Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolantabialutenka

czy naciskac?

Polecane posty

Gość czas poplątał kroki
jolanta, wiesz że pracę można pogodzić z nauką? Dziewczyna badzo dobrze i dojrzale, tak, dojrzale, postąpiła chcąc pomóc rodzicom. Będzie miała doświadczenie zawodowe, a to procentuje. Poza tym uczy się samodzielności. Takie wyjazdy jak ten jej rodziców najczęściej mają jakiś cel, np zbieranie pieniędzy na dom, czy mieszkanie dla dziecka. we mnie sex zarabia, ma na swoje utrzymanie czy wydatki.

dziekuje czas poplatal kroki:) wl;asnie o to mi chodzi zeby rodzice nazbierali jak najwiecej pieniazkow dla siebie bo chca robic remont mieszkania:) a ja sie ciesze ze jestem niezalezna i nie siedze im na glowie, maja wystarczajaco swoich wydatkow:)

Gość jolantabialutenka
to pochwal sie gdzie pracujesz.. jestem bardzo ciekawe gdzie biora do pracy po maturze :) no ja jestem na studiach i jestem bardzo zadowolona z takiego wyboru, nie wyobrazam sobie pracy w takim wieku, a juz na pewno nie pracy w jakims sklepiku czy cos :/ obled ;p lepiej sie wykształcic, zrobic mgr pozniej doktorat i praca sama zapuka do mych drzwi :)

nie kochanie nie pracuje w sklepiku:) wierz mi ze zaraz po maturze tez mozna znalezc prace i nie trzeba zasowac po 12 h przy kasie:) jak sie chce to sie da. szkoda tylko ze majac tego magistra bedziesz miala zerowe doswiadczenie a ja majac magistra bede miec za soba mies\iace lub nawet lata pracy:) i komu wtedy bedzie latwiej znalezc prace??:)

Gość jolantabialutenka
no nie wierze ze ktos moze popierac decyzje ten biednej dziewczyny... jakie doswiadczenie zawodowe, o czym ty mowisz? jako sprzataczka czy jako sprzedawca? to ma byc doswiadczenie? o matko... w jakich wy czasach zyjecie? nauka sie liczy! ciekawe na jakie sstudia ona pojdzie, jesli w ogole pojdzie bo jakos w to watpie. na zaoczne? hehe ze swojej pensyjki sie nie utrzyma, lepiej isc na dzienne ale znowu na dziennych trzeba sie uczyc a tobie moja droga to chyba nie wychodzi.. powodzenia w zyciu zycze hehe

aha i nie wyzywaj sie na mnie ze bedac w twoim wieku jestem zareczona i za miesiac wybierzemy date slubu:) i do tego jestem niezalezna finansowo i wybiore dobre, przemyslane studia:) nie jest moja wina ze twoj facet nie chce sie z toba zareczyc:)

Gość jolantabialutenka
na temat tego doswiadczenia zawodowego to ja ci juz napisałam. nie oszukuj siebie, po maturze mozesz najwyzej ulice zamiatac :)

Gość czas poplątał kroki
Nie ma za co, podziwiam takich ludzi. Doktorat? Obudź się, doktorat odstrasza potencjalnych pracodawców. Magister bez doświadczenia też ich nie przyciąga, także zapomnij o pukaniu do drzwi.

ulic nie zamiatam jesli jestes bardzo ciekawa to ci powiem gdzie pracuje:) od razu po maturze skierowano mnie na staz do urzedu miasta i po 3 mies zatrudnili mnie na stale:) wiec siedze sobie za biurkiem majac jedynie mature:) aha i przykro mi ze musisz naciskac na chlopaka zeby ci sie oswiadczyl... hmm no coz nie zawsze faceci chca wiazac sie z nierobami:)

Gość jolantabialutenka
Kochana... tu juz dawno nie chodzi o zareczyny, weszlysmy na inny tor jakbys nie zauwazyla :) ciekawe tylko skad wezmiecie pieniadze na ten slub :) od rodicow ciezko pracujacych za granica? :) myslisz ze na to zbieraja? wiesz ile taki slub kosztuje? hehe chyba ze sobie kredyt wezmiesz, ale zdolnosci kredytowej to ty zapewne nie masz.. i gdzie bedziecie mieszkac? u ciebie? ciekawe tylko gdzie pojdziecie jak rodzice wroca :) a moze kawalerke wynajmiecie, narobicie dzieci i bedziecie szczesliwi? :)

czas poplatal kroki.. wiem cos o tym mam pare znajomych magistrow i to co sie dzieje to jest jakas paranoja... maja pokonczone naprawde dobre studia(dzienne) a nikt ich nie chce zatrudniac i zatrudniaja studentow zaocznych ktorzy maja juz doswiadczenie w zawodzie:O

na slub moj ma odlozone pieniadze a poza tym nie robimy wesela na kilkaset osob bo chcemy skromny slub w towarzystwie najblizszych:) i rodzice nie beda musieli nas dofinansowywac:) zreszta ja tez mam pare groszy uskladane:)

