Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczesliwa przyszla mama

Hm... Chyba nie mam pojecia i co dalej???

Polecane posty

Powinnaś albo zmienić lekarza albo zapytać go czy ci da, a jeśli powie ze nie, to zrobić sama :)

zestresowałam sie strasznie, pojde w czwartek na wizyte i zobacze co on mi powie pozniej bede pytała ja. zrobie wyniki na kolejna wizyte.

nie ważne co dzisiaj zjem, a wcisnełam w siebie jajko sadzone ziemniaka i mizerie czuję w ustach metaliczny posmak. myje zeby co chwilke jem landrynki ale nie pomaga, skąd to się wzieło?

Gość DO AUTORKI TOPIKU.......
RADZE KUPIC TROCHE WIECEJ SPIOSZKOW I KAFTANIKOW BADZ BLUZECZEK MALE DZICKO CZESTO ULEWA I BEDZIESZ MUSIALA CZESTO PRZEBIERAC

po ile sztuk sugerujesz? i czy wszystkie mają być w rozmiarze 62?

POWIEM CI TAK MAM TERAZ 4 MC CORCIE I MAM DLA NIEJ 7 PAR SPIOSZKOW I 7BLUZECZEK MUSZE PRAC CO 2 DNI BO CIAGLE JE POBRUDZI A TO MLEKIEM A TO ZUPKA ITD . KAFTANIKI DOBRE SA TYLKO W LATO . POZA TYM UWAZAM ZE SA DLA DZIECKA NIEWYGODNE BO SIE SCIAGAJA NA PLECKACH . JA ZAKLADAM MOJEJ ZAWSZE BLUZECZKE I SPIOSZKI TO WSZYSTKO NO I PAMPERSA , CZASAMI JAK MA CHLODNE NOZKI TO ZALOZE LUZNE SKARPETKI . CZAPECZKI W OGOLE NIE ZAKLADAM W DOMU TYLKO NA SPACERY . 10 PAR SPIOSZKOW I TYLE SAMO BLUZECZEK POWINNO WYSTARCZYC , PRAWIE KAZDEMU MALCOWI SIE ULEWA , MOJEJ DO TEJ PORY MIMO ZE JEJ SIE ODBIEJ PO JEDZENIU TO I TAK NIESTETY COS WYLECI Z BUZIACZKA . NA POCZATEK TYLE KUP A POZNIEJ SAMA OCENISZ CZY NADAL BEDZISZ POTRZEOWALA TAKIEJ ILOSCI JAK DZIECKO Z NICH WYROSNIE - BYC MOZE TWOJ MALEC NIE BEDZIE ULEWAL .POZDRAIWAM.PRZEPRASZAM ZE TAK CHAOTYCZNIE NAPISALAM ALE WOLA MNIE CORCIA

no i radzialabym ze 2 komplety poscieli dla dzidziusia ,

powiem co ja kupilam dla mojej zanim miala sie urodzic : płyn do kąpieli bobini krem bambino do pupy oliwke bambino wanienke 3 duze kapielowe reczniki 2 komplety posiceli 3 przescieradla smoczek uspokajajacy 20 pieluszek tetrowych 5 flanelowych pampersy huggisy rozmiar 3-6 ( 2-5 nie kupowalam i dobrze bo dziecko urodzilo sie duze bo 3700 ) łózeczko wozek jak urodzila sie corcia 2 kocyki ( jeden cienki , drugi gruby ) i becik - bardzo pomocy na poczatku karmienia . nie radze jednak zeby dziecko spalo w tym beciku bo moze przez to nabawic sie dysplazji stawow biodrowych . nie kladz dziecka na boczek tak jak to robia połozne , bo moze tez pozniej dziecko miec problem ze stawami . ja zawsze od urodzenia dziecko kladalam na wznak i obracalam glowke w jedna strone ( raz na lewo raz na prawo , wazne zeby zmieniac ) i nozki miala rozłozone jak zabka . kupilam 2 czapeczki bawełniane ( jedna cienka , druga troszke grubsza ) no i waciki do przemywania pupci , chusteczki nawilzane stosowalam tylko na wyjscia ( bo sa perfumowane i moga uczulac ) kupilam termometr w smoczu ( koszt 15 zł ) a wode w wanience zawsze sprawdzam łokciem

