Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość quovadis_polszo

W Polsce bale a w Norwegii żałoba po śmierci POLAKÓW

Polecane posty

Gość quovadis_polszo

Absurd- ale kogo obchodzi 7 roboli co pojechali za chlebem i 15 potrzebujacych pomocy-to nie pielgrzymi tylko szaraki ktorzy musza sie tulac za chlebem. Szok- nawet po smierci nie maja szacunku w tym jebanym kraju

Gość dfghj
A co kurwa mamy miec zalobe po kazdym kto umrze za granica ?

Gość quovadis_polszo
nie powiedzialam ze żalobe-ale jakies zainteresowanie potrzebujacymi bo jak narazie to Norwedzy pomagaja- ubrania etc

Gość random_guy
Codziennie umierają ludzie na drogach i też się nikt tym nie przejmuje. Jak dla mnie to normalne, absurd był jak był ten wypadek z autokarem i media oraz politycy wystawili cała szopkę by tylko pokazać się z dobrej strony. Już nawet nie skomentuje tego iż zostały tym ludziom wtedy wypłacone pieniądze z budżetu, bo to dopiero było absurdalne.

Gość quovadis_polszo
i nie za kazdym tylko to bylo 7 osob- Panowie w wieku od 35 do 58 lat- gdzie k...jest drugi kraj zeby ktos musial jechac za chlebem w tym wieku

Gość dfghj
A to co mam paczki wysylac ? Kobieto sami sobie wybrali zycie za granica, tam placa podatki wiec, tam im pomagaja. Nie mamy obowiazku zamartwiac sie za kazdego Polaka ktory umarl smiercia tragiczna za granica ! Inaczej codziennie mielibysmy zalobe ...

Gość quovadis_polszo
ja nie mowie zeby sie zamartwiac ale gdyby to bylo 7 ksiezy albo 7 zolnierzy to gwarantuje ze polski rzad by pojechal na miejsce tragedii, a tak to 22 roboli z czego 7 martwych to ..nie ma znaczenia..

mysle ze gdyby wladze nie zaplanowaly balu to by zrobily zalobe narodwa, ale w obecnej sytuacji tylko popsulaby ten caly bal:O

Gość quovadis_polszo
niczego nie oczekuje- jest mi tylko bardzo przykro - poniewaz uwazam ze polski rzad powininien zainteresowac sie sprawa- ale szacun dla norwegow- bo przeciea- polak polakowi wilkiem- bylo jest i bedzie

Gość ej no ale tak właśnie jest
jakby to była jakaś pielgrzymka, to od razu zainteresowanie by było większe i wszyscy by się tym bardziej przejęli i organizowali zbiórki... w polsce tak jest, że jak katolom dzieje się krzywda, to od razu wszyscy pomagają, a inni mogą sobie umierać i cierpieć...

Gość Małgosia Wydrzyńska jest fajna
nikt ich tam nie prosił

Gość ej no ale tak właśnie jest
tych katoli we francji też nikt nie prosił, żeby tam pojechali, nie?

Gość quovadis_polszo
Panowie tam byli w pracy - nie na wakacjach- moze nikt ich nie prosil ale niestety w polsce nie bylo dla nich pracy--zyli jak trole zeby wysylac mamone do polski i zeby wszyscy byli dumni ze nasz kapital rosnie

Gość quovadis_polszo
ale tu wydawali

Gość w Norwegii Polaków nie lubią
Cieszę się, że słuzby norweskie im pomagają. Niestety wsród przeciętnych Norwegów Polacy nie są lubiani :-O

Gość szokyyyyyy
Polacy Polakow tez nie lubia - zamiast pomoc pewnie by jeszcze poszli dokrac co zostalo na pogorzelisku--szacun dlA norwegow

Gość w Norwegii Polaków nie lubią
Mam znajomego inżyniera, który dostał świetną posadę w swoim zawodzie w Norwegii. Wyjechał do pracy, a żona została na kilka miesięcy w Polsce, aby pozamykać sprawy w kraju, bo zaplanowali przenieść się tam całą rodziną. Inżynier był z pracy bardzo zadowolony, ale po pół roku doszedł do wniosku, że nienawiść do Polaków okazywana przez Norwegów jest nie do wytrzymania. Uznał, że doskonała praca we własnym zawodzie za świetne pieniądze to nie wszystko. Wrócił do Polski, bo nie chciał, by jego rodzina musiała żyć wśród nienawiści Norwegów - nawet za tak duże pieniądze tego nie chciał. Wrócił do Polski.

Gość szokyyyyyy
tak tylko, ze nie wszycy maja szanse dostac dobra prace w Polsce-niektorzy musza przyjmowac to upokorzenie, ponizenie zeby zapewnic rodzinie godne zycie- bo niestety polska ma ceny europejskie i chinskie zarobki... Zal mi tych robotnikow- serce mi sie kraje

Gość ja tylko pytam kto podpalił
Kto ich tam w Norwegii podpalił???

Gość polak polakowi
ci norwedzy ktorzy nie lubia podobno polakow pomagaja im a ci przyjaciele polacy wypowiadaja brenie na forum to jest podstawowa roznica polak norweg

Gość jjjjjmmmm
ślicznie to zauwazyles--Polacy zawsze w gebie mocni-eksperci od wszystkiego

jak tlumaczyl jeden z autorytetow PO jest demokracja i decyduje wiekszośc. a wiekszośc żyje i swietuje. przeciez wg tej zasady demokracji PO zdobylo władze. nie można kilkoma ofiarami terroryzowac milionów. choć żal.

Jaka może być u nas żałoba narodowa, skoro ci co zginęli w Norwegii , nie wracali z żadnej pielgrzymki ???

Gość polak polakow
a czy autor topiki wspomnial o tym zeby byla zaloba? jezu luszie nie rozdabniajcie sie sierc kazdego czlowieka jest smiercia i powinno sie ja uszanowac a nie olewa nawet jezeli nie dotyczy naszych najblizszych za chwile polacy powiedza ze ich to nic nie obchodzi bo zgineli w norwegi apropo dzis bylo dosc dzuo w polskiej telewizji o patriotyzmie czy wszscy wiedza o czym to jest?

Gość jjjjjmmmm
ciekawe----skoro Norwedzy Polakow nie lubia to dlaczego im pomagaja?? Po co wydzwaniaja, skladaja kondolencie, przesylaja ubrania i pieniadze-a moze sa kulturalni--bo Polacy w kazdym poscie tylko krytykuja--- nie znalam tych ludzi ale wiem jak jest na emigracji-nikt tam nie siedzi tylko zapiernicza i nawet jezeli imprezowali w sobote to co--kto nie imprezuje--tym bardziej , ze nie masz dokola bliskich ani nikogo----szczere kondolencje dla rodzin

Oczywiście że żal bo zgineli ludzie. Ale.. { Temat: W Polsce bale a w Norwegii żałoba po śmierci POLAKÓW } No do cholery codziennie ktos ginie na drodze w Polsce. Są wypadki smiertelne. Mam miec z tego powodu wieczną żalobe ? Pogięło cię ?