Gość jolantabialutenka
hehe widze starasz sie mnie jakos sprowokowac... marna proba :) moj ukochany mysli tak jak ja- najpierw wyksztalcenie. nie wiem w jakim miescie Ty zyjesz ale u mnie po kilku doktoratach (tak kochana, nie ogranicze sie do jednego) praca sama puka do drzwi :) dobre studia, dobra praca :) ps rozsmieszylo mnie te twoje gadanie 'mgr bez doswiadczenia' hehe, moze i bez doswiadczenia ale z jaka wiedza :)

skoro stawiasz na wyksztalcenie to po co chcesz sie teraz zareczac???:D zeby kolezanki zazdroscily???:D:D

Gość jolantabialutenka
o matko.. pare groszy uskladane.. co za gadanina.. chyba liczycie na pieniazki z kopert hehe zebyscie sie nie rozczarowali :) w takim razie slabe te ich studia :) nie powiedzialas gdzie bedziecie mieszkac? nie wstydz sie..

Gość jolantabialutenka
zareczyn pragne z calego serca, coz w tym zlego?

Gość czas poplątał kroki
Yhymmmm... widzę że autorka swoje wie. Kilka doktoratów, dobry żart:D Jeszcze pięćdziesiąt profesur:classic_cool: pozdr we mnie sex

Gość chmary chmury
autorko ty naprawde jestes taka glupia czy tylko taka udajesz? :O zazdroscisz najwidoczniej ze twoja rownolatka ma narzeczonego, mieszkanie, prace i jest samodzielna, a ty za to jestes dziecinna i nie dziwie sie twojemu chlopakowi ze nie chce sie zareczac kto by chcial z kims kto tak malo wie o rzeczywistosci?? jak chcesz sie bawic w dorosle zycie to najpierw wypadaloby dorosnac :O

czas poplatal kroki:) wiesz niektorzy chca sie pochwalic pierscionkiem a slub brac w wieku 30 lat bo przeciez tyle bedzie miec jak skonczy doktoraty robic:) a ja za 1,5 roku bede szczesliwa studiujaca i pracujaca mezatka:)

chamry chmury, szczerze to myslalam ze kazdy najedzie tu ze za mloda na narzeczenstwo itp:D milo sie robi jesli znajduje sie ktos zyczliwy:) 🌼 dla ciebie i dla czas poplatal kroki:)

Gość chmary chmury
autorko jest rownie inteligentna jak jej ostatnio slawna imienniczka z ciemnymi wlosami i tipsiochami :D

Gość jolantabialutenka
;] chyba wszystkie jestescie bez matury a jesli ja macie to jakims cudem :) kilka doktoratow moja droga, to nic nowego :) pozdrawiam moje kochane :) nie moge juz czytac waszych glupot

chamry chmury mysle ze nie ma sensu rozmawiac dalej z autorka:) ona ma swoj swiat:D bo przeciez bedzie meic w wieku 30 lat 4 doktoraty i prace tak hop siup i bedzie od razu zarabiac 10 tys zl miesiecznie:D tylko zeby nie obudzila sie z reka w nocniku:P

Gość chmary chmury
we mnie sex - dziekuje :) wiesz, niektorzy to beda za mlodzi i w wieku 30 lat jak jestes samodzielna i odpowiedzialna to czemu sie nie zareczac i pobierac? metryka nie ma tu nic do rzeczy mam wrazenie ze z takim podejsciem to zycie autorce da po doopie juz niedlugo :P, kilka doktoratow, ha ha ahaa

Gość jolantabialutenka
a Ty dalej z tymi doktoratami, moja siostra ma 28 lat i ma 3 :) pracuje w firmie informatycznej i zarabia 15 tys na poczatek hehe jesli chcecie to nie wierzcie. oplaca sie dobrze wykształcic a nie pracowac za 1000zl... :)

Gość chmary chmury
moze ma do tego wiecej rozumu od ciebie :)

chmary nie ma sensu juz rozmaiwac z nia:D apropo firmy inf, mojej sasiadki ziec pracuje w takowej, ma tylko magistra, nic wiecej i zarabia 20 tys na miesiac:D

Gość chmary chmury
kurcze, powinnam byla zostac informatykiem :P tak powaznie to na niewielu stanowiskach sie tyle zarabia, a myslenie ze doktorat zapewnie od razu kupe forsy jest bledne,bo dzis studia to se moze skonczyc kazdy i wcale nie sa one wyznacznikiem inteligencji itp

3 doktoraty? chyba kupione na stadionie dziesięciolecia:D Zaczniesz pracować to bardzo szybko zejdziesz na ziemię.