a no i kupilam 2 butelki i smoczki nie wiem jak zamierzasz karmic czy piersia czy mieszanka mleczna

jak sobie cos przypomne to dopisze , albo jak masz jakies pytania to zadawaj

no i mozyczki do obcinania paznokci a co do kosmetykow - drozsze nie znaczy lepsze uwazam ze kosmetyki bambino sa najlepsze a co do pieluszek nie kupuj perfunowanych bo moga uczulic dziecko ( np.pampersy sa perfumowane ) ja kupilam huggisy 3-6 i byla zadowolona jesli dziecko ma urodzic sie duze to proponuje wlasnie ten rozmiar a nie ten 2-5 ja kupilam mega pake huggis ( dziecku bardzo czest trzeba zmieniac pieluszke , bo co jedzonko to kupka ) pozniej dziecko robi coraz rzadziej . teraz moja robi max 2 kupki na dzien a czasem tylko 1 mniej wiecej 12 pieluszek na dobe

Gość sjsjsjsjsj
Ktos wczesniej podal strone : http://twoja-ciaza.com.pl/wyprawka.php Powiem szczerze ,ze takich glupot jak na tej stronie to juz dawno nie widzialam. Ciekawe po co to komu: kołderka,2 kocyki cienkie,1 kocyk grubszy,2 beciki . Ludzie szkod ana to wszystko kasy. A po co az 30 pieluszek tetrowych? Teraz i tak kazdy uzywa jednorazowych , wiec taka ilosc to przesada. Czytajac dalej :oliwka,krem przeciw odparzeniom,krem do skóry(po co?),krem do twarzy(po co, wystarczy oliwka) ,zasypka ( po co wystarczy krem przeciw odparzeniom).Normalnie rece opadaja, szkoda kasy:)

dlatego proszę o pomoc i poprawianie mojej listy.

Mam do Was pytanie. Co sądzicie o ubrankach dla dzieci z supermarketu Auchan? Widziałam tam ładne, nawet dobre gatunkowo i w przystępnej cenie body i kaftaniki. Czy warto kupić???

osobiscie mialam po jakes 15 sztuk kaftanikow,body i spiochow. i wcale nie bylo za duzo. ja mam chlopczyka a przy chlopcach jest problem z tym ze sie podsikuja. moj bardzo czesto. pieluch tetrowych mialam 10 i starczalo. pozniej dokupywalam po dwie sztuki tylko do lekarza zeby byly bialutke. sudokremu nie polecam. strasznie ciezko zmyc go z dupki.ja uzywalam tylko linomagu. na odparzenia mialam masc robiona w aptece na recepte. 5zl kosztowala i na bardzo dlugo starcza. pampersy sa jak dla mnie najlepsze. do tej pory ich uzywam. inne mi nie pasowaly. uzywam tylko i wylacznie chusteczek dzidiusia niebieskie. moim zdaniem cena przystepna i naprawde dobre. nie kupuj tych specjanych proszkow do prania. badziewie droge i nie dopiera. ja od samego poczatku uzywam vizir sensitv(nie kojarze jak sie pisze poprawnie bo jestem strasznie spiaca i odrazu sory za bledy) tak samo plyn do plukania. ja najbardziej lubie lenor lub silan dla dzieci. bialy. na bol brzuszka zawsze uzywalam plantex. 10saszetek za jakes 11zl. mozna podawac od dwoch tygodni. gdzie wogole mieszkasz? moze ktoras z nas mieszka niedaleko. napewno przydala by ci sie taka somsiadka z doswiadczeniem. wrazie pytan moj gg824178

mieszkam w szczecinie;-)

Jeszcze nie wiem. Szczerze to nie myślałam o tym.

hm... na pewno w maju 2009;-) termin to końcówka maja ale za pewne bedzie to czerwiec;-P A co ty taki wywiad przeprowadzasz?

eeeee to początki to jeszcze nie wiadomo jaka płeć :) Mamusiu dbaj o siebie nie pij kawy nie jedz lodów majonezów i itp... i białego pieczywa :) pij codziennie na czczo szklankę soku pomarańczowego z sokowirówki ;)

hm... dzieki za rady;-)

Ja proponuje dokupić spirytus do przemywania pępka oraz trochę soli fizjologicznej do przemywania np. oczu. Może nie doczytałam-rożek też się przyda.

nie jem słodyczy, a pieczywo jem mieszane.