Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rowerzystkaaaaa

przerzutki w rowerze

Polecane posty

Gość rowerzystkaaaaa

chce kupic rower z przerzutkami. czy przerzutek uzywa sie tak, ze jak sie jedzie pod gore to zmienia sie na nizsza przerzutke a jak z gory to na wyzsza przerzutke? czy odwrotnie? dzieki z gory za pomoc. :)

Gość wszyscy jak jeden....
kiedys miałam rowerek z przeżutkami i pamiętam ,że na 1 napedałowałam się jak cholera , za to wolno jechałam , a na 3 nie mogłam nóg uwlec ,ale za to jechałam szybciej :classic_cool: Wolę samochód ;-) nie muszę "girów" nadwyrężać :classic_cool:

:-0 przeRZutki ,czy przeŻutki :-0 Zgłupiałam :-0

Gość rowerzystkaaaaa
przerzutki - od rzucania ;)

Gość rowerzystkaaaaa
no i wiem, ze na 1 sie namacham girami a na 3 bede ledwo mogla pedalowac, ale kurna ktora kiedy mam uzywac???? POMOCY

no -pod górę chyba tych co lżej chodzą ......? :-0 No sama nie wiem ..... ostatni raz jechałam rowerem jak miałam 18 lat :-D (teraz mam 33- mogę nie pamiętać ...:classic_cool: )

Gość sd
nie kupuj roweru z przerzutkami, przerzutki to jedna wielka komercyjna kaszanka wszyscy gadają tylko o przerzutkach a tak naprawdę w codziennej jeździe, zwykły rowerzysta tego nie używa wcale, lub prawie wcale

o... odpowiedż wyżej mi się podoba ;-)

Gość sd
bo taka jest prawda, jeśli rower ma być do codziennej jazdy i do jakiejś niedzielnej delikatnej rekreacji to nie ma co dopłacać do przerzutek, szkoda kasy

Gość rowerzystkaaaaa
dzieki za odpowiedzi. Rower ma byc do codziennej jazdy 10 km do pracy w jedna strone. tak, wiem zaraz powiecie, ze sa autobusy i chyba mnie walnelo ze chce jezdzic na rowerze. Otoz, w Holandii ogolnie wszyscy sa walnieci i jezdza nawet wieksze dystanse. czesto wieje tu silny wiatr i wiem, ze wtedy to jest jak pod gore, a czasami jak wieje w plecy no to sie to traktuje jak z gorki. bo ogolnie normalnych gorek to tu nie ma. Poradzcie cos prosze!!!

Gość Edward Butla z Radzikowa
😭 😭

Gość bdfb
10 km to mało jak na rower, pół godziny w jedną stronę co to jest, i wcale cię nie powaliło, a rower nie żaden górski, czy jakiś cudak, tylko porządny turystyczny rower na dużych kołach, przerzutkami się nie przejmuj, bo przydają się rzadko, ale się jednak czasem przydają nie musi być tych przerzutek chuj wie ile jak w rowerach górskich, aby były jakieś przełożenia, mogą być nawet i takie w torpedzie

Gość rowerzystkaaaaa
no dobra, nie chce roweru z 28 przerzutkami tylko mylalam o takim z 3 albo 7. ale caly czas musze wiedzieć jak to cholerstwo obslugiwac!!!! czy ktos moze mi podac konkretna odpowiedz a nie tanczyc wokol tematu???!!!! PROSZE

Gość qwertyuasdcvbnkjhgfd
a po chuj ci to wiedzieć, se kupisz to se sprawdzisz jak to obsłubigiwać, jak sie uczylas jezdzic to nie pytalas sie jak sie jezdi tylko wsiadlas na rower i jak sie wypierdolilas to juz wiedzialas jak

Gość najlepszy jest rower..
z 3 przezutkami. Mieszkam w Holandii i jusz rozne rowery mialam. Najwiecej uzywa sie bieg 2 jednak 1 pod wiatr i pod gorke a 3 jak jest rowna droga i jedziesz szybko. Pozdrawiam, zycze sukcesu z jazdy na rowerze :)

Gość rowerzystkaaaaa
uffff... no wreszcie, dzieki wielkie za odpowiedz!!!! a gdzie mieszkasz w Holandii??

Gość najlepszy jest rower..
w malej miejscowosci Barneveld provincja Gelderland

Gość rowerzystkaaaaa
ojej, to niezle. Ja mieszkam w Bredzie, na poludniu :)

ja tak mówiłam :-0

Gość rowerzystkaaaaa
hmm... dzieki "wszyscy jak jeden" ale ja musalam wiedziec na pewno a nie jakies chyba, chyba... bo na chyba to nawet ja wiem

:-D ok ,ok -żartowałam ;-)

Gość rowerzystkaaaaa
:D dzieki wszystkim za pomoc

Gość jak z przerzutkami i nowy
to za co najmniej 1500 zł. Inaczej kupisz szajs, który będzie ciężko jeździł i się zepsuje, bo będzie miał tanie części. Jak chcesz wydać mniej, to kup używany, ale za to lepszej klasy.

Gość bardzo lubie :)
mam nowy fajny rowerek - damke, z przerzsutkami i resorami. Maz sie szarpnal i jeszcze dotad nie wypomina. Tak sie ciesze jak go rano wyciagam z piwnicy i pedaluje do pracy. Chlodno. Super. Jezdze chodnikami. Po drodze mam 3 swiatla no i trzeba uwazac na one waye. Parkuje w garazu. To wielka satysfakcja taka jazda rowerem. Autobusow jest mnostwo, ale mniej czasu zajmuje mi jazda rowerem. Wychodze z domku i szuuu. Ludzie usmiechaja sie do mnie. Odusmiechuje sie. Mowie "hi". Od dawna marzyl mi sie rower. Cala zime jeczalam ale moje chlopaki mowili "za wczesnie". Teraz mam. Jeszcze sie musze troche wziasc na odwage. Poznac lepiej miasto. Wiem juz gdzie sa sciezki rowerowe. Wygladaja troche inaczej niz w Pl. Na ruchliwej jezdni po prostu oznaczony pas ruchu. Oznakowany. To tyle. :)