Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość engine

LH

Polecane posty

Gość engine

Czy LH 15.74 mIU/ml (norma 2.4 - 12.6) to już problem? Bardzo dlugo nie moge zajsc w ciaze, teraz zrobilam to badanie. Czy to moze miec skutki w postaci bezpłodności?

Kiedy robilas to badanie? W jakim dniu cyklu? Czy oprocz LH badalas inne hormony?

Gość engine
Badanie robiłam w 3 dc. Oprócz niego FSH 7.16 (4 - 13) Estradiol 48.08 (12.5 - 166) Progesteron 0.942 ( 0.2 - 1.5) Testosteron 0.705 ( 0.03 - 0.82) Z góry dziękuję za odpowiedź.

A mialas robione usg jajnikow? Stosunek LH/FSH = 2,2 wskazuje na zespol pco i raczej w tym doszukiwalabym sie problemow z zajsciem w ciaze. Na pocieszenie powiem, ze ja mam pco i udalo sie zostac mama :)

A tak wogole masz jakies inne dolegliwosci? np nieregularne @, nadawge, nadmierne owlosienie, tradzik?

Gość engine
Wielokrotnie u różnych lekarzy robiony miałam monitoring cyklu - usg. Żaden nie powiedział mi nic złego o jajnikach, zawsze mówili że są ok. Ja już straciłam rozum w temacie bezpłodności, tak się strasznie z tym męczę.

Gość engine
Z tego co wymieniłaś to tylko nieregularne miesiączki. Teraz np wywoływałam luteiną. I mam cykle bezowulacyjne.

Lekarzem nie jestem by stawiac diagnoze ;) Wydaje mi sie ze twoj problem tkwi wlasnie w horomonach. Skoro jajniki czyste to tym lepiej :) Tylko czemu nie ma owulacji? Ciekawa jestem co powie ci lekarz na wyniki tych hormonow. Bo w sumie ja mialam podobne....stad moje przypuszczenie odnosnie pco.

Gość engine
Co robiłaś aby zajść w ciążę? Ja starałam się ze 3 lata, rok temu w listopadzie - ojjej, dokładnie za 2 dni mija rok od zabiegu - poronienie.i przez rok nic a nic nie moge, załamka, mam z tego powodu dużo problemów. PS. Fajniutki bobasek:)

Przykro mi :( Ja staralam sie 5 lat zanim zaszlam w ciaze.Typowe leczenie jak przy pco - bralam metformine + probowano wywolac owulacje farmakologicznie. Najpierw popularne clo - nie dzialalo. Potem dostalam femare i w drugim cyklu z tym lekiem udalo sie. :) Zycze powodzenia i dziekuje za komplement coreczki :)