Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłopotek

Czy ktoś może pomóc - CD ROM

Polecane posty

Gość kłopotek

Kupiłam książkę (ćwiczenia do angielskiegp) z płytką. Płytka nie chce chodzić. Zainstalowała się, owszem, ale przy próbie otwarcia mam komunikat, że to nie jest oryginalny dysk (dysk jest oryginalny, był przy książce). No żenada. Cambridge University Press. Porady, które odnalazłam na stronie internetowej wskazują, że jest to problem dotyczący kontrolerów IDE ATA/ATAPI; jest tam też instrukcja, którą wykonałam - wejście w menadżera urządzeń i upewnienie się, czy jest on w trybie DMA a nie PIO (cokolwiek to znaczy). No jest. I nic. Dalej się nie otwiera. No szlak mnie trafia. Słowem dysk jest tak pilnie chroniony, że ja, jego prawowity właściciel, który walnął za niego 70 zł, nie jestem w stanie go otworzyć. Czy ktokolwiek może mi podpowiedzieć, co ja jeszcze mogę zrobić? Cambridge University Press nie posiada żadnej HelpLine i chociaż jutro będę interweniować w ich biurze, bardzo wątpię, żeby ktoś mi pomógł.

Gość kłopotek
up

Gość simlestik
najlepiej idz do ksiegarnii gdzie kupilas ksiazke i tam powiedz co i jak. Pewnie wymienia ci plytke, bo moze ta jest uszkodzona (posiada wlasnie ten defekt)

Gość kłopotek
Nie, płytka nie jest uszkodzona. Na tej stronie internetowej dostawcy oprogramowania jest dopuszczana taka możliwości, że pojawi się ten komunikat - i jak napisałam jest instrukcja na tę okoliczność, łącznie z informacją, że jak to nie pomoże, to mam się im przesłać jakiś tam protokół.

Gość kłopotek
Co gorsze, książkę kupiłam w księgarni internetowej :(

Gość kłopotek
Po prostu ręce opadają. Komputer ma oprogramowanie sprzed roku. Kupiłam te ćwiczenia dokładnie dla tej płytki. Mogłam po prostu odkserować od kogoś. Z tydzień mam z tego słownictwa test. :(

Gość zezem-zezem
to napisz do tej ksiegarni internetowej .... albo podaj tutaj link do tej strony ...

Gość uppp
Ale to nie jest wina księgarni tylko zabezpieczeń tej płytki!

Gość kłopotek
Dostawca programowania SecuRom każe sobie przysłać raport o analizie problemu. Sporządziłam taki raport jak kazali i wysłałam. Hehehe.. ciekawe, czy się odezwą. Nie wierzę, choć było nawet instruktażowe wideo jak to zrobić.

Gość kłopotek
Po prostu - to jest kwestia jakiegoś wsparcia technicznego, którego niestety Cambrigde Univesrsity Press nie dostarcza. Zapewne to kwestia ustawień w moim komputerze li tylko. W każdym razie mam zamiar napyszczyć na kogos w tym wydawnictwie jutro, jak tylko tam ktoś w ogóle będzie jutro.:(

Gość kłopotek
No więc jestem w szoku: odpowiedziała firma - dostawca oprogramowania do tego CD. Przysłali mi nowy plik start.exe - na drugi dzień! Szok. Tyle że to nic nie pomogło.:( Korespondujemy dalej....