Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lata doswiadczenn

cała prawda o seksie i genialna konkluzja

Polecane posty

Gość lata doswiadczenn

Wciąż te same tematy, te same wątki. niedowartościowani mężczyźni, dziewczyny kiepskie w łóżku. Ciągłe dywagacje, rozmowy o technikach, a prawda leży gdzie indziej. Kluczem do udanego seksu jest jak wiemy miłość. Mowa tu oczywiście o seksie w stałych związkach. Drugim kluczem do szczęścia jest natomiast to, że seks trzeba najzwyczajniej w świecie ... lubić. Po prostu. I to wcale nie tyczy się każdego. Jest cala masa facetów kłód i dziewcząt kłód. Z dziewczyny kłody namiętnej kochanki się nie zrobi. Facet kłoda nie stanie się ogierem. Można tu się wyzywać od dziwek, a to wg mnie to, że seks się po prostu lubi, jest czymś wrodzonym, naturalnym. Ciężko to nabyć. Lubienie seksu wcale nie oznacza puszczania się na lewo i prawo, bo prawdziwie dobry seks jest tylko w stałym związku, gdzie partnerzy się kochają i nie reprezentują typów kłód. Dziękuję za uwagę.

Gość brawo brawo
Tym podsumowaiem zamykamy ten dział

Ja się z tym nie zgodzę bo wynika z tego, że nie będąc w związku czy nie żyjąc w \"miłości\" nie można przeżyć udanego sexu. Poza tym można spojrzeć na temat z innej strony. Jesteś np. w związku przez 3 lata kochasz się, jest wspaniale. Masz z partnerem/partnerką udane relacje sexualne ale nagle się związek rozpada z jakiegoś powodu. Obie strony już byłego związku dochodzą do zdania, że to ... \"nie była miłość\". Z takiego punktu widzenia wynika, że sex był udany chociaż w gruncie rzeczy oparty na fałszywej miłości... . Druga sprawa to kwestia lubienia sexu. Myślę, że z założenia każdy człowiek go lubi. Problem pojawia się gdy to \"lubienia\" zostanie zachwiane przez nieodpowiedniego partnera/partnerkę. Bywa wiele przypadków zniechęcenia się do sexu. Można by wiele na ten temat pisać ale to się mija z celem bo akurat temat sexu jest sprawą bardzo indywidualną. Świadczy o tym zresztą mnogość tematów i różnorodność wypowiedzi na forum. Pozdrawiam.

Gość Nie taka Mała Mi
Zgodzę się co do drugiego założenia - seks trzeba lubić, wtedy jest udany, wtedy płynie z niego zadowolenie. Trzeba po prostu odpowiedniego poziomu namiętności, spontaniczności, szaleństwa, dynamizmu i fantazji - jest wtedy ok. Oczywiście dobry seks z kimś kogo się kocha jest świetną sprawą, ale do tej pory w mej 15 letiej "pracy nad seksem" zdarzyło mi się to raz tylko. Inne związki w ktorych byłam - fajni ludzie, seks marny. Obecnie jestem z facetem, z którym łączy mnie tylko łóżko - i jest świetnie, po prostu idealnie dobraliśmy się temperamentem w łóżku, od pierwszego razu było super. A wiadomo, że jak raz pierwszy to stres, nerwy - tutaj nic podobnego, po prostu ekplozja dobrego seksu. A więc - przede wszystkim trzeba to lubić i dobrać się z temperamentem do partnera.