Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blanka3

RATUNKU!!! moje dziecko mnie BIJE!

Polecane posty

Gość tak takk ale
znam takie dziecko ktore jest istnym diablem w cielonym w domu.. w przedszkolu jest grzeczne ale po powrocie nikt sobie z nim rady nie daje. pewnie wina rodzicow? ja tam nei wiem, bo tylko slyszalam od kolezanki ta hiostrie, hmm wiem, ze bylo glaskane, przytulane, nagradzane i zabwiane, a kiedy trzeba to tez i karane, z tym, ze tak samo jak i w Twoim przypadku kary na nia nie dzialaly. ona jest starsza od twojego dziecka o jakies 6 lat tak wiec kobieto, uwazaj, zrob cos z tym, bo pozniej bedzie tylko gorzej. moze jakas wizyta u psychologa:o jesli w rodzinie nikt nie jest w stanie pomoc? a co z ojcem????? jak on sobie radzi z dzieckiem, czuje respekt???

Gość Oby do przodu
Jeżeli się śmieje to traktuj go jak powietrze, dopóki nie zobaczysz, że coś zaczął kumać i robi sie nieswój. Potem wyegzekwuj przeprosiny. Bicie - kara, wyśmiewanie - ignorowanie i tak w kółko. Działa.

Gość gość
Co ? Bic dziecko 16 miesieczne same sie walnijcie w glowe co to za metody !!!!!

Gość gosc29
Ludzie co wy gadacie, jaki przestepca, matka - dupa!Dziewczyna pisze ze ma problem a wy jedziecie po niej na maksa.....!!!! Idz dziewczyno lepiej po porade do kogos kto z toba pogada bo tu na pomoc nie masz co liczyc- przykre ale jak widzac prawdziwe!

Gość gość
zgadzam się z przedmówcą, dzieci maja różne temperamenty, u tak małego dziecka nie należy doszukiwać się złych intencji, ono nie radzi sobie ze swoimi emocjami, złością frustracją, jak będziesz szła z nim na udry, tego go nauczysz. Spokój, stanowcze, nie wolno, odwrócenie uwagi, a później mnóstwo uczucia, zabawy, troski. Nie traktuj dziecka jak wroga, pamiętaj, że mózg i samokontrola dziecka dopiero się rozwija, dojrzewa.