Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malvi

do wszystkich Kobiet stosujących tabletki antykoncepcyjne!

Polecane posty

Gość malvi

Zakładam ten topik po to by móc się z Wami podzielić moimi przeżyciami i prawde mówiąc prosić o radę i wsparcie, oraz poprostu móc porozmawiać z tymi wszystkimi które tabletki stosują :) Biorę tabletki Yasminelle około roku, raz czy dwa miałam plmienia, ale to z nerwów, az mdlałam. Ufałam im, tolerowałam, no nadal toleruje bardzo dobrze...jednak no właśnie tu pojawia sie to \'ale\'. Przeczytałam gdzieś o tym ze mozna krwawic podczas bania tabsow do 3 miesiaca ciazy i ze te krwawienia sie niczym nie roznia, potem przeczytaalm o wpadkach przy regularnym wrecz wzorowym braniu, w końcu o zawodnosci testow ciązowych i ze moga dawac falszywe wyniki nawet po 3 tyg. Na dokladke doszlo to ze jak ma sie kiepski metabolizm o sie tabletki nie wchlaniaja. Od tamtego czasu kocham sie z gumka i i tak sie bije ze w ciazy jestem, dygocze ze strachu przed tym jak dostane okres z odstawienia, a kiedu juz dostane to mysle ze i tak jestem w ciązy.....to juz zaczyna byc chore. chyba w ogole zrezygnuje z seksu jak tak dalej bedzie. Nabawilam sie takiej schziy ze szok! teraz boli mnie jajnik najprawdopodobnej i tez sie boje ze a moze wpadlam mimo ze byl seks w gumce. Czy Wy wierzycie w to co czytacie? w ogóle jak podchodzicie do takich rzeczy? Zdarzaja sie wam takie schizy? Nie smiejscie sie ze mnie, prosze.

Gość anka149
ja tez mam takie schizy jak Ty, ostatnio jak bylam u ginekologa i zaczelam mowic ze nie wiem czy nie jestem w ciazy przy braniu tabsow itp. to troche dziwnie sie na mnie patrzyla :/ niby uspokoila ze przy regularnym braniu nie ma takiej mozliwosc itp. ale ja nadal czekam cala w nerwach na krwawienie po odstawieniu tabsow. i nie wiem jak sobie z tym poradzic

Gość malvi
męczace :( ehh ehh

Gość a co za pierwszą miłość
Wy pzrstańcie najlepiej czytać te bzdury na forum :o Tu sie też zaraz pojawia setki postów jak to zaszły, regularnie biorąc tabsy :o Mój ginekolog mówi, że w ciagu 25 lat pracynie spotkał sie z przypadkiem, kiedy kobieta biorąc regularnie tabletki, nie wymiotując, nie biorąc innych leków wplywajacych na dynamikę pigułki, i nie mająca duzej nadwagi zaszła w ciążę

Gość malvi
coz to pozostaje chyba seks w gumce, dla tego komfortu psychiczneo ze sie nie zajdzie....chociaz jak znam siebie to i tak bede panikowac ze cos z gumki wyciekło a tabletka zawiodla ;/ a wczesniej taka nie bylam nooo:(

Gość skoro macie takie schizy
to najlepiej zrezygnować z seksu do czasu gdy zaakceptujesz fakt, że zdarzają się takie przypadki. Póki co nie wymyślono skuteczniejszego środka anty. Skoro w niego nie wierzysz pozostaje szklanka wody zamiast

Gość malvi
oj chyba masz racje

Gość inkafr
a moze tabletki antykoncepcyjne + prezerwatywa + globulki + zel plemnikobojczy :| ne rozmumiem waszych schizow, same sie nakrecacie, biorac regularnie tabletki, nie wymiotujac, nie spozniajac sie po 10 h, nie majac biegunki nie ma mowy o ciazy

Gość blackcat
też was nie rozumiem. Biore te same tabletki co autorka i nie panikuje mimo ze też czytam to i owo :o A te ciąże przy tak zwanym wzorowym braniu tabletek to rzadkośc - tak naprawde okzauje sie że jakieś niedopatrzenia były (np. wymioty po dużej dawce alkoholu, antybiotyki, spóźniona tabletka itp). Tylko głupio się przyznac że to z własnej głupoty sie wpadło wiec najlepiej powiedziec że sie wzorowo brało i zwalic wine na tabsy :o i tak nikt tego nie sprawdzi :o Skoro i tak stosujesz gumki to poco płacisz za tabletki - w koncu do tanich nie należą :o ps. gumki i wiekszosc globutek/kremów plemnikobójczych to zływ wybór gdyż czesc z nich rozpuszcza lateks :O

Gość malvi
blackcat podziwiam:* poprostu ja mam taka psycike i juz...i za cholere nie wiem jak to w sobie zmieic, zeby tak sie wszystkiego ie bac, zeby nie wmawiac najgorszego, zeby zaufac tym tabsom i nie myslec ciagle ze mi sie zdarzy wpadka ze bede tym pechowym procentem :(

Gość ale wy jesteście niedojrzałe
po prostu nie dorosłyście jeszcze do seksu i już biorę 8 lat tabletki i w ciąży nie jestem

biore tabsy od 4 lat, stosunek zawsze skończony jest we mnie, w ciąży nigdy nie byłam i nie jestem. wystarczy tylko odpowiednio brać tabletki!! po co się truć hormonami i dodatkowo martwić o gumkę? ;)

Gość blackcat
malvi ale na początku nie stosowałas gumek, tak?? i co, byłaś w ciąży? bo wydaje mi sie że nie wiec nie wiem czemu nagle wpadłas w taka panike :o Spróbuj się przełamac bo takie schizy mągą zatruc życie Tobie i Twojemu facetowi :)

Gość odginekologaaaaaaa
do zalozycielki tematu nie czytaj i nie doszukuj sie!!!! mysl pozytywnie a nic ci sie nie pzrytrafi!!! ale dziewczyny czytaja martwia sie i potem non stop schizuja!!!!

Ja z reguły się nie martwię i nie myślę o tym, ale w czasie 7-dniowej przechodzę mały stres: dostanę/ nie dostanę i nad tym zapanować nie potrafię.

Gość półka
ja jak poprzedniczka ogólnie sie niemartwiłam i tylko mały stres czy bedzie krwawienie czy nie aż do ostatej przerwy kiedy nienastało mija 2 tydzień wyniki śą niejednoznaczne a ja wciąż czekam może to tylko mój organizm zabawia sie okrutnie po 6latach