres trwał max.6 dni. Nie czuję żadnego bólu, ani jajników, ani piersi, tylko to przedłużajace się krwawienie. Czy to normalne? Zaznaczam, że moja ostatnia cytologia wyszła super, żadnego stanu zapalnego, czyściutko. Nie wiem co mam robić, jakoś boję się zadzwonić do mojej doktor, ale chyba powinnam...?

Gość dzis przykleiłam
dziś rano przykleiłam plaster bo zaczynał się okres. teraz mamy już noc a z pochwy nic nie leci, tak jak by się już okres skończył czy mieliście też może tak z plastrami antykoncepcyjnymi Evra?

Gość asia5736856
Mam podobny problem. Mój okres trwał zawsze 7 dni. Tydzień temu przykleiłam pierwszy plaster (w ogóle pierwszy ze wszystkich) w pierwszym dniu krwawienia i po dwóch dniach, po okresie ani śladu. I nie wiem czy powinnam się martwić, czy to tak hormony szaleją.. Bo z tego co czytam, to zazwyczaj dziewczyny krwawią więcej/dłużej niż zazwyczaj, a nie tak..

Gość istotne_pytanie
stosuję plastry ponad pół roku, po 7-dniowej przerwie bez plastra, przykleiłam nowy plaster w dniu zmiany i tego samego dnia kochałam się z moim partnerem. czy plaster działa od razu ? obliczyłam że tego dnia miałam dni niepłodne ale mimo to i tak się martwię, pozdrawiam

Gość hahhaaaa nie czytasz ulotki?
Kobieto na ulotce wyraźnie jest napisane aby w pierwszym tygodniu stosować dodatkową antykoncepcję

Gość borys187
plastry Evra - sprzedam ! fleczer1@o2.pl

Gość Gdzie niby?
W ulotce wcale nie jest napisane żeby korzystać z dodatkowej antykoncepcji w pierwszym tygodniu po przerwie. Z dodatkowego zabezpieczenia trzeba korzystać jak się w ogóle pierwszy raz przykleja plaster. Jak się wcześniej z plastrów nie korzystało. A w przypadku koleżanki wyżej zabezpieczenie było. W ulotce jest napisane, że zabezpieczenie jest cały czas, nawet w tygodniu bez plastra. Pod warunkiem, że po tym tygodniu przerwy plaster się przyklei w zalecanym terminie.

Gość Kinga89
Pierw się zapoznajcie z ulotką , tam naprawdę jest sporo wyjaśnione , nawet po kilka razy jeżeli nie dotrze ;) Jak dla mnie plasterki się super sprawdzają , żadnych przykrych skutków ubocznych , cera się poprawiła , nawet piersi wydają się większe ^^ , niestety albo stety każda Pani jest inna i inaczej będzie na to reagować , jak można sprawdzić , że plasterek działa ? obserwujcie śluz ;)

Gość gość
Witam, mam pytanie. Jakieś 4 miesiace temu wzięłam tabletkę 72 h.Teraz od miesiaca stosuje plastry evra i skonczyłam 3 plaster i brak okresu już 2. Dodam ze przez cały czas (3 tyg) bolało mnie podbrzusze i piersi. Jakieś 2 lata temu uzywałam plastrów i wszytsko było okey. czy mam sie zacząc martwić? Pozdrawiam