Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pereł

Chyba nie ufam swojej dziewczynie

Polecane posty

Gość Pereł

chodzi o to, że jej starsza siostrzyczka, która mieszkała w akademiku z moją znajomą parę lat temu chciała złapać kolesia na dziecko i jej nie wyszło. A ja ostatnio zacząłem mieć schiza, że ona chce to samo zrobić. Ona bierze tabletki. Sam nie wiem czemu ale myślę o tym co zrobiła jej siostra i boję się że to może u nich rodzinne (nawet sobie wyliczyłem ostatnio jak oblewaliśmy rocznicę jej rodziców i jej matka też był w ciąży w czasie ślubu).

Gość możliwe że rodzinne
:P

Gość do asasas132132
No wiesz, stary, są jeszcze prezerwatywy.

Gość możliwe że rodzinne
większość moich koleżanek złapało faceta na ciążę (ależ kochanie,zapomniałam tabletki-tylko że zapomniała brać przez 4 miesiące:P),a twoja jest dodatkowo obciążona rodzinnie:D

Gość Pereł
Właśnie myślałem o gumkach żeby je zacząć z powrotem stosować, albo wyjmować zanim skończę. Ona używa tych pigułek od niedawna i od tego czasu mam obawy, bo z gumka to widziałem na czym stoję a z tymi tabletkami to jej siostra miała podobną historię.

Gość Pereł
ere5456 przeczytałem. Ale to raczej nie moja, bo my już ze sobą 5 lat jesteśmy. Chciałem wziąć z nią ślub za 2 lata jak studia skończę i może jakąś uczciwsza prace znajdę, na razie tylko dorabiam sobie i starcza mi kasy tylko na własne potrzeby. Ona o tym wie.

Yyyyyyyy No wiesz, z seksu są dzieci i jak się wkłada, to trzeba się z tym liczyć. Także jak Cię nie stać na ewentualne dziecko, to nie uprawiaj seksu. Tabletki też są zawodne - nie wiesz o tym?

Gość dfkejo
skro wie, ze chcesz z nia wziac slub to pzeciez cie nie wrobi w dziecko teraz tylko poczeka. kobiety nie sa glupie, nie robi sie dziecka z biednym studentem jak juz cos :P

Gość prawdaz
Właśnie to samo myślę co wyszłam z kąpieli :)

Ja wiem, że brzmi to kontrowersyjnie w naszych czasach, gdzie nawet 15-latkowie uprawiają seks. Ale ja tak uważam: nie stać Cię na dziecko, to nie uprawiaj seksu. Seks jest dla dorosłych i odpowiedzialnych ludzi.

Gość Pereł
Właśnie. Może przestanę uprawiać seks wtedy znikną moje obawy. wyszłam z kąpieli nie chodzi o to że ja nie wiem że z seksu są dzieci, bo wiem i liczę się z konsekwencjami, tylko chodzi o to że czuję dyskomfort psychiczny z takiego powodu że moja dziewczyna bierze tabletki. Lepiej się czułem jak używaliśmy prezerwatyw mimo że to niby mniej pewna metoda. A czytając ten temat który został zamieszczony przez ere5456 wcześniej to widzę że paru kobietom które stosują tabletki wogóle nie powinno sie ufać. Może i moje obawy są bezpodstawne ale nie chciałbym się znaleźć w sytuacji że moja dziewczyna nagle znajduje się w tym ułamku kobiet które zaciążyły po tabletkach a ja nie jestem pewien czy to przypadek czy "kontrolowana wpadka"

To z kolei nie rozumiem, jak można być z kimś, komu się nie ufa :o Nie wyobrażam sobie takiego związku, w którym bym musiała partnerowi patrzeć na ręce i ciągle podejrzewać o coś. Masakra. Może po prostu z nią porozmawiaj. Zapytaj, co sądzi o tym, żeby się pobrać za dwa lata i wtedy pomyśleć o dziecku.

Gość prawdaz
wyszłam można też pójść innym tropem i się zastanowić czemu autor nie ufa swojej dziewczynie (przecież to podstawa :o ) ...

Gość prawdaz
oj wyprzedzilaś moje mysli :P

Gość Pereł
Chodzi o to że nigdy nie miałem powodów jej nie ufać ,tylko ta sytuacja z tabletkami. Jej siostra chciał celowo zajść w ciążę i się jej udało po kilku miesiącach. Dowiedziałem sie tego od znajomej która z nią mieszkała, ponoć ona zwierzała się jakiejś koleżance której cos się wypsnęło podczas jakiejś imprezy ale juz było po fakcie. Jej facet tez się dowiedział i ponoć nawet się przyznała mu, ale teraz i tak on mimo że jest ojcem dla dzieciaka to i tak przez ich rodzinę jest uważany za najgorszego z najgorszych, bo sie nie chce ożenić z matką dziecka. W każdym razie oficjalna wersja zajścia w ciążę jej siostry jest wpadka po tabletkach. No i teraz moja bierze tabletki i zwyczajnie nie chcę się znaleźć w takiej sytuacji. Wiem że człowieka nie powinno się oceniać po rodzinie ale w praktyce to trudno przeoczyć ten fakt i nie oceniać. Dodam jeszcze że jej matka i jej siostra maja na nią duży wpływ i nawet z tego względu się obawiam. Natomiast co do rozmowy o tym z nią to wiele się nad tym zastanawiałem i co mam jej powiedzieć "Nie chcę żebyś brała pigułki bo ci nie ufam, bo myślę że tak jak siostrzyczka i być może twoja matka będziesz próbowała mnie wrobić w dziecko". Kiedyś rozmawialiśmy o dzieciach i powiedziałem że nie zostawiłbym jej z dzieckiem, ale ta sytuacja z jej siostrą sprawiła że po prostu nie wiem co bym zrobił w tym momencie.