Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabadabaduu

różnice między kobietą a mężczyzną

Polecane posty

Gość jabadabaduu
Nadal czekam.. tu nic nie ma o tym, że to tekst naukowy.

Gość ofe rma
"Nadal czekam.. tu nic nie ma o tym, że to tekst naukowy." ty sobie żarty robisz? najpierw się powołujesz na coś a potem twierdzisz że "nie ma nic o tym że to jest tekst naukowy". to po co się na to powoływałaś? dla mnie jest oczywistym że jeżeli przytaczam coś na poparcie moich poglądów to jednocześnie sam firmuję jakość tej publikacji. uznaję ją za dowodowo wartościową. no a jeżeli powołuje się na pozycje bezużyteczne z naukowego punktu widzenia to takie same są moje poglądy. nie mające z nauką i faktami wiele wspólnego. no i pytam skąd wzięłaś "rewelacje" o tym że: faceci mają klapki po bokach twarzy autyzm jest "chorobą ogłupienia" też pewnie z podobnych źródeł.

Gość jabadabaduu
Trzeba było od razu napisać, że to Twoje własne domysły o tym, że to tekst naukowy. Następnym razem nie myśl za dużo, bo Ci to za dobrze nie wychodzi.

Gość ofe rma
po prostu nie przywykłem rozmawiać z "inteligentnymi inaczej", którzy swoje poglądy opierają na źródłach pokroju "gwiezdnych wojen".

Gość jakaś_kobieta
No nie dobre sobie. Tym twierdzeniem "...mózg bardziej autystyczny, tzn. po prostu tępy..." autorka tematu dała najlepszy dowód że nie zrozumiała tego co przeczytała :D To że ktoś jest bardziej zamknięty w sobie oznacza że więcej czasu spędza na różnych przemyśleniach (niekoniecznie o sobie) ma większą i bogatszą wyobraźnię.Nie kłapie cały czas bezsensownie językiem o przyziemnych sprawach (" kochasz mnie dlaczego mi tego nie mówisz", "z kim jest ta czy tamta", itp.)Dowiedziono tego że osoby bardziej zamknięte w sobie, osiągają dużo lepsze wyniki na studiach wyższych, ponieważ tam tępe kucie na pamięć już nie zdaje egzaminu, trzeba temat rozumieć i mieć wyobraźnię. "Jednocześnie wszyscy wielcy tego świata, uznawani za geniuszów, mieli objawy autyzmu" czyli zdaniem autorki byli to ludzie tępi :D

"Badania wykazały, że facei mają w porównaniu z kobietami mózg bardziej autystyczny, tzn. po prostu tępy" To wytłumacz mi, bo nie mogę pojąć, skoro my faceci jesteśmy tacy tępi to jakim cudem udało sie mężczyznom zdominować kobiety (w życiu rodzinnym - podporządkowanie męzczyźnie, społecznym - brak możliwości piastowania różnorakich funkcji, nie liczenie się ze zdaniem kobiet - od niedawna dopiero się to zmienia), dlaczego tak mało odkryć naukowych dokonywanych było i jest przez kobiety. Dlaczego kobiety dały się po prostu sprowadzić do roli człowieka drugiej kategorii i dopiero od niedawna zaczęły walczyć o swoje prawa?? To zapewne wynik ich jakże światłego i dobrze rozwiniętego mózgu :D :D Ja jako tępy przedstawiciel rodzaju ludzkiego nie mogę tego pojąć :D :D

Gość 25 sierpnia
Zdominować kobiety?? hehehe A tak poważnie każdy tu będzie bronił swoich racji i nikt nie odpuści!!A tak naprawdę po prostu się różnimy!!To co ważne jest dla kobiet nie ma czasem znaczenia dla mężczyzn i odwrotnie! Ale czy to powód żeby drugich nazywać otępiałych??

"Ale czy to powód żeby drugich nazywać otępiałych?? " Natura dała nam inne funkcje do spełnienia i stąd te róznice (fizyczne i umysłowe). I gadanie, że mózg mężczyzn albo kobiet jest tępy to nieporozumienie. Można by tak objąć piersi - faceci mają małe i nie dają mleka :D :D Dlatego faceci są be a kobiety cacy :D

"Zdominować kobiety?? hehehe" To się zastanów jakie prawa miały kobiety jeszcze ze 100 lat temu (nie wspominając już co było wcześniej) a jakie mają dziś ;)

"że facei mają w porównaniu z kobietami mózg bardziej autystyczny, tzn. po prostu tępy (i żeby nie było: badania przeprowadzał facet). Można powiedzieć, że polega to " mogę sięz tym zgodzić :P ale 1. ludzie autystycznie sąbardziej inteligentni i skupiający sią na pewnym obszarze od tzw. ludz izdrowych 2. wniosek z 1... kobiety patrrzą na wszystko ale pobieżnie dlatego większość z nich osiąga tylko przeciętność we wszystkim... mężczyźni skupiają się na fragmentach i są w nich lepsi kosztem umiejętności społecznych (większość)... co za tym idzie wiadomo czemu mężczyznom więcej płaca na stanowiskach specjalistów :P

Gość mariner
Eeee! znowu przyklad zwyklego szowinizmu babskiego. Niby "naukowy" wywod,podparty "naukowymi" zrodlami itp "naukowymi " argumentami a de facto jest to atak na facetow za to ze sa tacy jacy sa.Skoro Natura nas takimi stworzyla to po jak cholere chce autorka poprawiac Nature? Natura mial taki cel aby roznice pozwalaly zapewnic jak najwieksze zroznicowanie potomstwa co daje szan\se przetrwac gatunkowi. Gdanie o Bogu i boskich celach wszechswaita jest nieporozumieniem w obliczu zelaznej logiki jak rzadzi sie Natura.Mamy przekazywac zycie z pokolenia na pokolenie. Autorka postu nie ukrywa swej niecheci do rodzaju meskiego .Mysle ze powinna wprost napisac ze nami gardzi za nasza meskosc wlasnie.Byloby to jasne i proste przeslanie. MNie nie irytuje jej pokretne myslenie , natomiast obluda z jaka wystwia post liuczac oczywiscie na poparcie calej rzeszy jej podobnych " medral"

Gość takiglupekautyzm
autorka nie wie, co to natura czlowieka... i tyle... szkoda gadac... J. Gray - "Mężczyźni są z Marsa, kobiety z Wenus". Przeczytaj to i będziesz mądrzejsza, ale nie traktuj tej książki jako wzorca! To nie o to chodzi, ale skoro jesteś kobietą, to pewnie zrozumiesz ze swoim cudownym mózgiem nie zainfekowanym autyzmem. Tylko włącz myślenie przy tej książce. Pozdrawiam.