Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsdffdsdfs

Pytania dot. matury

Polecane posty

Gość dfsdffdsdfs

Mam takie wątpliwości dotyczące matury: przypuśćmy, że nie zdam jednego z obowiązkowych przedmiotów. Czy w następnym roku będę musiała powtarzać całą maturę, łącznie z matematyką która stanie się obowiązkowa czy jedynie przemdiot, który zawaliłam?

Gość mimimillii
no chyba tylko ten zawalony

Gość mimimillii
zreszta w tym roku poprawka była w sierpniu

Gość bys sie dzieckiem zajela a nie
no wlacha, w sierpniu, jesli jeden a jesli dwa to w maja, ale chyba tylko te dwa. JA NIE WIEM BO ZDALAM MATURE CELUJACO:)

Gość dfsdffdsdfs
Jeszcze mam jedno pytanie... Jako przedmioty obowiązkowe będę zdawać polski, angielski rozszerzony oraz niemiecki podstawowy. Jako dodatkowy wezmę historię, której się obawiam (i ona będzie rozszerzona, bo dodatkowe muszą być). Czy mam szanse dostać się na jakieś studia zdajac jako przedm. obowiązkowe praktycznie tylko języki? Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie co zdaję jako obowiązkowe a co jako dodatkowe?

Gość dfsdffdsdfs

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
masz szansę, ale głównie na studia językowe. normalne, że na ekonomię/medycynę/coś z chemią i geografią Cię raczej nie przyjmą. a co do tego, że coś jest dodatkowe, a coś obowiązkowe, to dla mojej uczelni nie miało żadnego znaczenia. przedmiot jak przedmiot, nie ma różnicy w jakiej grupie go wpisałaś, ważne, jak zdałaś.

Gość dfsdffdsdfs
Chciałabym iść do szkoły filmowej albo na amerykanistykę... Tudzień na psychologię. Zastanawiam się czy z taką matruą mams zansę na któreś z nich

Gość hydraa
jeśli psychologia na prywatnym typu SWPS, to szansę na dostanie się masz, dopiero potem mogą być schody, bo pierwszy rok to książki medyczne. na uczelniach nie prywatnych zazwyczaj potrzebna jest jeszcze biologia. co do pozostałych się nie wypowiadam, bo nie mam pojęcia.