rakiija 0 Napisano Listopad 11, 2008 Drodzy forumowicze, mam pytanie. Otóż tabletki Harmonet biorę od kilku miesięcy, mam regularne plamienia w przerwach między opakowaniami. Nowe opakowanie zaczęłam 12 dni temu, po normalnym plamieniu. Jednak po 8 dniach (czyli po 8 tabletkach) wyjechałam na weekend i niestety tabletki zostawiłam w domu :/ Nie przyjęłam zatem 2 tabletek (w zeszły piątek i sobotę) ale już w niedzielę i poniedziałek wzięłam normalnie. Czyli podsumowując: wzięłam 8 tabletek, potem 2 nie, i znowu 2 wzięłam). I tu następuje problem- dzisiaj rano obudził mnie ból podbrzusza. Okazało się, iż mam plamienie. Co w takim razie mam zrobić? Nie wiem czy to jednodniowe czy normalne, pięcio/sześciodniowe plamienie będzie, zatem czy mam normalnie dalej brać tabletki których zostało mi 10? Czy mam teraz zrobić 7dniową przerwę? Czy zapomnienie wzięciu 2 tabletek powoduje przyśpieszenie plamienia? Nie wiem, co mam zrobić, pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Proszę o pomoc i pozdrawiam serdecznie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawa 222 0 Napisano Listopad 11, 2008 tez kiedys bralam tabletki i pominelam ktoras dawke przez co dostalam okres nie wtedy co powinnam i ja zacezlam je dalej brac ale to nicnie dalo. okres mialam przez tydzien tak jak zwykle. najlepiej jakbys doradzila sie lekarza ktory przepisal ci tabletki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach