Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomooooozcie

Problem z allegro! POMOCY!!

Polecane posty

Gość pomooooozcie

Wygrałam aukcje w sobote (golfik za 46zł) no ale mialam problem i wplacilam dopiero w czwartek na poczcie. Wyslalam do sprzedajacego maila z przeprosinami ze tak pozno, i ze juz wplacilam na poczcie. Otrzymalam odpowiedz "OK :-)". No i myslalam ze wszystko ok. Dzisiaj jest poniedzialek, a ja o godz. 8 rano otrzymuje wiadomosc ze sprzedajacy wystapil o zwrot prowizji do allegro. Napisalam jakies wyjasnienie do allegro, ze pieniadze wplacilam, ze mam dowod wplaty no i czekam.. nie wiem, co moge jeszcze zrobic, czy moga mi cos zrobic za to? Nie chcialabym miec negatywa i punktu karnego :((

Gość pomooooozcie
Pliiis, byl ktos w takiej sytuacji????

Gość fdssdfdfsdsf
Musisz się dogadać ze sprzedającym, najlepiej zadzwoń.

Gość pomooooozcie
Napisalam jej maila

Gość pomooooozcie
Ale jak ona juz napisala o zwrot prowizji to nawet jakbym sie z nia dogadala to cos da czy juz za pozno?

Gość pomooooozcie
Zreszta napisalam jejw mailu ze jest naciagaczka i oszustka, bo taka jest prawda. Normalnie tak mnie nerwy wziely ze szok :(

Gość pomooooozcie
ehh, chyba nikt mi nie pomoze :(

Gość mireeelaazakochana
Nie wiem kochana jak ci pomóc, ja natomiast miałam inną sytuacje na allegro. 2 miesiące czekałam na towar, który zamówiłam, aż skierowałam sprawę do centrum rozstrzygania sporów i w końcu debil przysłał.

jesli masz dowod przelewu i meila, ktorego wyslalas do sprzedajacego i ktorego on do Ciebie przeslal to powinnas to dolaczyc (naoisac, ze to masz) do allegro i koniecznie skontaktuj sie ze sprzedajacym sama duzo sprzedaje i wiem, ze jesli ma sie duzo aukcji to czasem cos sie moze pomylic i sprzedajacy zapomnial albo pomylil Cie z innym kupujacym i zapomnial o tym, ze pieniadze beda pozniej najlepiej wyslij potwierdzenie przelewu sprzedajacemu a na przyszlosc zaloz sobie konto internetowe (bedziesz mniej placic za przelewu i bedziesz miala staly dosteop do konta i szybciej bedziesz mogla zlecac przelewy)

Gość pomooooozcie
mam juz dosc wlasie dziwka dzwomila do mnie normalnie si epoplakalam bo sie darla jak glupia

jak napiszesz o sprawie do allegro, to powinni jej kazać zwrócic ci pieniadze i dać jakies karne puk\nkty albo nawet zablokowac konto

Gość pomooooozcie
Gadala ze ona zadnych pieniedzy nie otrzymala i ze jakies "bzdetne maile wysylam do allegro" i ze sobie tego nie zyczy. Jeszcze sie darla ze jak to ja wplacam pieniadze na poczcie, ze na poczcie to pieniadze potrafia miesiac isc (haha)

Gość pomooooozcie
Noo i ze jak tak beda miesiac szly to za co ona ma zakupy robic :) Idiotka, ale mnie wkurwila jak nie wiem!!!

z ta poczta to niesety prawda, kiedys wplacilam na poczcie i szlo 3 tygodnie (sic!), a paczki i polecone rgularnie nie dochodza do adresata. Zlodzieje pocztowi :-O

Gość pomooooozcie
Ja mam ponad 90 transakcji na allegro i za kazda placilam na poczcie i zawsze bylo ok! Wiadomo ze ida troche dluzej ale bez przesady ! :(