Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to normalnee

okres 8 tygodni po porodzie

Polecane posty

Gość czy to normalnee

jestem 8 tygodni po porodzie, karmię piersią na żądanie, również w nocy co 3 - 4 godziny. Wydaje mi się że dostałam okres, dlaczego tak szybko?? czy ktoś tak miał? czy to normalne? kolejne pytanie, czy pierwszy okres wygląda normalnie> czy jest jakiś inny niż przed ciążą? bo u mnie najpierw było brązowe plamienie, dopiero później krew.

Jesli byłaś po 6 tygodniach tzn. po połogu na kontroli i wszystko było ok to pewnie dostałaś okres. Ja karmiałam co 3-4 godziny i dostałam dokładnie nie pamiętam, ale ok. 12 tygodnia po porodzie, ale nie pamiętam jak to wyglądało. Też się zdziwiłam, że już, ale jak zadzwoniłam do mojego lekarza to powiedział, że tak się zdarza u ok. 30% kobiet.

Gość malalalallaall
Ja tez bardzo szybko dostalam okres przy karmieniu piersia.Jak poszlam po porodzie na kontrol to lekarz ,ze okres moge dostac za pol roku dopiero a ja jej ,ze wlasne mam :)

Gość malalalallaall
U mnie tez brazowe plamienie i na drugi dzien okres i tam mam do dzis. a jestem juz 15 mies po porodzie.

Gość bgty
(reka) (kwiat)

Gość koteczek1984
ja też dostałam okres 8 tyg po porodzie. Trwał 3 dni i było to raczejn mocniejsze plamienie niż normalny okres. Od tego czasu mam tak samo co miesiąc- 2-3 dni plamienia. Karmię tylko i wyłącznie piersią, nie ma żadnego wpływu na laktację.

Gość koteczek1984
Są wyjątki i to też jest normalne.

Gość Normalne to nie jest
A wlasnie, ze nie jest normalne, to sa odchylenia od normy, tak samo jak okresy podczas ciazy, to tez sa odchyly a niektore je maja. Albo cos jest normalne czyli prawidlowe albo jest odchylem od normy i wtedy nie jest normalne ;) A wiadomo, ze te ktore plamia, krwawia, miesiaczkuja beda sie bronily, ze to normalne... no niestety, ale nie jest.

Gość huhuha zima zla
ja tez karmie piersia na zadanie. okres dostalam podobnie po jakis 8tyg. dzis corcia ma 3 miesiace a ja juz mialam druga miesiaczke.