Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarzyna24

ile kosztują badania hormonalne??

Polecane posty

Ile kosztują badania hormonalne i gdzie je zrobić , ? dodam że pisze z okolic Katowic. Co trzeba zrobić krok po kroku?

Gość ale jakie badania
Zależy jakie hormony chcesz zbadać. Przy badaniu niektórych ważny jest dzień cyklu, przy innych nie ma to znaczenia. Zapytaj lekarza. A potem idziesz do laboratorium, płacisz, pobierają ci krew i za kilka dni idziesz odebrać wynik. Raczej nie licz na to, że dostaniesz skierowanie na bezpłatne badanie. Koszty są różne, ja płaciłam 25 zł za jeden hormon, ale to było 10 lat temu.

Gość jak chcesz na NFZ
jeżeli chcesz badać bezpłatnie to dla laboratorium nie ma znaczenia od jakiego lekarza jest skierowanie, ale żaden lekarz rodzinny nie da ci ot tak takiego skierowania, więc musisz iść najpierw do ginekologa po skierowanie. A jak wiesz co masz zbadać to skierowanie nie jest konieczne, tylko wtedy się płaci za badania. Ja chciałam zbadać tylko testosteron to poszłam tak po prostu , skierowania nie chcieli, kosztowało 35 zł.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
a jakie czlowiek ma hormony??? tzn co nalezy zbadac zeby stwierdzic czy ma sie niedoczynnosc czy nadczynnosc???? i czy internista moze dac takie skierowannie?

Gość internista nie
Internista może ci dać skierowanie do endokrynologa, a ten na badanie hormonów tarczycy. Jeżeli podejrzewasz problemy z tarczycą to możesz sobie zbadać bez skierowania, idziesz do laboratorium i mówisz, że chcesz zbadać poziom hormonów tarczycy, to ci zbadają, a potem z wynikiem do lekarza, może być internista.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
czyli hormony tarczycy ok 35 zl kosztuja???

Gość heniuśka
zależy gdzie, najtaniej jest w laboratoriach przyszpitalnych, tam też robią prywatnie :)