Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudosynowa

ile kosztuje opieka?

Polecane posty

Gość pseudosynowa

Poradźcie coś. Mieszkam z ojczymem mojego faceta. Starszy Pan z objawami demencji, całkowicie niezaradny jeżeli chodzi o podstawowe czynności domowe. Sporów było wiele aż w końcu się zbuntowałam,zaproponował że będzie mi płacił za pranie , sprzątanie, prasowanie, przygotowanie posiłków itp. Jego dodatek pielęgnacyjny to 163 zł. Nie wiem na ile wycenić taką pracę. Pomóżcie.

Gość pseudosynowa
Na jaką kwotę można wycenić zwykłe czynności domowe?

no,ale chyba jak pierzesz to pare ciuchow wiecej nie robi roznicy...przy obiedzie rowniez...no tylko to sprzatanie i ewentulanie prasowanie....a sam chodzi do toalety,czy juz taka roslina?

Gość a mieszkasz tam za darmo
czy robisz oplaty?

Gość pseudosynowa
robię opłaty, opłacam mu kablówkę a on traktuje moją robotę jako coś co mu się odgórnie należy i jeszcze potrafi śmiać mi się ironicznie w twarz.

Gość a mieszkasz tam za darmo
sorry, ale czemu z nim mieszkasz?

Gość uia
zamieszkaj osobno i z glowy

no,ale fakt,ze ci za to zaplaci nie zmieni tej chorej sytuacji...mimo wszystko na twoim miejscu bym sie wyporwadzila i jesli jego ojciec nadal bedzie chcial pomocy,to mozesz tam do niego z ta pomoca isc...a tak powie ci,ze placi i wymaga i ze zupe to chce taka,a tu zle wyprasowane...wydaje mi sie,ze to doprowadzi do jeszcze gorszego stanu rzeczy

Gość pseudosynowa
mieszkanie jest wspólne, on sam nie umie sobie poradzić, momentami stwarza zagrozenie, zostawia patelnię na gazie, nie zamyka drzwi itp. Nie nadaje się do samodzielnego funkcjonowania. Jak go nie zagonić do mycia to się nie myje.Po śmierci swojej żony , ponieważ on nie ma żadnej rodziny zaoferowałam swoją pomoc, ale facet po prostu przegina.

takich dziadkow to chyba tylko do domu opieki..albo na silne prochy..ale placenie nic nie zmieni..powiem ci tak-mojej kumpeli mama pomagala przy starszej pani,zakupy,kapiel i jedzenie,chodzila tam raz dziennie i dostwala 800zl

Gość pseudosynowa
i właśnie o takie odpowiedzi mi chodzi, Dziękuję

Gość wyrzuć starego dziada
takie jest życie ,stary ramol do jakiegoś ośrodka niech idzie ,a po latach dzieci twoje ciebie wywalą ,a po latach twoje wnuki wywala twoje dzieci itd itd